تماس با کارشناس

آموزش وصل كردن مودم و اتصال مودم به خط تلفن

از مجموعه مطالب آموزشی

نصب کردن مودم به اینترنت چگونه است؟  یا چگونه فرآیند وصل کردن مودم خود به اینترنت را انجام دهیم؟

اتصال مودم به خط تلفن یکی از اولین کارهایی است که در زمان خرید یک مودم نیاز داریم انجام دهیم، سوال بسیاری از کاربران این است که چگونه مودم را وصل کنیم البته در نظر داشته باشید، مراحل کار وصل کردن مودم به تلفن چندان سخت نیست کافیه مراحلی که در این آموزش یاد میگرید را قدم به قدم انجام دهید تا به راحتی راه اندازی مودم ADSL خانگی خود را انجام دهید. پس با پشتیبانی کامپیوتری رایانه کمک همراه باشید.

 

 آنچه مطالعه میکنید:

نصب مودم ADSL و اینترنت ثابت

قدم اول: ثبت نام در شرکت های سرویس دهنده

قدم دوم: تهیه مودم ADSL و تجهیزات جانبی

قدم سوم: آموزش وصل کردن مودم به پریز تلفن

مرحله چهارم: تنظیم مودم برای اتصال به اینترنت خانگی

استفاده همزمان از تلفن و مودم بر روی یک خط

میکروفیلتر مودم چیست؟

چرا چراغ ADSL مودم خاموش است؟

اگر چراغ adsl خاموش باشد چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟

وصل كردن واي فاي به تلفن همان اتصال مودم است؟

مراحل عیب یابی وصل کردن مودم به تلفن ،در صورت خاموش بودن ADSL

سوالات متداول کاربران در رابطه با وصل کردن مودم به تلفن

سخن آخر

 

نصب مودم ADSL و اینترنت ثابت

اینترنت امروزه بخش جدایی ناپذیر زندگی همه مردم شده است ابزاری که ما از ان اینترنت دریافت می کنیم مودم نام دارد. که مودم اینترنت را از شبکه های مربوطه دریافت کرده و با دیوایس های مختلف به اشتراک می گذارد. یک مودم  به  طور کلی اطلاعات را از طریق  ISP ( Internet service provider ) دریافت کرده و سپس تبدیل به سیگنال دیجیتال می کند.

وظیفه روتر نیز مسیر دهی داده ها می باشد تا همه دستگاه ها  بتوانند از اینترنت استفاده کنند. برای استفاده از اینترنت مودم ابتدا لازم است مراحل وصل کردن مودم انجام شود.

بیشتر بخوانید: بهترین راه های تشخیص خرابی مودم (آیا مودم سوخته؟)

قدم اول: ثبت نام در شرکت های سرویس دهنده

برای استفاده از اینترنت  پرسرعت ADSL استفاده کنید ابتدالازم است در یکی از شرکت های ارائه دهنده اینترنت پرسرعت که  به نام اختصار ISP شناخته می شوند تثبت نام کنید. در ایران  شرکت های زیادی وجود دارند که خدمات وصل کردن مودم را ارئه می دهند.

برخی از آن‌ ها عبارتند از : پارس آنلاین، مخابرات، شاتل، صبانت، های وب، آسیاتک، های وب و سایر شرکت ها. که  با مراجعه  به این شرکت ها می توانید درخواست اتصال با مودم  را بدهید و ثبت نام کنید. معمولا برای ثبت نام واحراز هویت به کارت ملی نیاز دارید. همچنین توجه کنید که برای رانزه خط  تلفن و تجهیزات اینترنت در مرکز مخابرات 3 تا 7 روز زمان لازم است.

 

قدم دوم: تهیه مودم ADSL و تجهیزات جانبی

پس از اینکه در یکی از شرکت‌های سرویس دهنده اینترنت ADSL  مدنظر برای نصب مودم ثبت نام کردید با توجه به مودمی که انتخاب می کنید تجهیزات لازم را برای وصل کردن مودم به تلفن در اختیار شما قرار می دهند.اگر شرکت  تجهیزات  را  در اختیار شما نگذارد لازم است خریداری کنید برای همین ابزار لازم  را ذکر می کنیم:

  • دستگاه مودم به همراه آداپتور برق
  • 1 عدد کابل شبکه
  • 1 عدد کابل تلفن
  • 1 عدد اسپلیتر
  • فیلتر تلفن (ممکن است این مورد داخل جعبه مودم نباشد)

 

قدم سوم: آموزش وصل کردن مودم به پریز تلفن

طریقه وصل کردن مودم به تلفن در مرحله اول نیاز است که مودم ADSL خود را به پریز تلفن متصل کنید برای اینکار مودم را به وسیله دو شاخه و یا سوکت تلفن به پریز تلفن متصل کنید در نظر داشته باشید که قبل از انجام تنظیمات نیاز است خط شما رانژه شده باشد، و همچنین بین اتصال مودم به پریز برق  یا بهتر بگوییم تلفن لازم است از اسپلیتر استفاده کنید تا نویز خط شما را بگیرد اگر در رابطه با اسپلیتر اطلاعات کافی ندارید حتما مطلب " اسپلیتر چیست " را مطالعه کنید.

نکته بسیار مهم : برای اتصال مودم به پریز برق هرگز از دوشاخه های ضد برق استفاده نکنید، این دوشاخه ها میتوانند بر روی خط ADSL که در اختیار شما قرار گرفته  است نویز ایجاد کنند و باعث قطع شدن اینترنت مودم شما شوند .

اگر قصد استفاده از دستگاه دیگری را بر روی این خط تلفن نداشته باشید ( یعنی خطی که رانژه adsl دارد و شما نیازی ندارید که تلفن یا دستگاه دیگری را روی این خط استفاده کنید) نیازی به استفاده از اسپلیتر هم نخواهید داشت، اما اگر بر روی این خط میخواهید دستگاه دیگری متصل کنید حتما برای جلوگیری از اختلال بر روی مودم و نویز از اسپلیتر و یا میکروفیلتر (جلوتر یاد خواهید گرفت میکروفیلتر چیست ) استفاده کنید تا صدای نویز روی مودم و اختلال های به وجود آمده برای شما آزار دهنده نباشد.

همانطور که در بالا اشاره کردم ، به صورت کامل ما قبلا در رابطه با قطعه اسپلیتر و حتی خرابی های اسپلیتر صحبت کرده ایم اما به طور خلاصه اسپلیتر  دستگاهی است که در تصویر زیر مشاهده میکنید ، این قطعه کوچک یک ورودی به نام LINE دارد که از این طریق کابل تلفن به این اسپلیتر وارد میشود (در واقع ورودی دیتا است) ،برای وصل کردن مودم به تلفن از خروجی modem استفاده میکنیم.

همچنین اگر در کنار مودم دستگاه تلفنی دارید از خروجی phone برای اتصال دستگاه تلفن به خط تلفن استفاد میکنیم . اسپلیتر باعث میشود زمانی که شما با خط تلفن خود صحبت میکنید بر روی اینترنت شما نویز ایجاد نشود و اختلالی در کار مودم نداشته باشید.

 اسپلیتر چیست و چه کاربردی دارد ؟ | رایانه کمک  

در تصویر زیر به صورت کامل مراحل اتصال مودم به اسپلیتر و اتصال اسپلیتر به پریز تلفن را مشاهده میکنید ، همانطور که مشاهده میکنید یک کابل از پریز تلفن به قسمت line اسپلیتر وارد شده است که خط تلفن را به اسپلیتر متصل کرده است، پس از آن یک کابل line خروجی به تلفن و یک کابل Line خروجی دیگر به پشت مودم میخورد که اتصال کابل تلفن به مودم را برقرار میکند.

راه اندازی مودم های خانگی | خدمات پشتیبان اینترنت رایانه کمک  

 

مرحله چهارم: تنظیم مودم برای اتصال به اینترنت خانگی

در مرحله چهارم برای وصل کردن مودم به اینترنت خانگی لازم است اینترنت را تنظیم کنیم. این تنظیم مودم که گاهی با نام کانفیگ روتر هم شناخته میشود، روندی است که تنظیمات اینترنت مودم خود را به گونه ای شخصی سازی میکنیم تا فرد دیگری نتواند به آن متصل شود.

البته آشنایی با مودم و نحوه اتصال به اینترنت بهتر است توسط یک فرد متخصص شبکه کامپیوتری انجام شود تا به گونه ای مودم شما را تنظیم کند تا از ضد هک شدن آن مطمئن شوید.

اما در کل بعد از اینکه به صورت فیزیکی مودم را به کامپیوتر و تلفن متصل کردید، حالا وقت آن است که به صورت نرم افزاری تنظیمات مودم را با توجه به شرایط خود تغییر دهیم.

این کار بعد از وصل کردن مودم به اینترنت میتوانید به سادگی به آن متصل شویم. با توجه به اینکه تنظیم مودم برند های مختلف متفاوت است، لازم است با توجه به مودم خود این تنظیمات را انجام دهید. به همین دلیل در ادامه به تنظیم مودم های مختلف اشاره میکنیم که با توجه به روتر خود یکی از آنها را انتخاب کنید.

 آموزش تنظیم مودم آشنای اول (همراه اول)

راهنما تصویری تنظیم مودم تی پی لینک (TPLINK)

نحوه تنظیم کردن مودم دی لینک (DLINK)

راهنما قدم به قدم مودم ایسوس (ASUS)

آموزش تصویری تنظیم مودم زایکسل (ZYXEL)

 

با توجه به لینک های بالا برای وصل کردن مودم خود به اینترنت از طریق کانفیک درست انتخاب کنید.

 

استفاده همزمان از تلفن و مودم بر روی یک خط

نکته مهم : اگر میخواهید گوشی تلفن را بر روی پریز دیگر و به صورت مجزا از مودم متصل کنید، و فقط بر روی خط رانژه قرار دهید، این امکان وجود دارد که قبل از تلفن بجای اسپلیتر، از میکروفیلتر استفاده کنید که کمی با اسپلیتر متفاوت است.

 

میدونی علت خاموش بودن چراغ adsl مودم  چیست و چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟ دوست داری خودت به راحتی این مشکل را حل کنی؟ حل مشکل روشن نشدن چراغ ADSL

میکروفیلتر مودم چیست؟

میکروفیلتر دستگاهی شبیه به اسپلیتر است اما با این تفاوت که برای اتصال تلفن، فکس ، سانترال و یا کارت خوان و .... از این دستگاه استفاده میشود، چرا که میکروفیلتر تنها دارای یک ورودی برای اتصال دستگاه مورد نظر به پریز تلفن است و همچنین یک خروجی برای اتصال دستگاه های ذکر شده به تلفن است، در واقع باید بگوییم که به هیچ عنوان این امکان وجود ندارد که از میکرو فیلتر برای اتصال مودم به پریز تلفن استفاده کنید چرا که فقط برای گرفتن نویز مودم بر روی خط تلفن استفاده میشود.

یکی از نکات مهم در اتصال مودم به خط تلفن این است که شما به ازای هر دستگاهی که به غیر از مودم بر روی خط تلفن adsl متصل میکنید نیاز است یک اسپلیتر و یا میکروفیلتر قبل از دستگاه مورد نظر استفاده کنید تا با اختلال اینترنتی مواجه نشوید همچنین نویز مودم بر روی خط باعث صدا در بین تماس نشود ( اگر شما هم با مشکل انعکاس صدا در حین تماس رو به رو هستید حتما مطلب : حل مشکل بازگشت صدا در زمان مکالمه تلفنی را مطالعه کنید).

 

چرا چراغ ADSL مودم خاموش است؟

یکی دیگر از نکات بسیار مهم در وصل کردن مودم به کابل تلفن این است که اگر به صورت صحیح تلفن خود را به مودم متصل کنید و رانژه خط انجام شده باشد و همچنین اسپلیتر استفاده شده سالم باشد بایستی چراغ ADSL مودم ما روشن شود، این چراغ برای نمایش دادن وجود دیتا ( اینترنت) بر روی خط تلفن است و نشان میدهد که انتقال دیتا درست به   DSL CPEانجام شده است، بنابراین برای اتصال درست مودم به خط تلفن و  ارتباط صحیح باید چراغ  DSL روشن و ثابت باشد ( در نظر داشته باشید که چراغ dsl هرگز نباید چشمک زن باشد!!!)

نکته : چراغ ADSL نشان میدهد که دیتا بر روی خط تلفن وجود دارد یعنی خط رانژه اینترنت است.

نکته دیگری که لازم است به آن توجه کنیم این است که ممکن است به دلیل وجود نویز در شبکه داخلی و یا مشکل تجهیزات مخابراتی چراغ adsl مودم چشمک زن بماند و یا خاموش باشد در این صورت نکات گفته شده را بررسی کنید.

 چرا چراغ adsl مودم خاموش است و یا چشمک میزند | رایانه کمک  

 

پشنهاد مطلب : اگر میخواهید نصب فیلتر شکن بر روی مودم خود انجام دهید میتوانید از مطلب آموزش نصب vpn بر روی مودم کمک بگیرید

 

اگر چراغ adsl خاموش باشد چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟

اگر چراغ adsl خاموش بود برای اینکه مطمئن شوید مشکلی در شبکه داخلی وجود دارد یا خیر تمامی مراحلی که در پایین میگوییم را انجام دهید:

 حل مشکل خاموش شدن چراغ وای فای مودم

 

وصل كردن واي فاي به تلفن همان اتصال مودم است؟

منظور از وصل کردن وایفای به تلفن اتصال (مودم وایفای) به خط تلفن هست. دراین باره باید به این موضوع اشاره کنیم که اتصالات اینترنت مودم ربطی به تکنولوژی های اتصال داخلی مودم ندارد بنابرین درصورتی که شما از مودم adsl باقابلیت wifi استفاده می کنید باید آنرا از طریق کابل تلفن به خطوط تلفن متصل کنید حال اگر مودم شما قابلیت وایفای داشته باشد میتوان به صورت بی سیم به مودم متصل شد و از اینترنت آن استفاده کرد

مراحل عیب یابی وصل کردن مودم به تلفن ،در صورت خاموش بودن ADSL

در مرحله اول مطمئن شوید که مودم روشن است ( اگر مودم روشن باشد چراغ power بر روی مودم روشن است، در صورت خاموش بودن چراغ power بر روی مودم دکمه خاموش و روشن پشت مودم را یکبار بزنید)

اگر با زدن دکمه مودم باز هم چراغ power روشن نشد از ورد برق به مودم اطمینان حاصل فرمایید لازم است آداپتور برق را بررسی کنید  یا پریز برق را جا به جا کنید.

کابل تلفن متصل شده به مودم را بررسی کنید ( از ورود دیتا به مودم مطمئن شوید)

مطمئن شوید که کابل تلفن به پشت مودم متصل است و کابل سالم است، و از اتصال مودم به خطی که رانژه شده است اطمینان پیدا کنید

خط رانژه را با یک تلفن تست کنید و مطمئن شوید که این خط بوق داشته باشد و یک طرفه نباشد، اگر مشکلی بود اول پریز های دیگر تلفن را بررسی کنید (پریزهایی که به همین خط تلفن متصل هستند!!! ) اگر بوق نداشته باشید نشان دهنده خرابی تلفن است، که میتوانید با توجه به مراحل گفته شده در آموزش حل مشکل خرابی تلفن این مشکل را به صورت کامل برطرف کنید. 

در صورتی که مراحل بالا به درستی انجام شده بود لازم است اتصالات اسپلیرتر به مودم رابررسی کنید و به درستی انجام دهید، در نظر داشته باشید که کابل تلفن از پریز تلفن به ورودی Line اسپلیتر متصل میشود، سپس خروجی اسپلیتر از قسمت dsl یا modem به line و یا dsl پشت مودم متصل میشود و از خروجی phone بر روی اسپلیتر میتوانید برای اتصال یک دستگاه تلفن و یا فکس و غیره استفاده کنید. ( توجه کنید که اگر اسپلیتر معیوب باشد و یا خراب باشد باعث خاموش ماندن چراغ adsl و در نهایت عدم اتصال به اینترنت میشود)

نکته مهم دیگری که در وصل کردن مودم به تلفن نیاز است در نظر بگیرید عدم استفاده از پریز دو لایه و یا دوشاخه ضد برق است ( اگر برای شما سوال است که دوشاخه ضد برق چیست باید بگویید دوشاخه ای که برای جلوگیری از سهوا متصل کردن تلفن به برق استفاده میشود )

با تمام این مراحل باز هم اگر مشکل برطرف نشد برای اطمینان پیدا کردن از اینکه آیا سیم کشی منزل مشکلی دارد و یا رانژه خط با مشکلی رو به رو شده است لازم است تمامی دستگاه ها اعلم از تلفن، Fax، اسپلیتر، دوشاخه ضد برق، صفر بند، Caller ID و  Deviceهای دیگر را از خط تلفن جدا کنید و فقط مودم با یک اسپلیتر سالم و تست شده به خط تلفن متصل باشد.

در نهایت پریز مودم را تغییر دهید و یا مودم را از سر خط  (یعنی جایی که باکس تلفن قرار دارد ) به خط تلفن متصل کنید تا از رانژه بودن خط تا دم در مطمئن شوید اگر در اینجا چراغ adsl مودم روشن شود نشان از مشکلی در سیم کشی منزل است.

در صورتی که تمامی موارد بالا را بررسی کردین اما همچنان مشکل شما برطرف نشد میتوانید با کارشناسان رایانه کمک در تماس باشید، برای تماس با رایانه کمک از تلفن ثابت شماره 9099071540 را شماره گیری کنید و از طریق موبایل میتوانید با شماره گیری 0217129 با ما در ارتباط باشید.

 

سوالات متداول کاربران در رابطه با وصل کردن مودم به تلفن

در این قسمت به سوالات شما دوستان عزیز در رابطه با نحوه اتصال مودم به خط تلفن پاسخ داده شده است، شما نیز میتوانید سوال خود را در بخش دیدگاه های همین مطلب بیان کنید تا در اولین فرصت پاسخ شما ارسال شود.

چگونه یک مودم ADSL را سریعا نصب و راه اندازی کنیم؟

در مرحله اول شما لازم است مودم را با اسپلیتر به خط تلفن خود متصل کنید و اگر چراغ adsl روشن نشد مراحل عیب یابی گفته شده داخل مطلب را انجام دهید سپس برای تنظیمات مودم و راه اندازی مودم میتوانید از مطالب موجود در این صفحه استفاده کنید. 

چگونه مودم را بدون خط تلفن وصل کنیم؟

برای اتصال مودم به اینترنت بدون خط تلفن لازمه از مودم های  TD-LTE و  WiMAX استفاده کنید که در حال حاضر بهترین گزینه td-lte است.  

اینترنت نسل 4 و 4.5 ثابت (TD-LTE) میتوانید یکی از گزینه های خوب برای تامین اینترنت کسانی باشد که میخواهند از adsl استفاده نکنند. سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌ های تجاری و همچنین منازل است. این نوع سرویس شما را از شر محدودیت هایی مثل عدم جا به جایی مودم و سختی جا به جایی خط تلفن راحت میکند.

من تلفن ثابت ندارم آیا بدون خط ثابت امکان اتصال به اینترنت adsl وجود دارد؟

خیر. اینترنت ADSL برمبنای تلفن ثابت می باشد. اگه تلفن ثابت ندارید اینترنت و مودم td-lte ایرانسل تهیه کنید.

آیا می توانم بدون کابل یا سرویس تلفن اینترنت دریافت کنم؟

اکثر ISP ها طرح های اینترنتی را بدون خدمات کابل یا تلفن ارائه می دهند.

مودم متصل به خط تلفن چیست؟

مودم سخت افزاری است که به کامپیوتر، شبکه پهن باند یا روتر بی سیم متصل می شود. یک مودم بین یک خط تلفن و یک پورت سریال متصل است.

تفاوت بین مودم خط تلفن و مودم کابلی چیست؟

مودم و مودم کابلی به دلیل خدماتی که به آنها متصل می شوند، دستگاه های متفاوتی هستند. یک مودم DSL به خطوط ثابت یا تلفن (که توسط ارائه دهندگان خدمات اینترنتی به آن مس نیز گفته می شود) متصل می شود. یک مودم کابلی به سیم کشی تلویزیون کابلی (سیم کشی کواکسیال یا کواکسیال) متصل می شود و توسط ارائه دهنده اینترنت کابلی شما ارائه می شود.

آیا تلفن ثابت از VoIP امن تر است؟

تلفن های ثابت سنتی از VoIP امن تر هستند زیرا هک کردن آنها سخت تر است. اگر خدمات تلفنی را از طریق مودم خود دریافت می کنید، پس از VoIP استفاده می کنید. خوشبختانه، ISP ها چندین لایه رمزگذاری را برای محافظت از حریم خصوصی شما ارائه می دهند.


سخن آخر

در این مطلب ما اتصال سخت افزاری مودم به خط تلفن و اینکه نحوه اتصال مودم به پریز تلفن چگونه است؟را به صورت کامل بررسی کردیم.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر در زمینه اتصال مودم به سیم تلفن زمینه سوالی داشته باشید، میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. برای تماس با رایانه کمک از تلفن های ثابت شماره 9099071540 و از تلفن موبایل شماره 0217129 را شماره گیری کنید، در صورتی که در رابطه با این مطلب سوالی داشته باشید میتوانید از بخش دیدگاه ها استفاده کنید و سوال و نظر خود را برای ما بنویسید.

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد