استاندارد وای فای 6E را میتوان یک بروزرسانی انقلابی برای WiFi-6 دانست که برای انتقال اطلاعات در فرکانسهای بالاتر از 6 گیگاهرتز استفاده میشود. به ادعای متخصصین، این تکنولوژی تجربه پهنای باند بیشتر، سرعت بالاتر و اختلالات کمترِ اینترنتی را برای کاربران فراهم میکند. باوجود برتری همهجانبه این تکنولوژی نسبت به نسلهای پیشین، محدودیتهایی در استفاده از آن وجود دارد که باید از سر راه برداشته شوند.
برای کسانی که قصد خرید روتر حرفهای دارند، آشنایی با این تکنولوژی نوین و مزایای آن ضروری است. رایانه کمک | اولین مرکز پاسخگویی به سؤالات رایانه و موبایل در ادامه به معرفی تکنولوژی WIFI 6E و مقایسه آن با وای-فای 6 پرداخته و به تعدادی از سؤالات متداول درباره این استاندارد جدید پاسخ میدهد. شما میتوانید همه روزه، تنها با یک تماس، مشکلات و اختلالات اینترنتی خود را به کمک کارشناسان خبره ما رفع کنید.
✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
میتوانید ویدیوهای آموزشی ما را در سایت آپارات رایانه کمک دنبال کنید.

فهرست
✅درباره تکنولوژی WIFI 6 چه میدانیم؟
✅کدامیک بهتر است؟ WiFi 6 یا WiFi 6E؟
✅آیا در WiFi 6E سرعت بیشتری را تجربه میکنیم؟
✅بحث ایمنی در فناوری وای-فای 6E
✅آیا تکنولوژی 6E در حال حاضر در دسترس است؟
✅چه دیوایسهایی از فناوری WiFi 6E پشتیبانی میکنند؟
✅جمعبندی
درباره تکنولوژی WIFI 6 چه میدانیم؟
وای فای 6 که بزرگترین ارتقاء استاندارد وای فای طی 20 سال گذشته محسوب میشود، با هدف پاسخگویی به سیل رو به گسترش دیوایسهای وایرلس در سطح جهان ایجاد شد. مهندسان این نسل از فناوری اینترنت بیسیم را طبق استانداردهای IEEE با نام 802.11ax نیز میشناسند. امروز نسل ششمِ تکنولوژی وای-فای توسط روترهای پشتیبانی کننده این فناوری در بسیاری کشورهای جهان قابل عرضه است و به کمک افرادی آمده که سبک زندگی دیجیتال را در پیش گرفتهاند. مثلاً اگر شما از چندین تلفن هوشمند، لوازم خانگی وایرلس و دستگاههای واقعیت مجازی (VR) استفاده میکنید، یا قصد تماشای آنلاین فیلم با کیفیت های 4K و 8K دارید، تنها با کمک نسل 6 وای فای میتوانید پهنای باند و سرعت مورد نیاز خود را تأمین کنید.

در WiFi-6 سیگنال و دیتای بیشتر توسط QAM 1024 تأمین و برای ایجاد کانالی گسترده و سرعت بیشتر از MHz Channel 160 استفاده میشود. همچنین تکنولوژیهایی چون MU-MIMO وOFDMA که از ویژگیهای اختصاصی وای فای 6 هستند، امکان ارتقاء ظرفیت اتصال تا 4 برابر را فراهم کردهاند.
جالب است بدانید که نخستین بار در سال 2019 زمزمههایی درباره استفاده از تکنولوژی وای-فای 6 در دستگاههای هوشمند مطرح شد که درنهایت گوشی S10 سامسونگ به عنوان نخستین گوشی پشتیبانی کننده از استاندارد WIFI 6 به بازار عرضه شد. پس از آن مودمها و دیوایسهای بیشتری با این قابلیت تولید و روانه بازار شدند.
کدامیک بهتر است؟ WiFi 6 یا WiFi 6E؟
وای-فای 6E ویرایش جدیدی از استاندارد نسل 6 وای فای است که در سال 2020 توسط مؤسسه WiFi Alliance معرفی شد. یک حرف E اضافه در تعریف این تکنولوژی از واژه (Extended) گرفته شده که مفهوم توسعه باند تا 6 گیگاهرتز را میرساند. بخشی از مشکلات در نسل 6 مربوط به محدودیت آن به دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتزی بود که در ورژن جدید با قرار گرفتن باند فرکانسی در دامنه 5.925 و 7.125 گیگاهرتزی، بسیاری از موانع برداشته شده است.

