تماس با کارشناس

راهنمای کامل انواع سبک‌های بازی کامپیوتر (تمام ژانرهای بازی)

از مجموعه مطالب آموزشی

امروزه گستردگی بازی های ویدیویی روز به روز در حال افزایش است ، و حالا بازی های کامپیوتری طرفداران بیشماری در سر تا سر جهان دارد . تنوع سبکهای بازی ها به گونه است که هر فرد با هر شخصیت و سلیقه ای میتواند به بازی کردن بپردازد و از انجام آن لذت ببرد ، البته نباید از این موضوع دور شد که هر گیمی برای خود دارای سبک مخصوص به خود است و گیمر می تواند با شناسایی سلیقه فردی ، ژانر متناسب با خود را پیدا و از آن لذت ببرد.

 بر خلاف دسته بندی فیلم ها و سریال ها که برای مشخص کردن سبک آنها ، به داستان آن توجه می کنند ، در بازی های ویدیویی ، ویژگی های گیم پلی آنها مورد توجه قرار میگیرد ، به طور مثال وقتی می گوییم ( بازی call of duty  یک بازی اول شخص اکشن است ، از ویژگی های گیم پلی آن به این نتیجه میرسیم و اصلا توجهی به داستان آن نداریم ).

موضوع دیگری که باید به آن اشاره کنیم وجود ( زیرسبک ها ) در بازی های ویدیویی است ، به طور مثال ( ژانر تیر اندازی اکشن به چند زیر دسته اکشن تیر اندازی اول شخص ،  اکشن تیر اندازی سوم شخص ، و… تقسیم میشوند ) که باید به این موضوع توجه داشت.

به دلیل زیاد و بزرگ بودن سبک ها و زیر سبک های بسیار در دنیای گیم نمیتوانیم تمامی سبکها و زیر سبکهای بازی ها را نقد و بررسی کنیم و در این مطلب فقط به هفت دسته اصلی بازی های ویدیویی میپردازیم پس تا پایان این مطلب با تیم فنی شرکت رایانه کمک همراه باشید تا به انواع سبکهای گیم را تعریف ، و به هر کدام از آنها به صورت کوتاه و مفید بپردازیم .برای رفع محدودیت  هنگام بازی با دسته میتونی با کمکب رنامه های شبیه ساز این محدودیت رو برداری و با دسته معمولی هم بازی کنی نرم افزار شبیه سازی دسته xbox 360 روی بازی کامپیوتری این کار رو برات انجام میده.

سبک اکشن  Action game 

ژانر اکشن یکی از رایج ترین سبک در بین تمام بازی های ویدیویی است ، تمرکز این سبک بیشتر بر روی گیم پلی هیجان انگیزه ، مبارزات جذاب و مراحل متنوع و پویا است . در بازی های اکشن ( game action ) بازیکن باید دقت و سرعت عمل بالایی داشته باشد زیرا همه چیز به دقت و زمان بندی دقیق بین چشم و دست بازی کن بستگی دارد.

ژانر اکشن  Action genre

دارای زیر سبک های بسیار زیادی است که از مهمترین آنها می توان به

  • سبک سکو بازی مانند (donkey Kong , Mario bros و…) که هدف اصلی آن هدایت یک شخصیت برای پرش بین سکو ها یا از روی موانع است و بیشتر گیمر های قدیمی با سبک سکو بازی آشنا هستند.

GPU-Z یکی از نرم افزار های پر کاربرد برای مشاهده ی سخت افزار گرافیک است. برای دانلود نرم افزار  GPU-Z مقاله مار رو از دست نده.

سبک بزن بکش  ( hack & slash )

از بازی های معروف این سبک میتوان به  (devil may cry , hell blade , dark siders ) اشاره کرد ،  در  بازی های سبک بزن بکش ، قهرمان بازی به تنهایی با تعداد زیادی از دشمنان مواجه میشود و باید با سلاح های متفاوتی که شمشیر یکی از معروف ترین آنهاست دشمنان را نابود کند.

سبک تیر اندازی ( shooter )

همان طور که از اسمش پیداست به معنای بازی های که مانور بیشتری روی تیر اندازی با سلاح های متفاوت میدهند و فرقی نمیکند که چه نوع سلاحی باشد . از بازی های سبک های تیر اندازی میتوان به سری های معروف ( medal of honor , call of duty )

 

دوست داری بازی های موبایلی رو مثل COD mobile  ، PUBG mobile و... روی کامپیوتر با موس و کیبورد بازی کنی؟ پس پیشنهاد می‌کنم با مطلب معرفی برنامه شبیه ساز gameloop همراه من باش.

سبک مبارزه ای  (fighting):

این سبک بر روی مبارزه ( fighting ) تن به تن با حریف مقابل خود است ، که هر مبارزه در مکانی متفاوت و طی چند دوره ( rand ) انجام میشود ، معمولا تمرکز سبک فایتینگ بر روی مهارت بازیکن در شناخت کاراکتر بازی است ، از سبکهای بازی فایتینگ میتوان به سری های ( tekken , mortal combat) و… اشاره نمود.

سبک تیر اندازی اول شخص ( first person shooter ) :

سبکی است که هدف اصلی آن مبارزه با دشمنان داخل بازی با استفاده از سلاح های مانند ( تفنگ ، تیر کمان ) و… است ، تیر اندازی اول شخص به این معناست که بازی از نگاه قهرمان دنبال میشود و بازیکن فقط سلاح دست کاراکتر را میبیند از جمله بازی های این سبک میتوان به سری های محبوب ( call of duty , crisis , far cry , bio shock ) و… اشاره کرد.

سبک بازی تیراندازی سوم شخص ( third person shooter ) :

یکی دیگر از سبک های بازی های اکشن است ، بازی های سوم شخص امروزه طرفدار های بسیاری بر روی کامپیوتر و کنسول های بازی پیدا کرده است. دید سوم شخص در بازی های ویدیویی به این معناست که دید بازیکن از پشت سر کاراکتر است . از عنوان های معروف این سبک میتوان به بازی های ( resident evil , GTA , gears of war , max Payne) و… اشاره نمود.

سبک بازی اکشن ماجراجویی (action adventure )

به معنای بازی های اکشن که شما باید در محیط آن به گشت گذار بپردازید تا از زیبایی های بازی اذت ببرید و برای خود منابع جمع کنید ، از بازی های معروف این مورد می توان به ( ( tomb raider , red dead redemption , assassin creed و… اشاره نمود.

ویندوز 11 ویجت های مختلفی داره که باعث میشه خیلی ساده به بخش های مختلف دسترسی داشته باشی اما میدونی چطوری میشه ویجت های ویندوز 11 رو تغییر بدی یا حذفش کنی؟ نحوه افزودن و حذف کردن Widgets درTaskbar ویندوز 11

سبک تیر اندازی تاکتیکی ( tactical shooter )

: یکی از زیر سبکهای ژانر اکشن تیر اندازی است که خود به تنهایی به دو قسمت اول شخص و سوم شخص تقسیم میشود و طرفدار ههای بسیاری در سر تا سر دنیا دارد ، یکی از ارکان مهم تیراندازی تاکتیکی شبیه سازی نبردهای واقعی است و در آن سرعت عمل و دقت کارایی بسیار زیادی دارد ، از بازی های معروف این سبک میتوان به ( rainbow six , IGI , SWAT , ghost ricon ) و… اشاره کرد.

سبک شوتم آپ ( shoot em up ) :

بازی های سری شوتم آپ که به اسم ( shmup ) شناخته میشود یکی دیگر از زیر سبکهای بازی های ژانر تیراندازی اکشن است ، در سبک shoot em up  گیمر باید با تعداد زیادی از ارتش دشمن مقابله کند ، معمولا نمای دوربین این سبک از بازی ها از نمای پهلو  و یا بالا به پایین است و از انجا که تعداد دشمنان خیلی زیاد است سرعت عمل و حافظه بازیکن در به خاطر سپردن مسیر ها و نوع حمله دشمنان به بازیکن بسیار مهم است . از بازی های معروف سبک اشماپ ( shmup ) میتوان به ( contra , space invaders chicken invaders, ) اشاره نمود.

سبک میدان نبرد چند نفره آنلاین ( multiplayer online battle arena )

که به اختصار MOBA هم گفته میشود در واقع MOBA یکی از زیر سبکهای ژانر های استراتژی است هم زمان است ، اما با دو تفاوت بزرگ ، اولین تفاویت این است که در بازی های میدان نبرد چند نفره آنلاین بازیکن فقط یک شخصیت را هدایت میکند و خبری از ساخت و ساز در این بازی ها نیست و تفاوت دیگر بازی های نبرد انلاین چند نفره این است که بازیکن ها با انتخاب یک قهرمان ( HERO ) به عنوان یکی از اعضای تیم کار را آغاز و به همکاری با دیگر اعضا بپردازند. از بازی های معروف این سبک میتوان به بازی های ( dota ) اشاره نمود.


سبک ماجراجویی

عبارت adventure در سبک های بازی کامپیوتری به سبکی میگویند که در آن بازیکن ها هدایت شخصیت اصلی را در یک داستان تعاملی بر عهده میگیرد و بازیکن باید برای پیشرفت در بازی به حل معماهای متعدد بازی بپردازد ، بیشتر تمرکز بازی های ماجراجویی بر روی بازگویی قصه و داستان یک یا چند شخصیت است همچنین بیشتر بازی های سبک ادونچر ( adventure ) به صورت تک نفره ساخته میشوند زیرا به دلیل تاکید بر روی داستان و شخصیت پردازی ، طراحی بازی های چند نفره ماجراجویی بسیار دشوار است.

اگر علاقه داری محبوب ترین بازی های مسابقه ای موبایل دنیا رو بشناسی و بازی کنی با من همراه باش!

 

ویژگی های سبک ماجراجویی

ویژگی های اصلی بازی های سبکهای ماجراجویی بر روی یک تجربه شخصی را ارائه میدهد که بیشتر  از هز چیزی بر روی پیشبرد داستان تمرکز دارد ،  اکثر  بازی های ژانر ماجراجویی در یک دنیای خیالی برای ایجاد تنوع و جذابیت بیشتر برای گیمر ایجاد میشود.

 همان طور که گفته شد در بازی های ماجراجویی به دلیل وابستگی بسیاری که بر روی داستان دارد و شخصیت پردازی در این سبک بازی ها دارای اهمیت بسیاری است ، در نتیجه گفتگوی بین کاراکتر ها دارای اهمیت بسیار زیادی میباشد.

بازی های ماجراجویی علاوه بر داستان پر محتوا دارای دیالوگهای بسیار قوی هستند و بیشتر این دیالگها از طریق درخت مکالمه بیت کاراکتر های بازی جا به جا میشود. ( که غالبا بر روی داستان بازی تاثیر میگذارد )

زیر سبکهای ژانر ماجراجویی

  • سبک ماجراجویی متنی ( text adventure ) : ماجراجویی متنی سبکی است که در آن قصه ی بازی از طریق متن ها روایت میگردد و شما برای پیشرفت در این سبک بازی ها باید مانند برنامه نویس ها دستورات ساده ای مانند ” به جلو حرکت کن ” یا ” این وسیله را بردار ” را وارد بکنید ، ( این سبک بازی ها خیلی وقت است که منسوخ شده اند ) از جمله بازی های این سبک میتوان به بازی ( advent ( و… اشاره نمود.

ماجراجویی گرافیکی ( graphic adventure ) :

سبکی است که در آن از گرافیک و ویژگی های بصری برای نشان دادن محیط های بازی بهره گرفته میشود ، بازی های اشاره و کلیک یکی از معروف ترین گونه های رایج در سبک ماجراجویی گرافیکی است که در این سبک بازی ها از موس برای تعامل با محیط و حل معما استفاده می شود. از بازی های معروف این ژانر میتوان به ( maniac mansion) اشاره نمود.

سبک رمان تصویری (visual novel)

: نوعی از بازی های ماجراجویی است که از لحاظ گرافیکی داستان ، مانند انیمه های ژاپنی است. و در کشور ژاپن ترفدارهای بسیار زیادی دارد ، گیم پلی بازی های سبک رمان تصویری بیشتر بسیار ساده ولی دارای چندین خط داستانی هستند و پیشرفت در این سبک از بازی ها فقط از طریق کلیک موس است. از معروف ترین بازی های این سبک میتوان به (machi ,persons , aceattorney  ) اشاره نمود.

فیلم تعاملی ( interactive movie ) :

بازی های سبک فیلم تعاملی شباهت بسیاری با فیلم های سینمایی دارند به طوری که در آن ها شاهد صحنه های واقعی یا انیمیشن هایی هستیم. درواقع در سبک فیلم تعاملی  بازیکن می‌تواند خط داستانی اصلی را که در قالب صحنه‌های واقعی و یا انیمیشن روایت می‌شود دنبال کند، و هر جا که لازم است با انتخاب بخش دیگری از ویدئو، روند ماجرا را تغییر دهد . بازی های معروف در سبک interactive movie  میتوان به بازی های  معروف ( heavy rain , the walking dead , beyond ) اشاره نمود.

اگر علاقه داری داخل جمع های دوستانه و فامیل یک بازی چند نفره با هم بازی کنید، پیشنهاد میکنم با مطلب بهترین بازی های چند نفره فارسی همراه من باش تا محبوب ترینشو بهت معرفی کنم.

ژانر نقش آفرینی

ژانر نقش آفرینی ( role playing game ) که به اختصار RPG هم میگویند یکی از با قدمت ترین سبک های بازی کامپیوتری در بین بازیهای ویدیویی است که قدمت آن در سرگرمی های تخته ای و رومیزی سنتی جستجو کرد.

 در بازی های نقش آفرینی هدایت یک یا چند قهرمان در یک دنیای open wourd ( لینک بشه ) را بر عهده بازی کن قرار میگیرد ، سبک نقش آفرینی با الگو گیری از برخی بازی های قدیمی مانند ( dungeons & dragon ) به وجود آمده استبه طوری که میتوان گفت که بسیاری از مکانیزم های نقش افرینی امروز الگو برداری از این عنوان ها بوده است

ویژگی هایی بازی های نقش آفرینی

 از دیگر ویژگی های ژانر نقش افرینی می توان به روایت داستان به صورت کاملا گیرا و پیچیده و قوی ، پیشرفت کاراکتر  در طول بازی ، وجود درختچه مهارت وسیع ( لینک بشه ) ، ارزش چند بار بازی کردن با difficulty مختلف ، و لذت فراوان در گیم پلی بازی ، وجود مراحل فرعی و اصلی بسیار زیاد و متنوع و… اشاره نمود.

  • نقش افرینی اکشن ( action RPG ) : در بازی های نقش آفرینی هدایت یک کاراکتر به دست یک بازیکن داده میشود و گیمر باید با پیشرفت در بازی ، جمع آوری منابع مختلف ( loot ) و مبارزات با دشمنان مختلف ، خود را قوی تر کرده و به سمت داستان بازی قدم بردارد. از بازی های خیلی مشهور این سبک میتوان به بازی های ( legend of Zelda , the witcher ) را نام برد.
  • نقش آفرینی تاکتیکی ( tactical RPG ) : سبکی است که در آن المان های گیم پلی دو ژانر نقش آفرینی و استراتژی با هم ترکیب شده اند. اصولا بازی های این سبک به دلیل سختی بسیار بالای فقط مورد محبوبیت بازیکن های حرفه ای ( لینک بشه ) قرار می گیرد و بیشتر در غرب طرفدار های بسیاری دارد. از بازی های معروف این ژامر میتوان به بازی های ( ultima III : exodus , x-com , gladius ) و… اشاره کرد.

نقش آفرینی آنلاین چند نفره کلان ( multi_user dungeon ) :

به معنای سیاهچال چند کاربره یا مخفف ( MUD ) یکی از انواع نقش آفرینی خیلی قدیمی است که نمونه های اولیه آن دارای گیم پلی های چند نفره و داستان محور بودند ، تمرکز این سبک از نقش آفرینی بیشتر بر روی بخش multi player ( لینک بشه ) است ،  اولین سری بازی های این سبک میتوان به ( nexus , meridian 59 ) و از نمونه های امروزی این سبک میتوان به ( final fantasy , eve online , world of Warcraft ) اشاره کرد.

نقش آفرینی سند بکس ( sandbox RGP ) :

سند باکس یکی از سبک های نقش آفرینی است ، محبوبیت و طرفداران این بازی بیشتر در کشور های غربی هستند ، کارکتر ها و فعالیت های جانبی درون این سبک نسبت به سایر سبک های ژانر نقش آفرینی بسیار بیشتر است و نسبت به سایر سبک های بازی ها دارای گیم پلی طولانی و سخت تری است همچنین میتوان از معروف ترین بازی های این سبک به ( fallout , the elder scrolls . wasteland 3 , dark souls ) اشاره نمود.


ژانر شبیه ساز (simulator)

سبک شبیه ساز یکی از متنوع ترین سبک های بازی رایانه ای در بین بازی های ویدیویی است ، تمرکز بازی های شبیه ساز بر روی سرگرمی هر چه بیشتر گیمر میباشد و در تلاش است تا با تقلید از زندگی واقعی ، یک دنیای مجازی را برای کاربر بازسازی کند ( که انصافا هم در این کار خیلی موفق بوده اند ).

معمولا در بازی های شبیه ساز اهداف از پیش تعیین شده ای وجود ندارد و گیمر به صورت آزادانه میتواند یک کاراکتر را کنترل کند ، و همچنین از ویژگی های عمده بازی های شبیه ساز میتوان به ( مدیریت یک مجموعه کوچک تا به رشد و بزرگ شدن آن ، دنیای بزرگ و نامتناهی و شبیه سازی شده دنیای واقعی ) را نام برد.

 

زیر سبک های ژانر شبیه ساز

  • شبیه ساز ساخت و ساز و مدیریت ( Construction and Management Simulation ) : یکی از معروف ترین ژانر ها در سبک شبیه سازی است که در آن بازی کن باید با مدیریت منابع و تجهیزات ، به ساخت ساز شهر خود بپردازد البته باید توجه کنیم که هدف در بازی های ساخت و ساز مبارزه با دشمنان نیست و فقط به شهر سازی و مدیریت آن خطم میشود . از بازی های معروف این ژانر میتوان به بازی های ( SimCity , anno , tropic ) اشاره نمود.

شبیه ساز زندگی ( life simulation ) :

شبیه سازی زندگی واقعی سبکی است که به بازسازی یک زندگی واقعی در دنیای مجازی می پردازد. در این سبک از بازی ها گیمر باید زندگی فردی یک کاراکتر را در دست و به روابط و زندگی عادی کاراکتر مانند ( زندگی کردن ، روابط اجتماعی با دیگر کاربران ، کسب و کار و… ) ، از بازی های این سبک می توان به ( spore , PetZ ) اشاره نمود.

شبیه ساز وسایل نقلیه ( vehicle simulation ) :

یکی دیگر از زیر سبکهای ژانر شبیه سازی است که امکان هدایت وسایل نقلیه مانند ( ماشین ، هواپیما ، زیر دریایی ) و…  به صورت مجازی اما کاملا واقع گرایانه ، برای کاربر مهیا میکند ، از بازی های معروف و شاهکار  این سبک میتوان به بازی های ( grand tourismo , Forza motorsport , ace combat   ) اشاره نمود.


ژانر اکشن ماجراجویی

 ژانر اکشن ماجراجویی یکی از المان های اصلی و برجسته اکشن و ماجراجویی است در آن با یکدیگر ترکیب شده اند ، سبک action advancer  یکی از سبک هایی است که تلفیق از دو المان اصلی و مهم اکشن ( action )  و ماجراجویی ( advancer)  است ، از  ویژگی های مهم این سبک میتوان به مراحل متنوع و زیبا ، گیم پلی هیجان انگیر ، داستان پردازی اشاره نمود ، و شخصیت پردازی قوی اشاره نمود.

زیر سبک های ژانر اکشن ماجراجویی

  • سبک مخفی کاری ( stealth ) :یکی از زیر سبکهای مشهور در ژانر اکشن ماجراجویی است که در آن بازیکن باید از طریق مخفی شدن در قسمت های مختلف ، دیده نشدن توسط دشمنان بازی ، تغییر چهره دادن و اجتناب از هر گونه سر و صدایی ، ماموریت خود را انجام داده و محل را ترک کند، از بازی های معروف سبک stleath میتوان به سری بازی های ( metal gear , splinter cell ) اشاره کرد.

سبک ترس و بقا ( survival honer ) :

ژانر ترس و بقا هم مانند دیگر سبک های بازی کامپیوتری در بین گیمر ها بسیار محبوب است ، در این سبک ترس و بقا ، به دلیل کم بودن مهمات ، میزان سلامتی محدود ، گستردگی محیط بازی ( لینک بشه ) ، گیمر باید دقت بالای در استفاده از منابع و مهمات خود داشته باشد. از بازی های این ژانر میتوان به بازی های  ( haunted house , alone in the dark , resident evil ) اشاره نمود.

 


ژانر استراتژی ( strategy game)

استراتژی یکی از معروف ترین و محبوب ترین بازی های بین گیمر های جدید و قدیمی است ، در بازی های استراتژی گیمر باید با برنامه ریزی خیلی دقیق مجموعه ای از حرکات و حمله به دشمن ، تعداد سربازان و نیروهای آنها را کاهش و نیروهای خود را به پیروزی هدایت کند ، در واقع هدف اصلی بازی های استراتژی ، اتخاذ استراتژی مناسب جهت غلبه بر چالش‌های تعیین شده است .

 در بیشتر بازی های استراتژی بازیکن از نمای بالا واحد و نیروهای خود را کنترل میکند و بازی کن برای فرمان دادن به نیرو های خود ابتدا باید آنها را انتخاب کرده و سپس از طریق کلیک موس آنها را رهبری کند.

دوست داری خیلی ساده ویندوز 11 را خودت روی کامپیوترت نصب کنی؟ پس با من تا انتهای مطلب راهنمای کامل آموزش دانلود و نصب ویندوز 11 همراه من باش

 

زیر سبکهای بازی استراتژی

  • استراتژی هم زمان  RTS ( real time strategy ) : یکی از محبوت ترین زیر سبک های ژانر استراتژی در سبک های بازی کامپیوتری است ، که گیم پلی آن در هنگام اتخاذ تاکتیک ها و اجرای نقشه دچار وقفه یا نوبت نمی شود ، هدف اصلی استراتژی همزمان استقرار یا جا به جایی واحد ها از یه قسمت به قسمت دیگر است و روند بازی ها استراتژی همزمان بر پایه جمع آوری منابع ، ساخت و ساز ، مدیریت و آموزش نیرو ها استوار است، از معروف ترین بازی های این سبک میتوان به ( star craft , Warcraft , command and conquer ) اشاره نمود.

استراتژی نوبتی ( real time tactics ) : تا حدودی بسیاری شبیه استراتژی هم زمان است اما با یک تفاوت که در بازی های استراژی نوبتی خبری از ساخت و ساز نیست و تمرکز بیشتر بازی بر روی تاکتیک و استراتژی گیمر است ، از معروف ترین بازی های این زیر سبک میتوان به ( Sid Meier’s Gettysburg و Myth: The Fallen Lords ) اشاره کرد.

دفاع از قلعه ( tower defender ) : سبکی است که هدف اصلی آن دفاع و جلوگیری از دشمنان به یک قسمت یا نقطه خاصی از نقشه است ، بازیکن های سبک دفاع از قلعه باید بکوشند که با منابعی که در بازی به انها داده شده به ساخت قلعه یا مواضع دفاعی مانع پیروزی دشمنان شوند ، از بازی های این سبک میتوان به ( planet & zombies , ninga town  ) اشاره کرد.

سبک ۴x : یکی دیگر از ژانر های استراتژی است که تا حدودی مانند استراتژی های هم زمان است ، سبک ۴X مخفف عبارت های ، جستجو و اکتشاف (EXplore)، توسعه دادن (EXpand)، بهره‌برداری (EXploit) و نابودی (EXterminate) است ، که گیمر برای پیروزی باید هر کدام را ( در بازی ) به نحو احسنت انجام دهد. از بازی های این سبک میتوان به ( civilization ) اشاره نمود.


ژانر ورزشی

ژانر ورزشی یا همان) ( sport هم یکی از سبکهای بسیار مهم در دنیای گیم است که طرفداران زیادی دارد ، بازی های ورزشی دقیقا مانند مسابقات ورزشی دارای ( مسابقه های بزرگ ، رقابت با تیم های دیگر ، وجود وقایع مسابقاتی متفاوت مانند المپیک ، پارا المپیک ، جام جهانی ) و… هستند.

 زیر سبکهای بازی های ژانر ورزشی

  • سبک مسابقه ای : سبک مابقه ای یکی از معروف تربن سبک های ژانر ورزشی است که گیمر در آن فرماندهی یک تیم را در دست گرفته و باید با تکنیک و مهارت های که دارد تیم خود را به سمت پیروزی هدایت کند از بازی های این سبک میتوان به ( pes, American football . MBA ) اشاره نمود.

سبک شبیه ساز ورزشی :از دیگر سبک های بازی کامپیوتری پرطرفدار می توان به سبک شبیه ساز ورزشی اشاره کرد ، به دلیل این که بازی های سبک شبیه ساز  فاقد سیستم پیشرفت در طول بازی هستند و فقط جنبه امتیاز گیری برای بازیکن ها دارند  ،  بازیکن ها سبک شبیه ساز را در مهمانی ها و دورهمی ها بازی می کنند . از زیر سبک های شبیه ساز ورزشی میتوان به بازی (London 2012 Olympics , Olympics games Tokyo ) و… نام برد.

 

سبک‌های بازی‌های موبایلی

اکنون که به‌صورت کامل با سبک‌های مختلف بازی‌های ویدئو کامپیوتری آشنا شدید وقت آن است که به بازی‌های موبایلی بپردازیم.

با رشد تکنولوژی در سال های اخیر، تلفن های هوشند مختلفی ساخته شده که کیفیت و قدرت سخت افزای بسیاری دارند. این موضوع باعث شد تا شرکت های متعددی برای تلفن همراه هم بازی های سرگرم کننده طراحی کنند. به همین دلیل امروزه بازیهای ویدیویی مختلفی برای گوشی های موبایل عرضه می‌شود که از نظر کیفیت و گیم پلی دست کمی از کنسول های بازی ندارند. به همین دلیل در دسته بندی های مختلفی بازیهای ویدیویی امروزی معرفی شده اند که در ادامه به آنها میپردازیم.

 

سبک بازی کژوال Casual در تلفن همراه

اگر قصد داشته باشید محبوب ترین ژانر بازی های موبایل را به شما معرفی کنیم که توانسته 60 درصد از کاربران کل بازیهای موبایلی را به خود احتصاص دهد قطعا کژوال Casual نام ببریم.

به طور کلی نمی‌توان دقیقا بازیهای سبک کژوال را توصیف کرد زیرا این بازی ها استراتژی دقیقا ندارند و هر شرکتی می‌تواند بازی خود را در این ژانر ارائه طراحی کرده به طوری که شباهت کمی به بازیهای استودیو های دیگر دارد.

بازیهای این دسته گیم پلی و سبک ساده ای دارند به طوری که در بسیاری از آنها بینهایت مرحله داشته و گیم فقط با طولانی تر کردن بازی رکورد بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد. قواعد اینگونه بازی ها همیشه ساده است و مراحل کوتاهی دارند. همچنین برای ماهر شدن در آنها و یادگیری اصول آنها نیازی نیست زمان بسیاری را طرف این کار کنید.

این سبک بازی ها از سال 1990 تا 2000 میلادی توانستند توسعه خوبی داشته باشند و به سرعت در بین گیمر های موبایل جای خود را باز کنند. بنابراین اگر قصد دارید بازی گوشی داشته باشید که در حین سادگی و گیم پلی روان بتواند ساعت های بسیاری شما را سرگرم گند پیشنهاد میکنم بازی های زیر را دانلود کرده و بر روی گوشی خود نصب کنید.



لیست بهترین و محبوب ترین بازیهای سبک کژوال Casual در گوشی

Table of Contents

Candy Crush Saga

Among Us

Stardew Valley

Mini Metro

Battle Cats

Plague Inc

2048

Tiny Tower

 

پرسش و پاسخ انواع بازی های رایانه ای

در قسمت بالا به صورت کامل اشاره کردیم چه دسته بندی های انواع بازی های کامپیوتری وجود دارد و هر کدام شامل چه زیر دسته بندی بازی کامپیوتر میشود اما در این بخش قصد داریم به برخی از سوالات شما کاربران عزیز بپردازیم پس با ما همراه باشید.

در صورتی که شما هم با سوال خاصی روبرو شده اید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید و مشاوره آنلاین کامپیوتری دریافت کنید.

 

ژانر در یک بازی چیست؟

انواع بازیهای کامپیوتری قبل از اینکه ساخته شوند لازم است از یک سری قوانین پیروی کرده تا بتوانند بازی خوبی داشته باشند. سبک بازی دقیقا به همین موضوع اشاره دارد و سعی میکند به یک بازی که در حال تولید شدن هست ماهیت بدهد.

در واقع دسته بندی بازی باعث میشود تا گیمر ها به درستی ماهیت یک بازی را متوجه شوند که چیست و چطوری میتوانند آن را تجربه کنند.

 

کدام ژانر از انواع سبک بازی کامپیوتر محبوب تر هستند؟

به طور کلی هر دسته بندی که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم، گیمر های مخصوص به خود را دارد اما اگر قصد داشته باشید پرطرفدار ترین ژانر بازی های کامپیوتری را به شما معرفی کنیم ژانر اکشن Shooter و اکشن ماجراجویی ction adventure با اختلاف از همه تمام سبک های بازی های ویدیویی بالا تر هستند.

در تحقیق سال 2021 بین گیمر های مختلف مشخص شد که بازی های تیر اندازی اکشن به عنوان پر بازیکن ترین بازی در تمام سنین شناخته شده است. مخصوص بخش آنلاین باز یاکشن بیشتری تعداد بازیکن را به خود اختصاص میدهد.

 

انواع سبک بازی کامپیوتر چیست؟

دسته بندی انواع بازی های رایانه ای امروزه یکی از سخت ترین کارهای است زیرا هر سال با تلفیق چند سبک با یک دیگری یک دسته بندی جدید برای بازی های ویدیویی ساخته میشود اما به طور خلاصه میتوان همه بازیهای کامپیوتری را در موارد زیر خلاصه کرد.

  • Sandbox
  • Real-time strategy (RTS)
  • Shooters (FPS and TPS)
  • Multiplayer online battle arena (MOBA)
  • Role-playing (RPG, ARPG, and More)
  • Simulation and sports
  • Puzzlers and party games
  • Action-adventure
  • Survival and horror
  • Platformer

 

چند بازی کامپیوتری تا الان ساخته شده است؟

اگر از روزی که اولین بازی ویدیو ساخته شد  و اکنون که استودیو های بزرگی بر روی این موضوع فعالیت میکنند را کنار هم قرار داده و حساب کنیم. تقریبا به عدد 5 میلیون بازی ویدیویی میرسیم که انواع بازی کامپیوتری در دسته بندی مختلف را شکل میدهند.

در طول این سال ها تا کنون 5 میلیون بازی ویدیویی برای کامپیوتر ساخته شده تا گیمر ها متناسب با علاقه و سبک های بازی هر کدام را تجربه کنند.

 

جمع بندی

 ممنونم که تا پایان مطلب همراه ما بودید ، امیدوارم از خواندن مطلب ” انواع سبک های بازی کامپیوتری ” لذت برده باشید. شما میتوانید جهت حل مشکلات کامپیوتری خود هنگام اجرا بازی های ویدئویی با کارشناسان رایانه کمک به شماره ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ و ۰۲۱۷۱۲۹ تماس گرفته و به کمک رایانه و اینترنت نسبت به حل مشکل بازی کامپیوتری خود بپردازید.

دیدگاه کاربران

" اقا پابجی و فورتنایت جزو کدوم دسته حساب میشن اکشن یا آنلاین "

" هردو .ژانر گیم پلی بازی اکشن هست نوع اجراش بازی آنلاین محسوب میشه "

" ممنونم کامل و خلاصه خیلی خوب توضیح دادید تشکر "

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد