تماس با کارشناس

DDR رم چیست و تفاوت نسل‌های مختلف دی دی ار (راهنمای جامعRAM)

از مجموعه مطالب آموزشی

 آیا می‌دانید رم کامپیوتر چیست؟ نسل‌های مختلف آن چه نام دارند و یا نسل‌های مختلف رم کامپیوتر چه تفاوتی با هم دارند؟ در این مقاله قصد داریم به صورت کامل به رم کامپیوتر اشاره کرده و بعد از آن با ورژن‌های مختلف RAM آشنا شویم.

در صورتی که شما هم به این موضوع علاقه دارید با تیم فی سخت افزار رایانه کمک تا انتهای این مقاله همراه باشید.

 

کامپیوتر از قطعات سخت افزاری مختلفی تشکیل شده است که یکی از مهمترین آنها رم یا RAM نام دارد.

این قطعه که به مادربورد کامپیوتر متصل می‌شود وظیفه بارگزاری داده ها برای آماده سازی پردازش و اجرای کامپیوتر را در اختیار دارد و وقتی فعالیت با کامپیوتر انجام می‌دهیم از رم کامپیوتر برای اجرای سریع‌تر دستورات استفاده می‌شود.

اما قبل از اینکه به صورت تخصصی به تفاوت های رم کامپیوتر بپردازیم پیشنهاد می‌کنم با این سوال جلو برویم که اصلاً مموری کامپیوتر چیست؟ و DDR اصلاً به چه معنی است؟

 

آنچه خواهید خواند:

ROM ✅ یا رم کامپیوتر چیست؟

DDR✅ یا دی دی آر چیست؟

✅انواع نسلهای رم DDR در کامپیوتر و لپ تاپ

✅رم DDR 1 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

✅رم DDR 2 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

✅رم DDR 3 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

✅رم DDR 4 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

✅تفاوت رم DDR 1  ، DDR 2 ، DDR 3 و DDR 4  چیست؟

✅سوالات متداول در مورد رم DDR

✅و در آخر ....

 

ROM  یا رم کامپیوتر چیست؟

رم یا همان RAM کامپیوتر مخفف عبارت Random Access Memory است که به معنای حافظه دسترسی تصادفی است. در این حافظه به صورت موقت اطلاعات فراخوانی شده و پس از انجام فرایندهای مشخص شده توسط کامپیوتر، دوباره به هارد برگشت داده می‌شوند.

پردازنده اصلی کامپیوتر هر داده ای که قرار است بر روی آن پردازشی انجام شود از روی هارد کامپیوتر فراخوانی کرده و به رم منتقل می‌کند در این بخش با سرعت بالا اطلاعات بررسی شده و پس از اتمام کار یا برای شروع کار بعد دوباره دیتا به روی هارد ذخیره شده و دیتاهای جدید وارد رم می‌شوند.

در واقع اگر قصد داشته باشیم برای پاسخ به این سوال که "رم کامپیوتر چیست؟" یک مثال ساده بیاوریم باید گفت که رم کامپیوتر یا لپتاپ دقیقاً مانند یک میز ابزار کار در دنیا واقعی است که شما برای انجام کارهای روزمره خود وسایل را بر روی آن قرار داده و کار خود را انجام می‌دهید و پس از اتمام کار دوباره تمام وسایل را به جای خود برمیگردانید.

حافظه RAM امکان دسترسی سریع به داده‌های مورد احتیاج کاربر را فراهم می‌کند و به همین دلیل تاثیر بسیار بالایی بر میزان سرعت عملکرد کامپیوتر می‌گذارند.

✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای مشاوره تخصصی خرید سخت افزار کامپیوتر و لپ تاپ: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

DDR یا دی دی آر چیست؟

حالا که با رم آشنا شدیم لازم است بدانیم که منظور از DDR رم چیست؟ DDR مخفف عبارت Double Data Rate یا انتقال دیتا با نرخ دو برابر است.

آن زمان که هنوز DDR طراحی نشده بود، تکنولوژی دیگری به نام SDR وجود داشت که مخفف عبارت Single Data Rate به معنای انتقال اطلاعات به صورت تک واحدی بود.  این رم‌ها می‌توانستند در هر سیکل ثانیه فقط یک بیت اطلاعات را بررسی کنند. که همین موضوع باعث می‌شود که سرعت کامپیوتر به شدت کم باشد. 

اما با ظهور تکنولوژی DDR در سال 2000 رم‌های کامپیوترهای ساخته شده  نسل جدید می‌توانستند در هر ثانیه 2 بیت دیتا را بررسی کنند. همین موضوع ساده باعث انقلابی در سرعت کامپیوترها شد به طوری که امروزه نسل‌های مختلف از رم‌های کامپیوتر در بازار وجود دارد که در ادامه قصد داریم به همین موضوع بپردازیم پس با رایانه کمک همراه باشید.

توجه داشته باشید که اگر در هر بخش با سوال یا مشکلی درمورد رم کامپیوتر روبرو شده اید با شماره‌های 9099071540 و 0217129 در ارتباط باشید.

 

بیشتر بخوانیم :چرا ویندوز  تمام حافظه رم را تشخیص نمی دهد؟

 

انواع نسل‌های رم DDR در کامپیوتر و لپ تاپ

به طور کلی اگر از نسخه‌های فرعی رم‌های DDR که برای لپ تاپ و سخت افزارهای خیلی ضعیف استفاده می‌شود فاکتور بگیریم، به طور کلی از نسخه اول DDR که با نام DDR 1 شناخته می‌شود تا DDR 4 که به تازگی وارد بازار شده و برای کامپیوترهای نسل جدید استفاده می‌شود نسل های مختلف ddrرا شامل می شوند.

در تصویر زیر انواع رم‌ها DDR با شکل نمایش داده شده است به طوری که اگر شناختی نسبت به آنها ندارید از روی شکل متوجه شوید رم با DDR های مختلف به چه شکل است. با ما همراه باشید.

 ddr چیست | چگونه مدل رم لپ تاپ را بفهمیم

 

رم DDR 1 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

اولین مورد از مشخصات رم کامپیوتر که به نام DDR 1 شناخته می‌شود، سطح ارتقا یافته RAM های تک بیتی است که در بخش بالا توضیح دادیم.

این رم‌ها از سال 2000 وارد بازار شدند که با ولتاژ 2.5 وات کار می‌کردند. درآن زمان این میزان استفاده از منبع تغذیه بسیار مناسب بود زیرا به پاورهای قدیمی فشار نمی‌آورد.

 تفاوت رم و مموری | تفاوت رم ddr3 و ddr4 

رم DDR 1 فقط می‌توانست 400 مگاهرتز سرعت داشته باشد و حداقل ظرفیت آن 1.25 گیگگابایت بود.

این میزان رم برای دستگاه‌های قدیمی بسیار مناسب بود اما امروزه منسوخ شده است.

 

رم DDR 2 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

در سال 2003 نسل بعدی رم‌های کامپیوتر با نام DDR 2 معرفی شدند این رم‌ها می‌توانست با ولتاژ پایین ظرفیت بیشتری را برای کامپیوتر داشته باشد. به طوری که در تفاوت رم DDR 1  و DDR 2 تقریباً 1.8 وات برق کمتری مصرف می‌شود و می‌توانند تا 800 مگاهرتز سرعت  داشته باشد. از همین رو در کمتر از یک دهه بیشتر کامپیوترهای قدیمی به  رم با تکنولوژی نسل 2 دی دی ار مجهز شدند.

 مشخصات رم کامپیوتر | باس رم چیست 

این رم‌ها با ماژول‌های 8 گیگابایتی نیز به تولید می‌رسیدند اما عمده ماژول‌های موجود در بازار به زیر 4 گیگابایت محدود شده بودند که با معرفی نسل‌های بعد، DDR3 به طور کامل از دور خارج شد.

 

رم DDR 3 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

در این بخش از انواع رم‌های DDR نوبت به نسل سوم می‌رسد. رم دی دی ار 3 نسبت به رم دی دی ار 2، مصرف برق کمتری دارد بنابراین ولتاژ کمتری داشته و در هر سیکل ساعت می‌تواند 4 داده را دریافت کرده و عملیات پردازش را روی آنها انجام دهد.

 همه چیز درباره حافظه DDR | انواع رم‌های DDR  

در واقع DDR 3 نسبت به DDR 2 تا 40 درصد بهبود پیدا کرده و دو قابلیت جدید به نام‌های ASR  و SRT  به آن اضافه شده تا بتواند سرعت تازه سازی اطلاعات را در رم با میزان گرما تولید شده از رم تنظیم کند.

 

رم DDR 4 چیست و چه مشخصاتی دارد؟

و در آخرین مورد نوبت به رم دی دی ار نسل 4 می‌رسد. 

DDR 4 نسبت به DDR 3 میزان ولتاژ کمتری استفاده می‌کند اما ضریب انتقال داده آن بالاتر است زیرا ساختار آن نسبت به رم‌های دیگر متفاوت است.

بر روی بدنه رم DDR 4 می‌توانید چیپست های دودویی را مشاهده کنید که از تکنولوژی black groups ساخته شده است. هر کدام از این  گروه‌ها می‌توانند به صورت مجزا برای خود فعالیت داشته باشند به همین دلیل در هر سیکل ساعت 4 داده پردازش می‌شود.

تفاوت بین رم DDR4 و DDR3 و DDR2 | تفاوت رم SD و DDR  

تا اینجا می‌توان گفت که DDR 4 نسبت به DDR 3 بسیار به صرفه است زیرا انرژی کمتری استفاده می‌کند و توان بیشتری برای کامپیوتر داشته باشد. اما رم‌های دی دی ار 4 نسبت به دیگر اعضا خانواده خود کمی گران‌تر هستند و مادربوردهای قدیمی امکان شناسایی آنها را ندارد به همین دلیل زمان خرید حتماً باید توجه داشته باشید که آیا کامپیوتر یا لپ تاپ شما امکان پشتیبانی از رم نسل 4 را دارد یا خیر..

✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای مشاوره تخصصی خرید سخت افزار کامپیوتر و لپ تاپ: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

تفاوت رم DDR 1  ، DDR 2 ، DDR 3 و DDR 4  چیست؟

از بخش‌های مختلفی می‌توان بررسی کرد که رم با تکنولوژی‌های مختلف شامل چه ویژگی‌های هستند اما در تصویر زیر میتوانید به صورت خلاصه تفاوت رم‌های مختلف کامپیوتر را بررسی کنید. به طور کلی در شکل ظاهری، سرعت رم و میزان مصرف انرژی نسل های مختلف رم با یکدیگر تفاوت داشته که این امر ارتباط مستقیم با ورژن ddr رم دارد.

 انواع RAM و تفاوت‌های آن | بررسی نسل‌های مختلف رم‌های DDR

 

سوالات متداول در مورد رم DDR

در بخش بالا به صورت کامل  اشاره کردیم که رم چیست و نسل‌های مختلف آن شامل چه ویژگی‌هایی می‌شوند، اما در این بخش قصد داریم به برخی از سوالات شما کاربران عزیز که تا الان از کارشناسان رایانه کمک پرسیده اید اشاره کرده و به آنها پاسخ دهیم.

در صورتی که شما هم با سوال خاصی روبرو شده اید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید تا مشاوره رایگان کامپیوتری دریافت کنید.

 

چطوری نسل DDR رم کامپیوتر یا لپتاپ خود را تشخیص دهیم؟

در صورتی که قصد دارید نسل رم کامپیوتر را تشخیص دهید دو راه وجود دارد

راه اول: امکان باز کردن درب کیس یا پشت لپ تاپ وجود دارد کافی است رم را جدا کرده و به روی آن توجه کنید. در بیشتر مواقع نسل رم با استفاده از یک لیبل بر روی آن نوشته شده است. اگر نوشته نشده بود به شیار و شکل ظاهر رو توجه کنید. آن را با تصویر زیر مطابقت دهید در صورتی که شبیه هر کدام بود رم دستگاه شما از همان نسل است.

 DDR یا دی دی آر چیست؟ |  رایانه کمک  

روش دوم: روش دوم که کمی ساده‌تر است این است که از نرم افزار CPUZ استفاده کنید این برنامه اطلاعات دقیقی از سخت افزار دستگاه به شما ارائه می‌دهد و وقتی بر روی دستگاه شما نصب شود دستگاه شما را در چند ثانیه بررسی می‌کند. پس از آن با وارد شدن به سربرگ‌های مختلف این برنامه می‌توانید، نوع رم، DDR رم کامپیوتر یا لپ تاپ خود، سال تولید، مقدار منابع استفاده شده در لحظه و... را دریافت کنید.

برای دریافت برنامه CPU زد و آموزش نصب آن می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

دانلود نسخه جدید CPU z

 

تفاوت رم DDR با LPDDR و LDDR چیست؟

همانطور که می‌دانید هر قطعه سخت افزاری میزان برق مخصوص به خود را دارد و هر چه نسل‌های جدید رم منتشر می‌شوند علاوه بر قدرت، میزان انرژی آنها تغییر می‌کنند.

حالا نسخه‌های کم مصرف رم DDR وجود دارند که به نام‌های LPDDR در بازار شناخته می‌شوند، مصرف برق این رم‌ها نسبت به DDR های معمولی کمتر است و بیشتر در لپ تاپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. زیرا منبع تغذیه لپتاپ محدود بوده و به همین دلیل قطعات درون آن به گونه ای هستند که کمترین میزان انرژی را  دریافت کنند.

 

آیا می‌توان DDR 4 را به DDR 3 جایگزین کنیم؟

نسل چهارم DDR ها جدید ترین نسل رم ها است به همین دلیل برخی اسلات‌های مادربوردهای قدیمی امکان پشتیبانی از DDR 4 را ندارند. زیرا بریدگی که در روی تراشه رم برای DDR 3 برای اتصال به مادربورد وجود دارد در رم DDR 4 تغییر کرده و نمی‌توانید رم با تکنولوژی DDR 4 به آنها متصل کنید.

در تصاویر بالا قطعاً می‌توانید تفاوت این دو را در شکل ظاهری متوجه شوید. در تصویر زیر به صورت دقیق می‌توانید این موضوع را مشاهده کنید

 DDR در رم چیست و تفاوت نسل‌های مختلف DDR رم

 

چه نوع رم برای کامپیوتر من مناسب است؟

خوب پس از اینکه با رم DDR آشنا شدید و ورژن‌های مختلف آن آشنا شدیم وقت آن است به این سوال بپردازیم که کدام رم برای کامپیوتر و لپ تاپ من مناسب است؟

 برای پاسخ به این سوال باید به موارد مختلفی توجه داشته باشید.

به عنوان مثال اکثر رایانه‌های معمولی بین 2 تا 4 گیگابایت رم دارند، اما برای بازی‌های سطح بالا حداقل 8 گیگابایت و ترجیحاً 12 تا 16 گیگابایت رم نیاز دارید.

البته باید توجه داشته باشید که مقدار رم و تکنولوژی های آن با سخت افزار دستگاه  و مادربررو پردازنده همخوانی داشته باشد وگرنه با مشکل روبرو خواهید شد.

برای این کار پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید و مشاوره کامپیوتری و تلفنی تخصصی در زمینه ارتقا سخت افزار کامپیوتر خود دریافت کنید. برای اینکار پیشنهاد می‌کنیم با شماره 9099071540 و 0217129 تماس حاصل فرمایید.

 

و در آخر ....

و در آخر از شما ممنون هستیم که تا پایان این مقاله همراه ما بودید در این مطلب قصد داشتیم به صورت کامل شما را با DDR رم چیست و تفاوت نسل‌های مختلف دی دی ار آشنا کنیم.

در صورتی که با مشکل یا سوال خاصی در مورد رم کامپیوتر و لپتاپ روبرو شده اید از بخش نظرات با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید و مشاوره تخصصی دریافت کنید.

نظر شما در مورد رم کامپیوتر چیست؟

به نظر شما کدام نسل از رم‌های کامپیوتر گزینه مناسبی برای خرید هستید؟

از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد