تماس با کارشناس

شناخت انواع خنک کننده CPU و بهترین خنک کننده ها

از مجموعه مطالب آموزشی

بهترین سیستم های خنک کننده برای کیس های مختلف را در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم تا به حال مباحث آموزشی سخت افزاری متفاوتی را در مقالات آموزشی مختلف در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم شما تا به حال با دلیل گرم شدن بیش از حد کامپیوتر و یا کار نکردن فن لپتاپ آشنا شدیم این بار می خواهیم در رابطه با مبحث خنک کننده cpu یا کولینگ cpu با شما صحبت کنیم بنابراین قویاَ بهتون توصیه می کنم تا انتهای مطلب را مطالعه کنید و این مقاله را از دست ندهید چراکه یکی از بهترین مقالات آموزشی است که کارشناسان پشتیبان کامپیوتر رایانه کمک برای شما عزیزان به صورت رایگان بر روی سایت قرار داده اند پس با ما همراه باشید. همچنین اگه  نیاز به اطلاعات بشتری در رابطه با cpu دارید می توانید مقاله cpu  چیست  را مطالعه کنید.

 زمانی که شما می خواهید یک انتخاب درست برای خنک کننده سی پی یو خود داشته باشید ابتدا لازم است در رابطه با چگونگی انتقال حرارت و روش های خنک کردن تجهیزات کامپیوتر اطلاعات کافی داشته باشید ، تا در نهایت بتوانید یک کولینگ مناسب برای سی پی یو کامپیوتر خود تهیه کنید البته در نهایت شما می توانید با مشاورین رایانه‌کمک به صورت تلفنی صحبت کنید تا در زمان کوتاه بهترین تجهیزات را مناسب کامپیوتر با کاری که میخواهید انجام دهید به شما پیشنهاد دهند برای تماس با کارشناسان ما با تلفن‌های ثابت می توانید شماره 9099071540 را شماره گیری کنید و از طریق موبایل می توانید از تماس اقتصادی با شماره 0217129 استفاده کنید، این هم راه های تماس با رایانه کمک در ادامه می خواهیم توان طراحی حرارتی را با هم بررسی کنیم.

 

TDP یا توان طراحی حرارتی CPU چیست ؟

TDP یا توان طراحی حرارتی CPU یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب سیستم خنک کننده یا کولینگ سی پی یو به شمار می رود، زمانی که ما با فاکتور   TDP یا THERMAL DESIGN POWER آشنا باشیم می توانیم بهترین تصمیم را در خرید یک کولینگ سی پی یو بگیریم

  در نظر داشته باشید، که توان طراحی حرارتی یک فاکتور است برای میزان حرارتی که سی پی یو شما در زمان زیر بار محاسباتی و پردازشی تولید می کند بسیاری از افراد معیار  TDP  را با توان مصرفی CPU اشتباه می‌گیرند، در نظر داشته باشید که توان مصرفی حرارت نیست بلکه به میزان مصرف سی پی یو اشاره دارد

معیار TDP  با وات اندازه گیری میشود، بنابراین زمانی که شما فاکتور توان طراحی حرارتی  سی پی یو را می شناسید به راحتی می توانید یک خنک کننده مناسب برای سی پی یو کامپیوتر خود انتخاب کنید.

توان طراحی حرارتی و یا  TDP حداکثر اتلاف حرارتی CPU   را نمایش می دهد که در نتیجه ما میتوانیم متوجه بشیم یک CPU  در زمان مشخص و در شرایط مشخص چه میزان حرارت تولید میکند که این اطلاعات می‌تواند به انتخاب کولینگ CPU  مناسب و یا خنک کننده سی پی یو برای شما کمک کننده باشد. 

 

 

شناخت خنک کننده CPU و یا کولینگ سی پی یو

در کامپیوتر به مجموعه‌ای از تجهیزات که کمک می‌کند تا قطعات و تجهیزات کامپیوتر خنک شوند Cooling System  گفته می شود در واقع کولینگ سیستم مجموعه‌ای از قطعات را شامل می شود که تمامی این قطعات در جهت خنک سازی سیستم به کار می روند می‌توانیم بگوییم که تمامی کولر های cpu یا فن های cpu که با هر روش متفاوتی کار می کنند و کار آنها انتقال حرارت از سطح سی پی یو به خارج از فضای کیس است به نوعی کولینگ سیستم به شمار می روند بنابراین برای خرید خنک کننده مناسب برای سی پی یو خود به این قسمت از مقاله توجه کامل داشته باشید

بنابراین متوجه شدیم اصل اساسی در تمامی سیستم‌های کولینگ انتقال حرارت به هر نحوی است به صورت کلی دو نوع خنک کننده داریم خنک کننده های هوایی مانند فن های سی پی یو که حتما آنها را دیده‌اید و با آنها آشنا هستید و خنک کننده های مایع که از یک مایع برای خنک  کردن و انتقال حرارت استفاده می کنند اصطلاحاً به خنک کننده های هوایی AIr Cooling یا ایرکولینگ گفته می شود که جزو متداولترین روش ها برای خنک کننده های سی پی یو از قدیم بوده و حالا هم هست روشی که این نوع خنک کننده استفاده می کند بر پایه گردش هوا استوار است

 حالا خنک کننده های مایع نیز می توانیم بگوییم از نظر ساختار مانند خنک کننده های هوایی هستند اما به آنها Liquid Cooling یا کیکویید کولینگ یا خنک کننده مایع گفته می شود این خنک کننده ها هم از گردش هوا استفاده می کنند هم از مایعات استفاده می‌کنند که این مایع برای انتقال بهتره حرارت  به آنها کمک می‌کند این دسته از کولینگ ها یا خنک کننده های سی پیو چند سالی است که به صورت جدی وارد بازار شده است و اکثر گیمرها و یا سیستم هایی که می‌خواهند از پردازش های قوی استفاده کنند از این دسته از خنک کننده های کامپیوتر استفاده می کنند اما لازم است تفاوت کولینگ هوا و مایع را به خوبی بدانید تا بتوانید بهترین خنک کننده سی پی یو را برای خود بخرید

 

خنک کننده هوا سی پی یو یا Air Cooling

خنک کننده های هوای یا ایر کولینگ یا Air Cooling، جز اویل خنک کننده هایی به شمار میرود که وارد بازار سیستم های خنک کننده شد این خنک کننده از چند قسمت اصلی تشکیل شده است یعنی هیت سینک (heatsink)، فن ها (Fans) و رادیاتور (Radiator) و همچنین لوله های انتقال حرارت یا (Heat-Pipe) که همگی به انتقال حرارت تجهیزات کامپیوتر به بیرون کیس کمک میکنند

اگر حتی شما از خنک کننده های هوا یا ایر کولینگ ها متنوع استفاده کنید، باز هم این نوع از خنک کننده ها از چنین ساختاری در مدار خنک کنندگی خود استفاده می کنند. حالا این امکان وجود  دارد که بعضی از قسمت ها در یک خنک کننده کامپیوتر بیشتر باشد و بعضی از قسمت ها کمتر باشد اما به طور کلی از چنین ساختاری استفاده میکنند. به عنوان مثال در نمونه های ارزان ایر کولینک ، برای اینکه بتوانند در قیمت صرفه جویی کنند، از هیت پایپ ها یا لوله های انتقال حرارت استفاده نشده است  و یا در بعضی از نمونه های دیگر از تعداد بسیار  بیشتری از heat-pipe  یا همان لوله های انتقال حرارت استفاده شده است .

 

 

روش کار خنک کننده های هوایی CPU Air Cooling

در رابطه با روش خنک کننده این نوع از خنک کننده ها ی CPU باید بگوییم که در نهایت کار نحوه عملکرد تمامی خنک کننده ها  یکسان میباشد. روش خنک کنندگی در این نوع از کولینگ ها یعنی کولینگ های ایر به این صورت در نظر گرفته شده است که زمانی که سی پی یو حرارت تولید میکند، حرارت  از سی پی یو به وسیله بخشی از کولینگ هوا به لوله های حرارتی این خنک کننده انتقال داده میشود ، این لوله هایا همان heat-pipe  ها ، حرارت تولید شده CPU  را به هیت سینگ و پره های آن (رادیاتور) انتقال میدهند، که در نهایت با استفاده از فن های استفاده شده در آن ، جریان هوا در بین پره های رادیاتور یا هیت سینک به جریان در میآید که این کار باعث انتقال حرارت از پره ها به فضای بیرون کیس می شود و این کار برای خنک نگه داشتن فضای داخل سیستم ادامه دارد.

 

خنک کننده مایع CPU یا Liquid Cooling چیست ؟

خنک کننده های مایع و یا Liquid Cooling ، نیز مانند خنک کننده های هوا روش کار مشابهی را دارند تفاوت این نوع از خنک کننده ها این است که برای انتقال سریعتر حرارت از مایعات استفاده میکنند ، همانطور که متوجه شدین خنک کننده های هوایی از لوله های حرارتی استفاده میکردند اما در این نوع از خنک کننده های سی پی یو از مایع برای انتقال حرارت استفاده میشود.

خنک کننده های مایع یا لیکویید کولینگ یا خنک کننده های آبی یا Water Cooling، میتوان گفت به نوع کاملی از این خنک کننده ها اتلاق می شود که مدار انتقال حرارت سریعتر و قدرتمندتری نسبت به کولینگ های هوا دارند.

 

 

روش کار در خنک کننده های CPU Liquid Cooling چگونه است

در لیکویید کولینگ ها و یا همان خنک کننده های مایع ، حرارتی که سی پی یو  تولید میکند توسط یک قطعه ، به مایع انتقال پیدا میکند ، مایع توسط پمپ به سمت رادیاتور جریان پیدا میکند  و در نهایت حرارت مایع به پره های انتقال داده میشود. پس از آن از فن ها شروع به گردش میکنند و جریان باد تولید شده در بین پره های رادیاتور حرکت داده میشود که این امر باعث انتقال حرارت به محیط خارج از مایع خنک میشود ، پس  از آن مایع خنک کننده مجددا بروی سی پی یو برمیگردد و جریان خنک سازی ادامه دارد.

 

 

انواع خنک کننده های مایع Open-Loop یا Closed-Loop

لازم است بدانید که خنک کننده های مایع یا همان لیکویید کولینگ در مدلهای مختلفی در بازار موجود میباشند  این خنک کننده ها در کل به دو دسته تقسیم میشوند ، خنک کننده های مایع مدار باز که با نام Open-Loop شناخته میشود و خنک کننده های مایع مدار بسته که آنها را با نام Close-Loop میشناسیم و به آنها AIO هم  میگوییم.

تفاوت این گولینگ های CPU در این است که خنک کننده های مدار باز یا custom loop، را کاربر میتواند به راحتی طراحی و اسمبل کند. با استفاده از این نوع خنک کننده ما قادر هستیم به دلخواه خودمان مدار خنک کنندگی را به راحتی طراحی  کنیم و نه تنها بروی CPU استفاده کنیم بلکه بروی کارت گرافیک، SSD , RAM و حتی خود مادربرد نیز از آن ها ره سادگی هر چه تمام تر استفاده کنیم . این نوع از مدار میتواند خنک کنندگی بسیار بالا و بازده خیلی خوبی را به همراه داشته باشد، البته این مورد را فراموش نکنید که لازم است به صورت درست و اصولی پیاده سازی شود.اگر در این رابطه اطلاعات کافی ندارید میتوانید از مشاور های کامپیوتر تلفنی رایانه کمک ، کمک بگیرید برای اینکار میتوانید با شماره 9099071540 از طریق تلفن ثابت و با شماره 0217129 از طریق موبایل تماس حاصل فرمایید.

خنک کننده های مدار بسته یا Close Loop یا AIO، ساده تر کار میکنند و نیاز به سرویس خاصی بر روی این قطعات معمولا نمیباشد. بنابراین میتواند انتخاب مناسبی برای اکثر کاربرانی باشد که میخواهند خنک کننده مناسب و در کنار آن کم دردسری داشته باشند می باشد.

 

تفاوت بین Air Cooling  و  Liquid Cooling

اگر شما هم به دنبال این هستید که بهترین کولینگ سی پی یو را بشناسید ؟  و یا میخواهید تفاوتی که بین کولینگ ایر و کولینگ مایع است را متوجه شوید ؟ و یا سوالاتی مانند کولینگ مایع بهتر است یا کولینگ هوا دارید ؟ و یا میخواهید بدانید تفاوت کولینگ های لیکویید در چیست؟ کولینگ آبی با کولینگ مایع چه تفاوتی دارد؟ با ادامه مطلب همراه ما باشید تا با این نکات ریز و کاربردی کاملا آشنا شوید

در این مطلب ما شما را با بهترین خنک کننده های CPU 2021 آشنا کرده ایم ، این مقاله را از دست ندهید!!!

خرید خنک کننده سی پی یو را چطور انجام دهیم

یکی از مهمترین بخش ها برای خرید یک سیستم  مناسبت سیستم های رندرینگ و طراحی و شبیه سازی و محاسبات طولانی مدت ، انتخاب یک خنک کننده سی پی یو مناسب به شمار میرود.

اینکه ما برای خنک نگه داشتن سیستم خود چه نوعی کولینگی را انتخاب میکنیم؟ از چه برندی و از چه ساختاری میخواهیم استفاده کنیم ؟ یکی از بحث های پر تکرار همیشگی در خرید سیستم های رندرینگ و گیمینگ بوده و است.

در این آموزش تلاش داشتیم که شما را در این خصوص راهنمایی کنیم تا بتوانید به خوبی یک سیستم خنک کنندگی قدرتمند برای سی پی یو کامپیوتر خود انتخاب کنید.همانطور که متوجه شدین کولینگ های هوا ، کولینگ های مایع یا به اصطلاح کولینگ های آب تنوع بسیار زیادی دارند . برخی از شرکت ها فقط در زمینه خنک کننده هوا کار میکنند  و اما بعضی دیگر در زمینه خنک کننده های مایع و هوا به طور همزمان فعالیت خود را ادمه میدهند که در هر یک از این قسمت ها ، مدلها و نوع های بسیار متنوعی را تولید و وارد بازار میکنند.

 

 

سخن آخر

ما در این مقاله با انواع خنک کننده ها آشنا شدیم همچنین به شما گفتیم اگر میخواهید با بهترین خنک کننده های سی پی یو آشنا شوید میتوانید مطلب " بهترین خنک کننده های CPU 2021  " را مطالعه کنید در صورتی که در این رابطه سوالی داشته باشید اگر میخواهید از خدمات کامپیوتری رایگان رایانه کمک استفاده کنید کافیه سوال خود را در بخش دیدگاه صفحه مطرح کنید کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخ شما را ارسال خواهند کرد در صو رتی که میخواهید از مشاوره کامپیوتری تلفنی استفاده کنید میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 تماس حاصل فرمایید

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد