تماس با کارشناس

معرفی حافظه های GDDR7

از مجموعه مطالب آموزشی

جدیدترین نسل کارت گرافیک GDDR، GDDR7 هستش که شرکت میکرون قصد رونمایی از اون در نیمه اول سال ۲۰۲۴ رو داره. در مقاله‌های قبلی در رابطه با اینکه GDDR چیه صحبت کردیم و نسل‌های مختلف این محصول رو به همراه مشخصات کامل اون‌ها براتون توضیح دادیم تا اگه قصد ارتقای کارت گرافیکی سیستمتون رو دارین، راحت‌تر در رابطه با حافظه گرافیکی مناسب تصمیم بگیرین.

حالا تو این مقاله می‌خوایم در رابطه با GDDR7که نسل جدید GDDR هست اطلاعاتی در اختیار شما قرار بدیم. پس اگه شما هم دوست دارین در رابطه با حافظه های GDDR7 اطلاعات بیشتری به دست بیارین، پیشنهاد می‌کنیم خوندن ادامه این مقاله رو از دست ندین.


حافظه GDDR7چیست؟

GDDR7 جدیدترین نسل حافظه کارت‌های گرافیک هستش که نسبت به نسل‌های قبلی یعنی GDDR6  و GDDR6X عملکرد بسیار بهتر و بالاتری رو ارائه خواهد داد. GDDR7 رو می تونیم جانشین اصلی GDDR6 معرفی کنیم که در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و تو این پنج سالی که از عرضه ی اون به بازار می گذره، تونسته رضایت خیلی از مشتریا رو به دست بیاره. بر مبنای اطلاعات به دست آمده شرکت میکرون قصد دارد تا این محصول رو در سال آینده رونمایی کنه و قراره از این حافظه گرافیکی در محصولات نسل جدید استفاده شه.

میکرون اعلام کرده که هر محصولی که قراره توسط اینتل، amd و انویدیا برای سال آینده تولید بشه می‌تونه روی حافظه‌های گرافیکی نسل جدید این شرکت یعنی GDDR7 حساب وا کنه. میکرون برای بهبود محصولات تولیدی توسط کمپانی های مختلف، استفاده از این حافظه‌های گرافیکی رو توصیه کرده. در طول ۲ سال اخیر تقریباً همه کسایی که به عنوان تولید کننده مموری در دنیا مشغول فعالیت هستن عنوان کردن که قصد تولید حافظه‌های گرافیکی با استاندارد GDDR7 رو دارن. ولی تا الان هیچ شرکتی به جز میکرون به صورت رسمی زمان نهایی برای عرضه حافظه‌های گرافیکی GDDR7 رو اعلام نکرده.

مدیرعامل میکرون تایید کرده که این کمپانی قصد داره حافظه گرافیکی GDDR7 رو بر مبنای فناوری ساخت    در سال آینده به بازار معرفی کنه. البته جزئیات بیشتر در رابطه با این محصول جدید مثل سرعتش هنوز توسط این شرکت منتشر نشده و میکرون ترجیح داده تا اطلاعات کامل‌تر در رابطه با این محصول رو بعداً در اختیار مخاطبا قرار بده. اگرچه برخی از موارد کلی در مورد این فناوری قبلاً توسط Cadence و Samsung در ماه های اخیر فاش شده بود.

در حال حاضر در کارت‌های گرافیکی سری Radeon RX 7900  از حافظه‌های گرافیکی GDDR6  که دارای سرعت ۲۰ گیگابیت بر ثانیه هستن استفاده می‌شه. این در حالیه که در کارت‌های گرافیک RTX 40  انویدیا  از تکنولوژی GDDR6X  که دارای سرعت ۲۲.۴ گیگابیت بر ثانیه هستش استفاده شده.

اگه می خواین اطلاعات بیشتری درباره نسل های قبلی حافظه های GDDR7  به دست بیارین، پیشنهاد میکنیم یه سری به مقاله " GDDR چیست و کاربرد حافظه گرافیک چیست؟ " بزنین.

