تماس با کارشناس

مقایسه پورت لایتنینگ با usb type c

از مجموعه مطالب آموزشی

کابل هایی که ما برای گجت های خود استفاده می کنیم نقش حیاتی در انتقال داده، شارژ و عملکرد کلی دارند. در میان انواع مختلف کابل ها و کانکتورها، USB-C و Lightning دو مورد از رایج ترین پورت ها، در دستگاه های الکترونیکی معاصر می باشند. این کانکتورها دارای تفاوت های مشخصی هستند که نقش تاثیرگذاری در عملکرد و کاربردهای اونها دارند. خب لابد می پرسید که چگونه و به چه صورت؟

 با من همراه باشید که در این مقاله به بررسی و مقایسه پورت لایتنینگ با usb type c اونها می پردازیم.

🔴شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

  

 

پورت لایتنینگ چیست؟

پورت لایتنینگ یک کانکتور اختصاصی است که توسط شرکت اپل توسعه یافته است و اولین بار در سال 2012 با عرضه آیفون 5 معرفی شد و جایگزین کانکتور داک 30 پین شد. کانکتور لایتنینگ نیز مانند USB-C، کوچک، باریک و قابل برگشت است.

یک تفاوت قابل توجه با USB-C اینه که کانکتورهای لایتنینگ در انحصار دستگاه های اپل مانند آیفون، آی پد، آی پاد و برخی لوازم جانبی مانند AirPods هستند. این انحصار به این معنی است که کاربران با چندین دستگاه اپل می تونند از یک کابل برای دستگاه های مختلف استفاده کنند.

کانکتور لایتنینگ از عملکردهای مختلفی از جمله شارژ، همگام سازی و خروجی صدا پشتیبانی می کنه. با این حال، سرعت انتقال داده اون کمتر از USB-C است، معمولاً در حدود سرعت USB 2.0 می باشد، اگرچه می تواند در برخی از دستگاه های خاص با سخت افزار مناسب به سرعت USB 3.1 برسه.

اگر تلویزیون یا مانیتور داشته باشی میدونی که کابل HDMI چیه؟ اما میدونی چه تفاوتی بین پورت‌های HDMI و DisplayPort وجود داره.

 

کابل USB-C چیست؟

USB-C، مخفف Universal Serial Bus Type-C، نوعی کانکتور است که توسط انجمن پیاده‌سازان USB (USB-IF) که شامل شرکت هایی مانند اپل، اینتل، دل و غیره است، توسعه یافته و استاندارد شده است. جالبه که USB-C به دلیل تطبیق پذیری و استحکامش مورد ستایش قرار می گیره و به طور فزاینده ای در طیف گسترده ای از دستگاه ها از جمله لپ تاپ، تلفن های هوشمند، تبلت ها و سایر لوازم جانبی محبوب شده است.

از نظر فیزیکی، پورت USB-C کوچک، باریک و قابل برگشت است، به این معنی که می توان اون رو در هر جهتی وصل کرد و حدس و گمان های خسته کننده رو که اغلب با انواع USB قدیمی تر مرتبط است، از بین می برد. معمولاً با استاندارد USB 3.1 کار می کنه و سرعت انتقال داده تا 10 گیگابیت در ثانیه رو ارائه میده، اگرچه که با استانداردهای USB قدیمی (2.0 و 3.0) نیز سازگار است.

USB-C همچنین امکان انتقال انرژی بالاتر تا 100 وات رو فراهم می‌کنه. این ویژگی USB-C رو قادر می‌سازه تا دستگاه‌های بزرگ‌تری مانند لپ‌تاپ‌ها رو شارژ کنه، که با انواع USB قبلی امکان‌پذیر نبود.

 

بررسی کامل USB-C در مقابل Lightning لایتنینگ 

یکی از تفاوت های اصلی USB-C و Lightning به ترتیب در جهانی بودن و انحصاری بودن اونها نهفته است.  USB-C، به دلیل استانداردسازی اون توسط USB-IF، یک کانکتور جهانی تر است که توسط تولید کنندگان متعدد در مجموعه ای از دستگاه ها استفاده میشه. از سوی دیگر، کانکتورهای لایتنینگ در انحصار دستگاه های اپل هستند و استفاده از اونها رو در این اکوسیستم محدود می کنند.

اپل از USB-C برای برخی از دستگاه‌ها مانند آخرین مدل‌های آی‌پد خود استفاده می‌کنه، اما آیفون‌های فعلی‌اش از لایتنینگ استفاده می‌کنند، اگرچه که انتظار میره سری آیفون 15، 2023 با USB-C مطابق با آخرین قوانین اروپا باشه. این خبر خوبی برای مصرف‌کنندگان خواهد بود زیرا جدیدترین آیفون‌ها با طیف گسترده‌تری از کابل‌ها و دستگاه‌های شارژ سازگار خواهند بود.

از نظر عملکرد، USB-C  به طور کلی در مقایسه با  Lightning، سرعت انتقال داده سریع‌تری رو ارائه می‌کنه.  USB-C  میتونه تا USB 3.1 یا حتی USB 4.0 رو در برخی دستگاه‌ها پشتیبانی و به ترتیب سرعت 10 یا 40 گیگابیت بر ثانیه رو ارائه کنه. در همین حال، لایتنینگ معمولاً با سرعت  480 مگابیت در ثانیه کار می کنه، اگرچه برخی از دستگاه ها می تونند از سرعت USB 3.1 پشتیبانی کنند.

از لحاظ انرژی، USB-C میتونه تا 100 وات برق ارائه بده و این باعث میشه تا دستگاه های بزرگتری مانند لپ تاپ ها رو به طور موثر شارژ کنه. لایتنینگ، اگرچه برای شارژ دستگاه های کوچکتر اپل کافی است، اما برای برنامه های پرقدرت طراحی نشده است.

هر دو پورت USB-C و Lightning از انتقال صدا پشتیبانی می کنند. با این حال، USB-C  در توانایی خود در انتقال سیگنال های ویدئویی متمایز است. این به دلیل ویژگی حالت جایگزین (Alt Mode) USB-C امکان پذیر است که امکان انتقال سیگنال های غیر USB رو روی کابل فراهم می کنه. در نتیجه، یک کابل USB-C میتونه از انواع پروتکل‌ها مانند HDMI، DisplayPort  و غیره پشتیبانی کنه و اون رو قادر بسازه تا ویدیو رو به نمایشگرها، تلویزیون‌ها و سایر دستگاه‌های نمایشگر ارسال کنه اما در مقابل، کانکتور لایتنینگ از خروجی ویدیو پشتیبانی نمی کنه و شما برای خروجی ویدیو از دستگاهی با پورت لایتنینگ به یک آداپتور اضافی مانند آداپتور لایتنینگ به HDMI نیاز دارید.

کانکتورهای لایتنینگ کمی کوچکتر از USB-C هستند و پین های کمتری دارند (8 در مقابل 24). این باعث میشه کانکتورهای لایتنینگ نسبت به USB-C دوام کمتری داشته باشند. علاوه بر این، پورت لایتنینگ ماده در دستگاه های اپل مستعد جمع آوری گرد و غبار و زباله است که میتونه باعث مشکلات اتصال بشه.در مقابل USB-C، با اندازه بزرگتر و طراحی قوی تر، به طور کلی طول عمر بهتری رو ارائه میده.

 

دوست داری بدونی چند نوع کابل انتقال تصویر داریم که منو و شما ازش بیخبریم! انواع کابل انتقال تصویری

 

سخن پایانی

به طور خلاصه، اگرچه کانکتورهای USB-C و لایتنینگ ممکنه در یک نگاه مشابه به نظر برسند، اما به طور قابل توجهی از نظر جهانی بودن، عملکرد، ، دوام و روندهای آینده متفاوت هستند.  USB-C  به دلیل سرعت، قدرت، جهانی بودن و توانایی انتقال صدا و تصویر، متمایز است و اون رو به یک رابط قوی و همه کاره مناسب برای طیف گسترده ای از دستگاه ها تبدیل می کنه. لایتنینگ نیز ، در حالی که منحصر به اکوسیستم اپل است، سازگاری و سادگی رو برای کاربران این اکوسیستم ارائه میده.

امیدوارم که این راهنمای تفاوت بین USB-C و Lightning برای شما مفید واقع شده باشه، اگر نظر یا پیشنهادی دارید، لطفاً در بخش نظرات زیر با ما در میان بگذارید. بی نهایت سپاسگزارم که تا انتهای مقاله، همراه ما بودید. در صورتی که سوالی در این خصوص داشتید با كارشناسان مجموعه رايانه كمك از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129  تماس بگیرید تا در کمترین زمان به جواب مناسب برسید .

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد