اغلب کاربران هنگام خرید ابزارهای الکترونیکی مانند لپ تاپ، موبایل یا قطعات کامپیوتری مثل کارت گرافیک و CPU، با عبارت «بنچمارک» (Benchmark) زیاد برخورد می کنند. طرفدارهای برند های گوناگون کامپیوتر، لپتاپ و موبایل برای مقایسه برندهای محبوب خود از ابزارهای بنچمارک استفاده می کنند.
در اصل بنچمارک معیاری برای تست عملکرد یک قابلیت ، برنامه، سیستم یا یک سخت افزار و… در حوزههای مختلف است. قبل از هر چیزی بهتره بگم که از بنچمارک تنها برای مقایسهی وسایل الکترونیکی استفاده نمی شود بلکه در حوزه های مدیریت، جغرافیا، اقتصاد، آمار و ... هم کاربرد دارد.
ما در این مطلب قصد داریم 7 نرم افزار رایگان را به شما معرفی کنیم تا توسط آن ها به راحتی بتوانید برای تست بنچمارک کامپیوتر خود اقدام نمایید. در ادامه به بررسی بهترین نرم افزارها برای تست عملکرد کامپیوتر میپردازیم.
همچنین اگر در این رابطه به هر نوع مشکل و سوالی برخوردید می توانید با کارشناسان ما در رایانه کمک تماس بگیرید و برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم:
✅بنچمارک کامپیوتر با 7 نرم افزار کاربردی
✅بهترین نرم افزارهای بنچمارک
✅ نرم افزار CPU-Z
✅ نرم افزار HWMonitor
✅ نرم افزار SiSoftware Sandra Lite
✅ نرم افزار Speccy
✅ نرم افزار Fraps
✅ نرم افزار CineBench
✅ نرم افزار RealBench
✅ سخن آخر
بنچمارک کامپیوتر با 7 نرم افزار کاربردی
بنچمارک کامپیوتر یکی از اصلی ترین نکاتی است که لازمه در بررسی سیستم و عملکرد کلی به آن توجه کنید. اگر جدیدا کارت گرافیک سیستم کامپیوتر خود را اورکلاک کردید یا یکی از اجزای سخت افزاری را ارتقاء داده اید، تست بنچمارک یک روش عالی برای آزمودن سریع عملکرد کامپیوتر میباشد و از این طریق میتوانید اطلاعات بسیار خوبی را از سخت افزارهای خود کسب نمایید.
اگر بخواهید عملکرد سیستم کامپیوتر خود را ارزیابی کنید که آیا خوب کار می کند یا خیر ؟، همگی بستگی به تست بنچمارک کامپیوتر دارند. بهتر است بدانید که عیب یابی قطعات کامپیوتر را خودتان می توانید به راحتی توسط 7 نرم افزار کاربردی که در ادامه مطلب معرفی می شود، انجام دهید.
بهترین نرم افزارهای بنچمارک
- CPU-Z
- HWMonitor
- SiSoftware Sandra Lite
- Speccy
- Fraps
- CineBench
- RealBench
نرم افزار CPU-Z

نرم افزار CPU-Z اطلاعات جامعی از مشخصات سخت افزاری کامپیوتر را ارائه می دهد و همچنین می توانید توسط این برنامه داده های جامعی از مادربرد، رم، پردازنده مرکزی CPU و کارت گرافیک را در اختیار داشته باشید.
به ویژه در این برنامه میتوانید یک فایل تکست از تمامی اطلاعات تهیه کرده و آن را ذخیره کنید. تمامی این امکانات، از CPU-Z یک نرم افزار همه جانبه و فوق العاده ساخته است.
نرم افزار HWMonitor

این اپلیکیشن نه تنها میتواند در کامپیوتر شماره ساخت و مدل اجزای سخت افزاری را شبیه سازی کند، بلکه با داشتن پارامترهای خاصی نیز به صورت زنده عملکرد آنها را میتواند نشان دهد. پارامترهای آن شامل سرعت کلاک، سرعت فن، میزان مصرف برق، درصد استفاده و دما میباشد. توجه کنید که این اطلاعات بسیار حیاتی می باشد، زیرا خارج شدن از حد مجاز در سیستم کامپیوتر میتواند باعث خاموش شدن مکرر سیستم شود.
برای ذخیره کردن اطلاعات در نرم افزار hw monitor میتوانید از طریق منوی File و بعد گزینه save این کار را انجام دهید.
HWMonitor با داشتن رابط کاربری ساده توانسته این امکان را برای کاربران خود فراهم کند تا هنگام مشاهده اطلاعات درک مقادیر بسیار ساده باشد.
✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
نرم افزار SiSoftware Sandra Lite

نرم افزار SiSoftware Sandra Lite یک مجموعه بنچمارک کامل میباشد و برای اشخاصی که اطلاعات کاملی از عملکرد داخلی سیستم خود دارند و میخواهند به اطلاعات تخصصی دسترسی داشته باشند، بسیار مناسب است. مشاغلی که روی چندین کامپیوتر نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق تری دارند توسط ابزارهای این برنامه به راحتی میتوانند به امکانات مختلفی دسترسی داشته باشند.
یکی از ویژگی های جالب این برنامه داشتن پایگاه داده مرجع آنلاین است که امکان تست اتصال دیگر کامپوننتهای کامپیوتر را بهصورت آنلاین فراهم میکند و کاربران میتوانند عملکرد را با پردازندههای مشابه این منبع چک کرده و ایدهی بهتری در زمینه ارتقا کامپیوتر خود داشته باشند.
شما از طریق این برنامه می توانید اطلاعاتی از پهنای باند حافظه رم کامپیوتر خود داشته باشید و همچنین تست عملکرد شبکه و رسیدن به میزان بازدهی پاور کامپیوتر را نیز توسط این برنامه انجام میشود.

نرم افزار Speccy

شرکت Piriform نرم افزار Speccy را توسعه داده به دلیل داشتن محیط ساده، قابل توجه بسیاری از کاربران مبتدی قرار گرفته است. سازنده این اپلیکیشن پیکربندی سخت افزاری هر سیستمی را به زبان ساده برای کاربران تحلیل میکند و شرکت سازنده این ابزار قبلا سابقه ساخت نرم افزار CCleaner را نیز داشته است که یکی از نرم افزار های پرکاربرد در زمینه پاکسازی و بهبود عملکرد سیستم ها می باشد. هنگامی که برنامه Speccy اجرا کنید ، میتوانید به اطلاعات کامل درمورد اجزای کامپیوتر خود دسترسی داشته باشید. اکثر اطلاعات درایو ها را توسط همین برنامه میتوانید مشاهده کنید و اگر از بخش های مختلف اطلاعات بیشتری در مورد سخت افزار خاص همچون سرعت فن، ولتاژ، دما نیاز داشتید، لازمه روی پارامترهای جداگانه در سمت چپ پرنامه کلیک نمایید.
نرم افزار Fraps

برای تست بنچمارک FPS هر یک از بازی ها، نرم افزار Fraps ابزار بسیار مفید و کاربردی می باشد. این اپلکیشن برای کاربران خود، پیکربندی بسیار آسان و راحتی را فراهم کرده است و همچنین نرخ فریم بازیها را به طور دقیق به شما نشان می دهد. به مرور زمان و هنگام اجرای بازی شما می توانید اطلاعاتی که این برنامه در اختیار شما قرار می دهد را ذخیره سازی نمایید.
یکی از ویژگی های بسیار جالب این نرم افزار دارا بودن ضبط فیلم و ضبط گیم پلی بازیها می باشد.
نرم افزار CineBench

یکی از معتبرترین و دقیق ترین ابزار های تست بنچمارک اپلیکیشن CineBench می باشد. این نرم افزار وظایف مختلفی که توسط پردازنده مرکزی صورت می گیرد را با یکسری آزمایشهای real-time تست کرده و مقایسه کاملی روی عملکرد پردازنده دارد.
نرم افزار CineBench اطلاعات را به صورت real-time در دسترس کاربران خود قرار می دهد و همچنین سایر بنچمارکها و عملکرد جامع کامپیوتر را نیز بهصورت ترکیبی از پردازنده مرکزی و گرافیکی برای شما ارائه میدهد. این برنامه تمامی هستههای پردازنده سیستم شما را به صورت خاصی تست میکند. توجه کنید که پردازنده شما بعد از اجرای آزمون، در نقاط مختلف رتبه بندی می شود. هرچی امتیازات شما بالاتر باشد، عملکرد پردازنده نیز قویتر می شود.
نرم افزار RealBench
نرم افزار RealBench از ابزارهای تست بنچمارک پردازنده مرکزی بهصورت ریل تایم می باشد. این اپلیکیشن دارای چهار تست مختلف است که شامل همهی رندرها و بعضی از تسکها همانند رندر فیلم H.264، ویرایش عکس،تست OpenGL و تسکهای چند وظیفهای سنگین می باشد.
شما برای اینکه بتوانید مقایسه ای با تست بنچمارک دیگر سیستمها داشته باشید، لازم است نتایج را در وب سایت RealBench آپلود نمایید. یکی از ویژگی های این برنامه این است که شما میتوانید به طور دورهای تستهای خود را شبیهسازی نمایید.
توسط این ابزار به راحتی می توانید بدون تست استرس، CPU سیستم خود را به حداکثر کارایی برسانید و سپس عملکرد آن را مورد سنجش قرار دهید.
یکی از ویژگیهای موجود در RealBench، تست استرس می باشد که نوعی تست با بار عملیاتی بالا برای بررسی توانمندی و قدرت پردازنده است.

سخن آخر
ما در این مطلب سعی کردیم بهترین برنامههای موجود را برای تست عملکرد و بنچمارک کامپیوتر به شما عزیزان معرفی کنیم امیدوارم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد. هر یک از برنامه های معرفی شده به صورت رایگان می باشند که اطلاعات بسیار مفید و جامعی را در اختیار شما قرار می دهند. سنجش بنچمارک کمک میکند که روند اجرای بازیها و استفاده از برنامههای گرافیکی را مشخص کرده و در صورت نیاز، با استراتژی بهتری نسبت به خرید کارت گرافیک جدید اقدام نمایید. این نرم افزار ها در کنار ارائه اطلاعات جامع در زمینه میزان عملکرد کارت گرافیک، تحلیلی روی دیگر قطعات کامپیوتر و سخت افزاری سیستم شما نیز خواهند داشت و حتی میتوانند تنظیمات مورد نیاز برای عملکرد بهتر کارت گرافیک را برای بازیها و برنامههای سنگین پیشنهاد کنند. ممنون که تا پایان این مقاله همراه شرکت رایانه کمک بودید، چنانچه در مورد هر یک از این اپلیکیشن ها سوال یا با مشکلی برخوردید، میتوانید از طریق شماره های ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ از خطوط ثابت و یا ۰۲۱۷۱۲۹ از طریق موبایل با کارشناسان حرفه ای رایانه کمک تماس بگیرید و در اولین فرصت مشکلتان را برطرف نمایید.
سایت منبع : https://meghdadit.com/mag/benchmark-programs/
📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.