برای دریافت راهنمایی بیشتر در رابطه با GDDR7 می تونین با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیرین تا به جواب سوالاتتون برسین. البته اگه شما سوالات دیگه ای داشتین که به حوزه نرم افزار، تعمیر سخت افزار، موبایل، تکنولوژی های جدید، بازی های مختلف و مواردی از این دست برمیگشت، خیلی راحت می تونین به رایانه کمک زنگ بزنین. چون کارشناسای رایانه کمک به همه مسائل مربوط به این حوزه ها کاملا مسلط هستند.

 

سرعت کارت گرافیک های دارای حافظه GDDR7

در اوایل عرضه ی حافظه‌های GDDR6 به بازار، سرعت این حافظه ها ۱۳ گیگابیت بر ثانیه بود. اما بعدها بهبودهایی بر روی این حافظه صورت گرفت و این موضوع باعث افزایش سرعت این حافظه ها تا  ۲۴ گیگابایت بر ثانیه شد. این موضوع به این معنیه که سرعت این حافظه ها در نتیجه ی این بهبودها حدود دو برابر افزایش رو تجربه کرد. باید این موضوع رو هم براتون خاطر نشان بشیم که سرعت GDDR6 نسبت به حافظه های گرافیکی نسل قبلش یعنی حافظه های GDDR5 ، افزایش سرعت دو برابری رو شاهد بود. پس اگه بخوایم همین فرمول رو برای حافظه های GDDR7  هم در نظر بگیریم، احتمالا سرعت این حافظه ها به ۵۰ گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید. اما فعلا اخبار حاکی از عرضه ی اولیه ی این حافظه ها با سرعت ۳۶ گیگابیت بر ثانیه هستش.

همونطور که گفتیم شرکت‌ها و کمپانی‌های دیگه‌ای هم درصدد تولید و عرضه حافظه‌های گرافیکی نسل GDDR7 هستن که از اون جمله می‌تونیم به کمپانی بزرگ سامسونگ اشاره کنیم. این کمپانی تولید حافظه‌های گرافیکی GDDR7 با سرعت ۳۶ گیگابایت بر ثانیه رو در برنامه‌های خودش قرار داده. ولی برخلاف میکرون این کمپانی هیچ زمانبندی دقیقی برای زمان عرضه این حافظه‌ها مشخص نکرده.

این در حالیه که Cadence (یکی از توسعه ‌دهندگان پیشرو در حوزه ابزارهای طراحی و تأیید سیستم)  قبلاً فاش کرده بود که GDDR7 از سیگنال‌دهی PAM3 استفاده می‌کنه که یه مدولاسیون دامنه پالس سه سطحی (که شامل سطوح سیگنال دهی -1، 0 و +1 است) که به اون اجازه می‌ده سه بیت داده رو در یک بازه دو چرخه منتقل کنه. PAM3  نرخ انتقال داده کارآمدتری رو در هر چرخه در مقایسه با NRZ دو سطحی مورد استفاده توسط GDDR6 ارائه می‌کنه، در نتیجه نیاز به ارتقا به ساعت‌های رابط حافظه بالاتر و چالش‌های از دست دادن سیگنال رو کاهش می‌ده. GDDR6X در حال حاضر کاری مشابه با PAM4 (چهار حالت) انجام می دهد، بنابراین GDDR7 هنوز کمی متفاوته. PAM3 نهایتا داده‌های کمتری را در هر لبه ساعت ارسال می‌کنه (1.5 بیت در مقابل 2 بیت).

در حالی که میکرون می خواد در نیمه اول سال 2024 اقدام به معرفی اولین محصول با حافظه از نوع GDDR7 خودش کنه، نباید فوری از اون در محصولات جدید تجاری استفاده بشه. پس عرضه رسمی این حافظه گرافیکی جدید تنها نشون دهنده اینه که توسعه این حافظه به اتمام رسیده. از اونجایی که GDDR7 از مکانیزم رمزگذاری جدید استفاده می کنه، نیاز به کنترلرهای حافظه کاملاً جدید و در نهایت پردازنده های گرافیکی داره. این در حالیه که پیش بینی ها برای عرضه نسل بعدی پردازنده های گرافیکی تولید شده توسط برندهایی مثل AMD، Intel و NVIDIA  برای بازه زمانی 2024 تا 2025 انجام شده و متاسفانه زمان دقیقی از عرضه این پردازنده های گرافیکی مشخص نشده. پس حتی اگه میکرون این حافظه های گرافیکی رو هم برای سال آینده تولید و به صورت رسمی به بازار عرضه کنه، برای اینکه بشه ازش تو محصولات جدید استفاده کرد باید منتظر عرضه ی پردازنده های گرافیکی نسل جدید باشه و تا قبل اون استفاده از این حافظه های گرافیکی در تولید محصولات بی معنی به نظر می رسه.

پیش بینی می‌کنیم که کارت‌های گرافیکی که قراره به حافظه‌های GDDR7 مجهز بشن، احتمالاً دارای رابط حافظه ۳۸۴ بیتی خواهند بود و حداکثر پهنای باند اون‌ها ۱.۷۰ ترابایت بر ثانیه می‌شه. این موضوع به این معنیه که ۷۰ درصد بهبود بیشتر نسبت به RTX 4090  رو در اون‌ها شاهد خواهیم بود. البته گیمرا نباید زیاد دلشونم صابون بزنن و دسترسی به این سرعت در نسل اول محصولات GDDR7 چندان مورد انتظار نیست. این پهنای باند بالا ممکنه از گذرگاه‌های حافظه باریک‌تر در پردازنده‌های گرافیکی نسل بعد استفاده کنه تا بعداً پهنای باند به صورت اختصاصی بزرگ بشه و دیگه نیازی به استفاده از این گذرگاه‌ها برای دسترسی به پهنای باند بالاتر وجود نداشته باشه.


نسل بعدی کارت‌های گرافیک با حافظه GDDR7

بر مبنای گزارش‌های منتشر شده از سوی پلتفرم MyDrivers، انویدیا در حال تولید نسل بعدی کارت‌های گرافیک سری GeForce RTX 50  هستش و به احتمال زیاد این محصول در هفته‌های پایانی سال ۲۰۲۴ قراره به صورت رسمی رونمایی بشه و برای تولید اونها از حافظه گرافیکی GDDR7 استفاده خواهد شد. علاوه بر این کارت‌های گرافیک AMD با معماری RDNA4 هم قراره به همراه حافظه‌های GDDR7 با سرعت اولیه  ۳۶ گیگابیت بر ثانیه به بازار معرفی بشن.


جمع ‌بندی

در این مقاله اقدام به معرفی نسل جدید حافظه‌های GDDR یعنی GDDR7 به شما کردیم تا بهتر با خصوصیات و ویژگی‌های این حافظه‌های گرافیکی آشنا بشین تا در آینده اگر قصد ارتقای سیستمتون رو داشتین، بهترین تصمیم رو برای خرید کارت گرافیک مناسب بگیرین. کمپانی‌های مختلفی اعلام کردن که قصد تولید حافظه‌های گرافیکی نسل GDDR7 رو دارن. اما هیچ برندی به جز برند میکرون زمان دقیق و مشخصی برای عرضه این فناوری مشخص نکرده. این فناوری در ابتدای کار ممکنه سرعتش کمی محدود باشه، اما پیش بینی میشه با بهبودهایی که قراره روش صورت بگیره، پهنای باند اون نسبت به حافظه‌های نسل گرافیکی نسل قبلی به مراتب بالاتر بره و این موضوع به افزایش سرعت این حافظه‌ها منجر خواهد شد.

به همین خاطر در آینده شاهد گرایش طیف گسترده‌ای از گیمرها به استفاده از این حافظه‌های گرافیکی در سیستم‌های رایانه‌ای شون خواهیم بود. نظر شما در رابطه با حافظه‌های گرافیکی GDDR7 چیه؟ اگه اطلاعات بیشتری در رابطه با این حافظه‌های گرافیکی در اختیار دارین، ممنون می شیم این اطلاعات رو در بخش کامنت برای ما و بقیه کاربرا به اشتراک بذارین .

اگه سوالی درباره حافظه های GDDR7 داشتین، به راحتی می‌تونین با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیرین تا به جواب سوالاتتون برسین. تا کارشناساش سوالات شما را در کمترین زمان پاسخ بدن و ابهامات شما رو برطرف کنن.

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد