تماس با کارشناس

انواع صفحه نمایش LED، OLED، QLED

از مجموعه مطالب آموزشی

اگر با انواع صفحه نمایش LED، OLED، QLED، تفاوت ها، مزایا و معایب هر یک از انواع صفحه نمایش آشنایی ندارید به شما پیشنهاد میکنیم مطالعه ی این مقاله از رایانه کمک را از دست ندهید. اگر تصمیم به خرید صفحه نمایشگر دارید این مقاله به شما در انتخابی هوشمندانه تر کمک خواهد کرد.

شما میتوانید مقالات آموزشی بیشتر را در سایت آموزشی رایانه کمک مطالعه نمایید.

✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

 

آنچه در این مقاله می خوانیم:

انواع صفحه نمایش تلویزیون

انواع پنل نمایشگر

معرفی پنل های LED

کنتراست تصویر در پنل های ال ای دی

مقایسه ی دقت رنگ در پنل های LED و LCD

مصرف انرژی در نمایشگرهای LED

مزایای پنل های LED

معایب صفحه نمایش های ال ای دی

انواع نمایشگرهای LED

ویژگی نمایشگرهای OLED

مزیت های پنل OLED

معایب نمایشگرهای اولد

تفاوت oled با led

کیو ال ای دی چیست

تفاوت led با qled

مزایای تلویزیون کیولد

معایب تلویزیون QLED

تفاوت oled و qled

سخن پایانی

 

انواع صفحه نمایش تلویزیون

صفحه نمایش ها یکی از تجهیزات و کالاهای دیجیتالی مهم هستند که انواع مختلفی دارند. تفاوتی ندارد که قصد خرید تلویزیون، رایانه، تلفن و... را دارید آشنایی با انواع، تفاوت ها و شباهت های صفحه نمایشگر در یک انتخاب مناسب بسیار مهم است.

 

انواع پنل نمایشگر

پرکاربردترین پنلهای LED موجود در بازار به انواع ذیل تقسیم میشوند:

  •  LED: light emitting diode
  • OLED: organic light emitting diode
  •  QLED: quantum-dot light emitting diode

 

معرفی پنل های LED

صفحه نمایشهای LED یکی از پرکاربردترین و محبوبترین انواع پنلها میباشند. در واقع LED شبیه به صفحه نمایش های LCD هستند و اصلی ترین تفاوت این صفحه نمایشگرها با پنلهای LCD این است که در ساخت آنها از لامپهای بسیار کوچک ال ای دی بجای نور فلورسنت استفاده شده است.

 

 

از جمله اصلی ترین مزیت های صفحه نمایش های LED میتوان به بالا بودن کیفیت تصویر خروجی و طول عمر بالای این پنل ها در مقایسه با پنلهای LCD اشاره کرد. همچنین یکی از معایب تلویزیون کریستال مایع (LCD) در مقایسه با ال ای دی عدم ظرافت پنل میباشد. علاوه بر این تلویزیون ها و صفحه نمایشهای LED در مقایسه با پنل های OLED  و QLED  قیمت ارزانتری دارند.

تلویزیون های ال ای دی در دو مدل VA و IPS در بازار موجود هستند. بطورکلی تلویزیون های LED با فناوری VA کنتراست و کیفیت بالاتری در مقایسه با IPS دارند اما زاویه دید تلویزیونهای ال ای دی با فناوری IPS بهتر است.

پیشنهاد مطلب: انی دسک یک برنامه عالی ریموت و ارتباط به کامپیوتر از راه دوره دانلود انی دسک و از دست ندید.

کنتراست تصویر در پنل های ال ای دی

بطورکلی کنتراست بالای نمایشگرهای led یکی از ویژگی های این نوع پنل ها در مقایسه با نمایشگرهای lcd می باشد. در تلویزیونهای ال ای دی به دلیل وجود دیودهای نوری کنتراست تصویر بسیار بهتر می باشد در حقیقت این پنلها با استفاده از ویژگی تیرگی موضعی، نور صفحه را کنترل می کنند.

مقایسه ی دقت رنگ در پنل های LED و LCD

تفاوت دیگر صفحه نمایش های ال ای دی با ال سی دی دقت رنگ می باشد. پنل های led به دلیل برخورداری از فناوری RGB به صورت تفکیک شده رنگ ها را حقیقی تر از پنل های ال سی دی نمایش می دهند.

 

 

مصرف انرژی در نمایشگرهای LED

از دیگر ویژگیهای پنل های LED میتوان به میزان مصرف انرژی آن اشاره کرد. جالب است بدانید با وجود برتری نمایشگر های ال ای دی در مقایسه با ال سی دی مصرف انرژی آنها نیز کمتر بوده و افراد زیادی که تمایل به صرفه جویی در انرژی دارند طرفدار این نوع صفحه نمایشگرها می باشند.

 مزایای پنل های LED

از جمله مزیت های پنل های ال ای دی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

1.     طول عمر بالا

2.     تولید گرمای کم

3.     مصرف برق پایین

4.     میزان تشعشات کم

5.     تولید نور یکنواخت و ثابت

 

معایب صفحه نمایش های ال ای دی

مهمترین معایب پنل های led عبارت است از:

1.     پنل های LED بعد از گذشت مدتی با کم شدن نور به جای شکستن ناگهانی لامپ های رشته ای از کار می افتند.

2.     پنلهای ال ای دی در مقایسه با ال سی دیها قیمت بالاتری دارند.

3.     بازدهی این گروه از نمایشگرها با نوسان جریان الکتریکی کاهش خواهد یافت.

 

انواع نمایشگرهای LED

نمایشگر LED با نور پس زمینه لبه: بیشتر نمایشگرهای ال ای دی دارای نور پس زمینه لبه هستند. در این نوع صفحه نمایش ها یک سری ال ای دی در اطراف لبه ی نمایشگر قرار دارد اما باید بدانید که نمایشگرهای ال ای دی با نور پس زمینه لبه همانند دیگر انواع پنلهای ال ای دی روشن نیستند.

نمایشگر LED با نور پس زمینه مستقیم: در این مدل از ال ای دی ها به جای نور پس زمینه ی لبه چند LED در پشت صفحه قرار میگیرد و نور بیشتری را عرضه میکند. به همین دلیل نور در سراسر صفحه یکنواخت توزیع شده و تصویر روشنتری ارائه میشود.

نمایشگرهای mini-LED: در این گروه از نمایشگرها اندازه ی هر ال ای دی در پشت نمایشگر کاهش یافته و به همین دلیل بجای ده ها نور پس زمینه، صدها نور پس زمینه به کار رفته است که هر کدام را میتوان جداگانه کنترل کرد.

نمایشگرهای micro-LED: نمایشگرهای میکرو ال ای دی کمی در بازار موجود هستند. هر سلول LED Micro  در حدود 0.002 اینچ است. که این قضیه باعث بالارفتن دقت رنگ ها در این نوع صفحه نمایش ها می شود.

 

ویژگی نمایشگرهای OLED

فناوری اولد یکی از جدیدترین و البته گران ترین تکنولوژی در صفحه نمایشگرها میباشد. در این فناوری هر پیکسل به صورت مستقل نور تولید کرده و برخلاف دیگر تکنولوژیها نیاز به نور پس زمینه ندارد. فعالیت هر پیکسل بصورت مجزا باعث میشود کنتراست و دقت رنگ تصاویر افزایش یابد.

در حقیقت تکنولوژی OLED به جهت ایجاد تصویر باید جریان الکتریکی را از طریق مواد الکترولومینسانس آلی عبور دهد، اولد قادر است نور را بدون نیاز به پنل نور پس زمینه ایجاد نماید و از این روی به آن نمایشگر خود تابش میگویند.

 این نمایشگرها برخلاف پنل های ال سی دی که باید نور را از پنل نور قرار گرفته در پس زمینه میگرفتند بدون نیاز به پنل نور پس زمینه و با استفاده از مواد آلی نور را ایجاد میکنند.

 

 

مزیت های پنل OLED

از جمله مزیت های این نمایشگرها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

1.     کنتراست بالا

2.     ضخامت کم

3.     زاویه دید وسیع

4.     کیفیت و وضوح تصویر بالا

5.     نمایش رنگها با عمق بیشتر

6.     مناسب برای تماشای فیلم،بازی و طراحی

7.     مصرف برق کمتر در مقایسه با پنلهای ال سی دی

 

معایب نمایشگرهای اولد

اصلی ترین معایب تلویزیون های OLED عبارت است از:

1.     اولد قیمت بالاتری در مقایسه با led دارد.

2.     رنگهای اولد بصورت پیشفرض کالیبره نیستند.

3.     تلویزیونهای اولد در سایزهای کوچک در بازار موجود نیستند.

 

تفاوت oled با led

بطورکلی OLED فناوری جدیدی در ساخت نمایشگرها میباشد و اصلیترین تفاوت آن با LED در سیستم نوردهی است. در پنل های oled هر پیکسل بصورت جداگانه نور را ساطع کرده اما نمایشگرهای ال ای دی از نور پس زمینه سفید یا آبی استفاده میکنند.

 

 

کنتراست تلویزیون های اولد جهت نمایش تصاویر در تاریکی در مقایسه با ال ای دی بهتر بوده و میزان روشنایی در این گروه از پنل ها در مقایسه با led بهتر است. از دیگر تفاوتهای این دو پنل میتوان به قیمت آن اشاره کرد، چنانچه بودجه ی کافی ندارید باید به سراغ نمایشگر led بروید، تلویزیونهای اولد بسیار باریک و البته سبک هستند.

زاویه ی دید بالای تلویزیونهای OLED یکی دیگر از تفاوت های آن با پنل های ال ای دی میباشد، علاوه بر این مصرف انرژی OLEDها بسیار کمتر از LED ها است. لازم است بدانید حداکثر طول عمر تلویزیون های اولد 15 هزار ساعت و ال ای دیها بیش از 40 هزار ساعت تخمین زده شده است.

 

کیو ال ای دی چیست

در حال حاضر کیولد (QLED) به عنوان بهترین تکنولوژی در ساخت صفحه نمایش به حساب میاید. در واقع این پنل ها از قرار دادن لایه ای از نقطه های کوانتومی بر روی نور پس زمینه ی پنل led تشکیل شده اند. 

نکته: نقاط کوانتومی در حقیقت موادی نیمه رسانا و در اندازه ی نانو هستند که این نقاط با توجه به اندازه ی ذرات رنگ های مختلفی از نور را ایجاد میکنند بطور مثال چنانچه اندازه ی بزرگی داشته باشند رنگ قرمز و هر چه اندازه ی آنها کوچکتر شود رنگ آبی تری تولید خواهند کرد.

 

 

تفاوت led با qled

بطورکلی پنل های LED بسیار شبیه به LCD ها میباشند با این تفاوت که بجای لامپ فلورسنت سرد کاتدی از نور پس زمینه ی تامین شده توسط ال ای دی استفاده میکنند، پنلهای ساخته شده با تکنولوژی کیولد نیز با اضافه کردن لایه ای اضافی از ذرات بسیار ریز در صفحات ال ای دی به شکل نقاط کوانتومی از فناوری کوانتومی استفاده میکنند. از جمله تفاوت های پنل ال ای دی و کیولد میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

تکنولوژی: همانطور که پیشتر اشاره کردیم در تلویزیون های ال ای دی از دیودهای دارای نور و در تلویزیون های QLED از فناوری کوانتومی نقطه ای جهت تولید نور استفاده میشود.

نمایش رنگ سیاه: تولید رنگهای سیاه با عمق زیاد باعث میشود کنتراست تصویر بالا رود، ال ای دی با نورهای رنگی RGB کار میکند اما تلویزیونهای QLED کنتراست فوق العاده بالایی را با رنگهای مشکی و سفید قوی و واقعی ایجاد خواهند کرد.

مصرف انرژی: هر دو نوع پنل مصرف انرژی بهینه ای دارند اما مصرف نمایشگر کیولد در مقایسه با ال ای دی بالاتر است.

 

 

مزایای تلویزیون کیولد

از جمله مزیت های صفحه نمایش های کیولد میتوان به دقت رنگ بالا، طراحی ظریف و روشنایی مناسب اشاره کرد.

معایب تلویزیون QLED

با وجود اینکه تلویزیون های QLED در گروه بهترین پنلهای موجود در بازار هستند اما معایبی نیز دارند. با وجود اینکه کیولد رنگ های اشباع شده را تولید میکند اما کنتراست آن قابل مقایسه با OLED نیست چرا که تکنولوژی کوانتوم هنوز از فناوری بک لایت استفاده میکند.

از دیگر معایب کیولد میتوان به زمان پاسخگویی آن اشاره کرد که برای گیمرها چندان قابل قبول نمیباشد. نداشتن پیکسل ها با توانایی خودتابشی نیز از دیگر معایب این نوع پنلها میباشد.

 

تفاوت oled و qled

تلویزیون های اولد و کیولد را می توان از نظر فاکتورهای ذیل با یکدیگر مقایسه کرد:

کنتراست: همانطور که میدانید کنتراست بمعنای تفاوت بین تاریکترین و روشنترین قسمت تصویر بوده و از این نظر نمایشگرهای OLED در مقایسه با QLED بهتر عمل کرده اند.

روشنایی: تلویزیونهای کیولد در مقایسه با اولد از نظر روشنایی رتبه ی بالاتری دارند.

مدت زمان پاسخگویی: فریم ریت (Fram Rate) بمعنای مدت زمان پاسخگویی یک پیکسل برای تغییر از یک حالت به حالت دیگر میباشد و اگر این مدت سریع بوده و فریم ریت بالا باشد تصاویر سریع، بهتر نمایش داده میشوند و تلویزیونهای OLED در مقایسه با QLED سریعتر بوده و فریم ریت بالاتری دارند.

زاویه دید: از نظر زاویه دید نیز تلویزیونهای OLED در مقایسه با کیولد موفق تر عمل کرده اند و زاویه دید خوبی در گوشی و تلویزیون دارند.

عکس 7

ما در جدول ذیل به مقایسه ی اجمالی انواع صفحه نمایش LED، OLED، QLED  پرداخته ایم:

  

ویژگی نوع پنل

LED

OLED

QLED

سطح رنگ مشکی

متوسط

عالی

متوسط

تاری حرکت

متوسط

عالی

بسیار عالی

زاویه دید

ضعیف

بسیار عالی

ضعیف

حجم رنگ

متوسط

متوسط

بسیار عالی

یکنواختی خاکستری

متوسط

عالی

متوسط

روشنایی

عالی

بسیار عالی

عالی

حفظ تصویر

بسیار عالی

ضعیف

بسیار عالی

قیمت و دسترسی

بسیار عالی

عالی

متوسط

 

سخن پایانی

ضمن تشکر از همراهی شما تا انتهای این مقاله، امیدواریم بعد از مطالعه ی مقاله ی "انواع صفحه نمایش LED، OLED، QLED " بتوانید بدرستی برای خرید نمایشگر تصمیم بگیرید. چنانچه بعد از مطالعه ی این مطلب با سوالی مواجه شده اید که در این مقاله به آن اشاره نکرده ایم میتوانید از طریق شماره های 909071540 یا 0217129  با کارشناسان رایانه کمک تماس گرفته و مشکل خود را رفع کنید.

برای تماشای ویدیوهای آموزشی کامپیوتری و گوشیهای هوشمند میتوانید به صفحه آپارات رایانه کمک  مراجعه کنید.

 

 

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد