انتشار: 1402/01/09 - بروزرسانی :1402/01/09
تکنولوژی و پیشرفتش همیشه موضوع جالبی در دنیای دیروز و امروز بوده و مطمئناً در آینده نیز ما را بیشتر شگفت زده خواهد کرد چرا که هر چقدر بیشتر به جلو پیش میریم اعتمادمون به آن بیشتر میشه و ما رو قادر می سازه تا بی نهایت فکرهای عجیب و نشدنی کنیم تا یک روزی ما را غافلگیر کنه.
امروزه ورود باتریهای حالت جامد به بازار و استفاده از آنها در صنعت، فناوری جدیدی است که با وجود برخی معایب کم ولی توانسته جایگزین خیلی خوبی برای باتریهای لیتیوم یون باشد. در این مقاله همراه ما باشید تا ابتدا مختصری با این دسته از باتریها آشنا و سپس انواع آنها را به شما معرفی کنیم.
همچنین اگر در این رابطه به هر نوع مشکل و سوالی برخوردید میتوانید با کارشناسان ما در رایانه کمک تماس بگیرید و برای دریافت پاسخ سوالهای خود از طریق تلفنهای ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
آنچه که در این مقاله میخوانید:
✅معرفی باتری حالت جامد
✅انواع باتریهای حالت جامد
✅مزایا و معایب باتریهای حالت جامد
✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای رفع مشکلات گوشی و تلفن همراه: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
معرفی باتری حالت جامد در گوشی های همراه
از اسم این نوع باطری متوجه میشویم که در آن به جای الکترولیت مایع سنگین، از یک نوع الکترولیت جامد به اشکال سرامیک، پلیمرهای جامد و شیشه استفاده میشود که در واقع چنین باطریهایی بسیار متراکم و جمع و جور هستند و عمر و شارژدهی خیلی خوبی دارند. اگرچه که از لحاظ چگونگی انتقال الکترونها و دارا بودن الکترودهای مثبت و منفی تقریباً مشابه باتریهای لیتیومی امروزی هستند. جالب است که بدانید که ایده استفاده از این دسته باتریهای برای اولین بار توسط فردی بنام مایکل فارادی در سال 1831 عنوان و در سال 2017 توسط جان گودنو رونمایی شد.
انواع باتریهای حالت جامد در گوشی های جدید
از آنجایی که این دسته از باطریها حاصل یک فناوری جدید و نو میباشند طبیعتاً نیاز به بهبود آرام و پیوسته ای خواهند داشت تا با گذر زمان پیشرفتهای بیشتری بر روی آنها اعمال گردد لذا در حال حاضر هر کدام از آنها دارای یک سری مزایا و معایب جداگانه ای هستند ولی تلاش محققان بر این است که بتوانند بهترین نوع الکترولیت جامد که در محصولات مختلف کاربردی میباشد را پیدا و رو نمایی کنند.
هم اکنون 8 نوع باطری در بازار موجود هست که به صنایع مختلف عرضه و استفاده میشود.
لیست دسته بندی آنها عبارتند از:
1- NASICON
2- LIPON
3- LISICON
4- گارنت
5- لیتیوم هیدرید
6- آرگیرودایت
7- لیتیوم هالید
8- پروسکایت
در میان این 8 دسته باطری، Lipon و گارنت هم اکنون به عنوان شناختهترین باطریها در بازار مطرح هستند. و میتوان گفت احتمال تجاری سازی این دو دسته بیشتر از بقیه انواع باتریهای جامد میباشد.
بهترین راه برای تشخیص شارژر اصل با شارژر تقلبی چیست؟

مزایا و معایب باتریهای حالت جامد
مزیتهایی که این نوع باتریها دارند شامل:
- دارای ظرفیت ذخیره انرژی بالایی هستند.
- امنیت بالاتری دارند زیرا از مواد اشتعال پذیری و سمی در آنها استفاده نشده است در واقع فرار بودن مایع الکترولیتی گاهی اوقات موجب آتش گرفتن باتری میشود مثل همان مشکلی که در باتری نوت ۷ معروف وجود داشت.
- سطح چگالی انرژی آنها دو برابر قابلیت ذخیره انرژی نسبت به باتریهای معمولی ست.
- عمر مفید آنها 10 سال است که در مقایسه با باتریهای مایع بسیار قابل توجه است.
- باتریهای حالت جامد گوشی بسیار سریعتر و در زمان کمتری نسبت به باتریهای لیتیوم یونی شارژ میشوند.
- تناسب کارایی بالایی دارند.
- کنترل گرما در این دسته بسیار راحت است و سیستم خنک کننده آنها به نسبت ارزانتر میباشد.
بطور کلی اگر بخواهیم این دسته از باطریها را با یک ویژگی بارز بشناسیم میتوان گفت که امنیت این نوع باطریها نقطه قوتشان است.
جالبه بدونی باتری های جامد ساده تر توسط شارژ های وایرلس شارژ میشن! دوست داری درباره شارژر وایرلس چیست اطلاعات داشته باشی؟

شاید برای شما جای سوال باشد که چرا با وجود آن همه محاسن، خیلی زودتر این دسته از باطریها مورد استفاده قرار نگرفته اند؟!
در ادامه به برخی از معایبی که موجب شدند تا بازار کمی آرامتر برای عرضه و استفاده قدم بردارد اشاره خواهیم کرد:
- این نوع باطریها بسیار گرون قیمت هستند زیرا تکنولوژی تولید آنها جدید و دارای هزینه ساخت بالایی میباشد لذا یکی از دلایلی که هنوز نتوانستند به صورت روال در صنایع مختلف از آنها استفاده کنند بالا بودن قیمت آنها میباشد که مقرون به صرفه نیست.
- چگالی انرژی این دسته بسیار بالاست که مانع از تجاری شدنشان میشود.
- از آنجایی که این فناوری جدید میباشد مناسبترین ترکیب شیمیایی و اتمی الکترولیت جامد آنها هنوز بدرستی شناخته نشده است و این موضوع نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری دارد و هنوز کارهای زیادی برای آمادهسازی آنها به جهت استفاده در مقاصد تجاری باقیمانده است.
- خطوط تولید انبوه برای تولیدشان وجود ندارد و تولید گسترده آنها نیز هزینه هنگفتی دارد.
حالا که درباره باتری های جامد اطلاعات کافی داری میدونی چطوری عمر باتری گوشی های ایکس باکس را افزایش داد؟
کلام پایانی
با توجه به این که باطری های حالت جامد موبایل یک تکنولوژی نوظهور هست لازم است برخی از چالش های آن با گذر زمان برطرف گردد تا بتواند در بسیاری از مقاصد تجاری قابل استفاده باشد ما در این مقاله سعی کردیم که شما را تا حدودی با تاریخچه و معرفی ، مزایا و معایب و انواع موجود آنها در بازار آشنا کنیم که اميدواریم این مطالب براي شما كاربران گرامي سودمند بوده باشد..
در صورتی که اگر سوالی در خصوص این تکنولوژی و باطری های حالت جامد گوشی موبایل داشتید با كارشناسان ما در رايانه كمك تماس بگيريد و سوالات و نظرات خودتان را در این زمینه با ما در میان بگذارید برای دریافت پاسخ سوالات خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.