در نگاه اول این جهش یک پلهای از 5 به 6 گیگاهرتز اتفاق چشمگیری به نظر نمیرسد اما از نظر تکنیکال به معنای 14 کانال اضافی 80 مگاهرتزی و هفت کانال 160 مگاهرتزی است که تداخلاتِ سیگنالی را به حداقل رسانده و موج روتر و دستگاههای هوشمند را تا 4 برابر ارتقاء میدهد! از دیگر مزایای این توسعه میتوانیم به کاهش همپوشانی و تداخلها، امنیت بالا، پهنای باند بیشتر، افزایش سرعت وای-فای و اختلال کمتر در پاسخگویی اینترنت بیسیم اشاره کنیم.

قابلیتهای این نسل از اینترنت بیسیم، همان چیزی است که برای توسعه فناوریهای جدید همچون AR و VR به آن نیاز داریم. نکته دیگری که کاربران باید در نظر داشته باشند محدودیت دستگاههایی با قابلیت پشتیبانی از این فناوری است. به دلیل جدید بودن این استاندارد، بسیاری روترها و دیوایسهای قدیمی قابلیت پشتیبانی از آن را ندارند و برای استفاده باید تجهیزات سازگار با آن را خریداری کرد.
آیا در WiFi 6E سرعت بیشتری را تجربه میکنیم؟
در استاندارد وای فای 6 با وجود تمام سروصداها، شاهد افزایش واقعی در سرعت اینترنت نبودیم و حال که درگیر ورژن به روز شده آن هستیم، این سؤال پیش میآید که آیا در Wi-Fi 6E قرار است شاهد افزایش سرعت اینترنت باشیم؟
در پاسخ باید گفت وای فای 6E به همان استانداردهایی متکی است که نسل 6 از آن پشتیبانی میکند. یعنی افزایش سرعت در معنای واقعی آن اتفاق نمیافتد و با همان محدوده 9.6 گیگ بر ثانیه روبهرو هستیم. حال این سؤال مطرح میشود که اگر افزایش سرعت در کار نیست، چرا باید هزینه گزافی برای خرید شبکه Wi-Fi 6E پرداخت کنیم؟
این فناوری را نمیتوان یک انقلاب یا اتفاق تاثیرگذار در سرعت اینترنتی وای فای به شمار آورد. اگر در منطقهای ساکن هستید که ترافیک اینترنت بالایی دارد، قطعا وجود ترافیک اضافی روی باند 6Ghz شانس بزرگی برای شما خواهد بود.
رایانه کمک خرید تجهیزات WiFi 6E را به کسانی توصیه میکند که به دنبال کانالهای اضافی برای اتصال به اینترنت هستند. درواقع اگر نیاز دارید که تعداد بالایی دیوایس در شبکه داشت باشید بدون اینکه اختلالات رایج در نسلهای قبلی را تجربه کنید، فناوری 6E به شما کمک خواهد کرد. بهاینترتیب فعلاً این استاندارد را با توجه به پرهزینه بودن و دسترسی دشوار تنها برای مراکز تجاری، ادارات و شرکتها و کاربران حرفهای پیشنهاد میکنیم.
بحث ایمنی در فناوری وای-فای 6E
با اینکه بهرهبرداری از باند ۶ گیگاهرتز در غالب کشورهای جهان به رسمیت شناخته نشده و کارگروههای اینترنتی به دلایل امنیتی، استفاده از باند ۶ گیگاهرتز را برای مصارف خانگی غیرمجاز دانستهاند، به نظر میرسد در آینده نزدیک این باند مورد استفادهی گستردهتری قرار بگیرد.

در WiFi 6 شاهد پروتکل امنیتی WPA3 ارتقاء یافته هستم که در برابر نسل پیشین خود، پیشرفتهای امنیتی قابل توجهی داشته است. به این صورت رمزهای عبور ضعیف از امنیت و ضریب آسیب کمتری نسبت به حملات هکری برخوردار شدهاند. از آنجاکه در بحث امنیت استاندارهای مشابهای در وای فای 6 و 6E داریم، این امنیت به شکل توسعه یافته در هر دو ورژن وجود خواهد داشت.
آیا تکنولوژی 6E در حال حاضر در دسترس است؟
با گذشت بیش از دو سال از معرفی اینترنت وایرلس 6E، شاهد هستیم که کشورهای محدودی اقدام به توسعه زیرساختهای خود برای استفاده کاربران از این تکنولوژی کردهاند. کشورهایی چون آمریکا، برزیل و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که باند 6 گیگاهرتز را به روی کاربران خود گشودهاند. به همین دلیل است که غالب تجهیزات مرتبط با این فناوری در بازارهای این کشورها عرضه میشود.

برای استفاده از این تکنولوژی نه فقط به روتر 6E که به دیوایسهایی (موبایل، لوازم خانگی هوشمند و لپتاپ ) مجهز به این تکنولوژی نیاز دارید. بهاینترتیب حتی اگر روتر جدیدی داشته باشید باید کشور شما امکان استفاده از این تکنولوژی را فراهم کند و باید تجهیزات و مودمی با پشتیبانی از Wi-Fi 6E خریداری کنید.
❗ برای مطالعه درباره راههای افزایش امنیت مودم وای-فای از این مقاله دیدن نمایید. 👉
چه دیوایسهایی از فناوری WiFi 6E پشتیبانی میکنند؟
نکته مثبت درباره دستگاههای تحت پوشش فناوری WiFi6E، توانایی آنها در کار با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز است. البته برای بهرهمندی از مزایای این استاندارد، به تجهیزات سازگار با اینترنت 6E به عنوان گیرنده و دیوایس نیاز دارید. در حال حاضر مک بوک پرو و مک بوک مینی 2023 و آیپد پرو نسل 4، مجهز به فناوری 6E هستند.

در بین مودمهای عرضه شده به بازار بعد از سال 2021 هم نمونههای موفقی وجود دارند که درصورت نیاز میتوانید آنها را خریداری کنید. روترهای برند Asus از قدرتمندترین نمونههای عرضه شده به بازار هستند البته دیگر برندها چون TP-Link، LinkSys و Netgear نیز در این زمینه نمونههای محدودی عرضه کردهاند.
در سال میلادی جاری نیز تکنولوژی 6E را در بین گوشیهای هوشمند از برندهای سامسونگ (همچون گلکسی اولترا S22) و گوگل پیکسل 7 میبینیم. اپل فعلا تنها در نسخههای مک بوک خود این فناوری را پوشش داده و مثلا در آیفون 14 از این تکنولوژی بیبهره هستیم.

جمعبندی
آیا شما نیز به روترهای 6E نیاز دارید؟
پیشتر درباره اختلاف سرعت فناوری 6E با نسلهای قبل صحبت کردیم؛ پس اگر هدف شما از خرید روتر Wi-Fi 6E ارتقاء سرعت است باید ناامیدتان کنیم. در شرایط عادی و برای کاربران خانگی این تفاوتِ سرعت چندان قابل لمس نیست پس تنها باهدف اشتراکگذاری سریع در حجم بالا و کاهش اختلالات میتوانید به سراغ این دست مودمها بروید. البته ذکر این نکته هم ضروری است که در WiFi 6E برای استفاده در فضای باز نتایج چندان موفقی ثبت نشده.
درمجموع با توجه به جوان بودن این تکنولوژی و توسعه محدود آن، به نظر میرسد باید اندکی برای جایگزینی این نسل با روتر فعلی خود منتظر بمانید. البته اگر قصد خرید مودم دارید و نمیخواهید به این زودی مجبور به تعویض و بروزرسانی آن باشید و دغدغه هزینه هم ندارید، خرید مودم 6E را به شما پیشنهاد میدهیم .
در پایان امیدواریم این مقاله توانسته باشد در معرفی تکنولوژی WIFI 6E و کاربردهای آن به شما موفق عمل کند. میتوانید برای دریافت راهنمایی جهت خرید مودم از طریق شمارههای 9099071540 برای تلفن ثابت و 0217129 برای تلفن همراه با مرکز تماس رایانه کمک در تماس باشید.
📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.