تماس با کارشناس

پروتکل رمز گذاری سیگنال چیست؟

از مجموعه مطالب آموزشی


پروتکل رمز گذاری سیگنال چیست؟ و چه کاربردی دارد؟  امروزه با پیشرفت روز افزون علم ارتباطات و تکنولوژی بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ وجود دارند تا بتوانند با ارائه پروتکل های امنیتی جلو نفوذ هکر ها و نَشت اطلاعات را بگیرند. اما برخی سازمان ها در این زمینه به موقع عمل کرده اند و بسیاری نتوانستند نتیجه لازمه را کسب کنند.

google در سال‌های اخیر یکی از کمپانی های بزرگی بود که این موضوع را در دستور کار خود قرار داد، و با خلق سیستم های اطلاعاتی و ذخیره سازی داده ها روی فضای ابری، جلوی انتشار غیر قانونی آنها را گرفت، اما در آخرین تحقیق خود تیمی که بر روی امنیت و حفاظت داده های کاربران این سرویس کار می‌کند، به یک دستیابی بسیار بزرگ به نام signal رسیده اند که به راحتی می‌تواند از تمام داده های افراد محافظت کند بدون این که در سرعت و کیفیت دسترسی آنها به اطلاعاتشان خللی ایجاد شود.

به نظر شما چه چیزی پروتکل سیگنال گوگل را به یک سرویس قدرتمند در صنعت داده های تبدیل کرده است؟

و چه چیزی آن را از سایر پیام های رمز گذاری شده ( end to end ) متمایز می‌کند؟  با تیم فنی رایانه کمک همراه باشید


پروتکل رمز گذاری signal چیست و از چه تاریخی آغاز شد؟

تقریبا دو هفته پیش گوگل اعلام کرد که" به زودی نظارت بر 2 میلیارد کاربر اندروید که اکانت گوگل دارند در سرتاسر جهان کمی قوی تر می‌شود  " این موضوع در ابتدا سر و صدای بسیاری را به پا کرد زیرا برای همه افرار مشخص نبود که این سیستم نظارت signal دقیقا قرار است چه فعالیتی داشته باشد و چگونه می‌تواند باعث امنیت بیشتر در موبایل های اندرویدی شود.

گوگل این غول فناوری می‌گوید که مهندسان این شرکت توانسته اند با استفاده از اپلیکیشن سیگنال  ( که نسخه beta آن اکنون در دست بررسی است ) می‌توانند برای ارتباط با دیگر کاربران از الگوریتم جدید ( end to end ) بین دیوایس با سرور استفاده ‌کنند.البته باید گفت پروتکل signal مانند نسخه قدیمی خود، محدود به مکالمات تک نفره بین دو کلاینت می‌باشد.

همچنین سیستم محافظی signal که برای جلوگیری از استراق سمع تعبیه شده است تا هیچ شخص، سازمان یا آژانس های اطلاعاتی به این داده ها دسترسی نداشته باشند و فقط خود گوگل سیستم رمز گشایی و خواندن آن را در دسترس دارد.

البته این موضوع فقط یک خبر پیروزی برای حفظ حریم خصوصی کاربران نیست زیرا می‌توان آن را آغاز عصر جدید در صنعت حفظ اطلاعات و حریم شخصی دانست که توسط متخصصان فنی گوگل راه اندازی شده است.

جالب است بدانید که برنامه ارسال پیام رمز گذاری شده سیگنال در سال های قبل توسط  cypherpunk Moxie Marlinspike طراحی شده است و دارای شهرت فراوانی در زمینه امنیت و حفظ حریم خصوصی است زیرا دو فرد برجسته شناخته شده این علم یعنی ( ادوارد اسنودن و برایان اکتون به عنوان مدیر اجرایی بنیاد SIGNAL در این پروژه حضور دارند.


اکنون این سوال پیش می‌آید که آیا سیستم رمز گذاری زیر بنایی که مارلین اسپایک طراحی کرده و بستر سیگنال بر روی آن بنا شده میتواند امنیت و اطلاعات کاربران را حفظ کند؟

پیامرسان معروف WhatsApp برای اولین بار در سال 2014 از پروتکل سیگنال تبعیت کرده  و از نسخه اولیه پروتکل رمزگذاری سیگنال برای ارسال پیام بین کاربران خود استفاده می‌کند. ( واتس اپ دو سال بعد به صورت پشفرض این سرویس را برای تمام کاربران خود فعال کرد )

همچنین در این زمان هم گوگل نسخه اولیه signal را بر روی پیام رسان allo ( که اکنون از کار افتاده فعال کرد ) و سپس چت ویدیویی duo را به آن مجهز ساخت.


چرا signal در جهان به عنوان یک پروتکل رمز گذاری قوی قلمداد می‌شود؟

پرسش بالا سوالی است که ممکن است در ذهن هر فردی خُطور کند که چرا پروژه سیگنال گوگل در دنیا به عنوان قویترین سیستم رمزگذاری اطلاعات قلمداد می‌وشد.

این سوال توسط متیو کرین، استاد علوم کامپیوتر جواب داده شده که سیگنال را یک سیستم "رمزگذاری قوی و به سوی آینده" معرفی کرد.

بسیاری از نرم افزار های که به صورت پیشفرض اقدام به رمزگذاری پیام های می‌کنند، در همان ابتدا، یک جفت کلید برای داده ها بین کاربران و سرور ایجاد می‌کنند.

در واقع یک کلید عمومی که به سرور پیام رسان ارسال می‌شود و برای معرفی کاربر استفاده می‌شود و یک کلید خصوصی که به دیوایس کاربر ارسال می‌شود تا سیستم عامل با استفاده از آن بتواند پیام ها را رمزگشایی کند. در این صورت اگر فردی به کلید خصوصی دسترسی داشته باشد به راحتی می‌تواند به عنوان شخص ثالث بین کاربر و سرور قرار بگیرد و به جاسوسی بپردازد.

به طور بالقوه تمام پیام های شما در معرض رمز گشایی و آسیب پذیر هستند، حتی اگر آن ها را از روی دیوایس خود حذف کرده باشید. اما پروتکل signal مانند یک سیستم ضامن دار عمل می‌کند که کلید رمز گشایی را پس از ارسال هر پیام تغییر می‌دهد و اگر هکری قصد داشته باشد به رمزگشایی پیام های شما بپردازد، باید بر روی هر پیام شما زمان بسیاری صرف کند تا الگوریتم جدید آن را بیابد.

در حقیقت وقتی کسی از طریق برنامه متصل به پروتکل سیگنال پیام ارسال می‌کند، نرم افزار، جفت های موقتی و دائمی کلید های عمومی و خصوصی را در هم ترکیب می‌کند تا یک کلید مخفی مشترک ایجاد شود. که برای رمزگذاری و رمزگشایی آن پیام استفاده میشود.

همچنین یکی از مدیران ارشد گوگل به نام گرین گفته است که هر بار شما پیامی ارسال کنید، کلید شما برای بازگشایی پیام بروز می‌شود، این بدان معنا است که اگر گوشی شما سرقت شود، هر پیامی که قبل از آن ارسال کرده باشید ایمن می‌ماند.

اما اکنون می‌دانیم که این سرویس هنوز بر روی برخی گوشی ها و نرم افزار های پیشفرض مانند massage و... وجود ندارد و گوشی فردی به سرقت رفته باشد پیام های درون آن به صورت کامل قابل مشاهده است.

از این جهت فناوری signal پیام ها را پس از مدتی به صورت خودکار حذف می‌کند. و اگر کاربری نیاز داشته باشد که پیام های خود را نگهداری کند باید از برنامه های فضای ابری استفاده کند و یا به بکاپ گیری اطلاعات خود با استفاده از گوگل درایو بپردازد.

جالب است بدانید که گوگل تمام محبوبیت سیگنال  را از حفاظت و کد گذاری خوب آن نمی‌داند و ادعا می‌کند بخشی از آن به دلیل منبع باز و شفاف بودن آن است و قرار است نسخه جدید آن در پیام رسان های معروف مانند فیسبوک و واتس اپ مورد استفاده قرار بگیرد. همچین به احتمال زیاد یک پلتفرم جامع پیام رسانی برای تمامی گوشی های اندرویدی از ژرف گوگل معرفی خواهد شد که جایگزینی مطمئن برای سیستم پیام کوتاه خواهد بود و بر روی بستر مخابراتی به راحتی کار خواهد کرد. درصورت انتشار چنین سیستمی گوگل یک رقیب جدی برای I message   اپل معرفی کرده است.

در آخر

اگر نسخه نهایی اپلیکیشن signal توسط گوگل تایید شود و در دسترس عمومی قرار بگیرد. دیگر نیازی نیست نگران حملات هکر ها و نَشت اطلاعات در دنیا باشیم.

نظر شما در مورد signal گوگل چیست؟ آیا این نرم افزار می‌تواند جایگزین نرم افزار های دیگر مانند واتس آپ، تلگرام و... شود؟  در بخش کامنت ها با ما در ارتباط باشید.

در آخر به یاد داشته باشید که رایانه کمک یک شرکت در زمینه پشتیبانی و خدمات کامپیوتری تلفنی است که با مشاور تلفنی شبانه روزی آماده حل مشکلات کامپیوتری  و تلفنی کاربران می‌باشد.

همچنین اینستاگرام و اپارات رایانه کمک را برای یادگیری ترفند های کامپیوتری بیشتر دنبال کنید.

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد