تماس با کارشناس

مادربرد چیست؟ (آشنایی با کاربرد motherboard به زبان ساده!)

از مجموعه مطالب آموزشی

مادربرد چیست و چه اجزایی دارد؟

بی شک یکی از اصلی ترین قطعه سخت افزاری که درون هر کامپیوتری وجود دارد، مادربرد است. در این مطلب قصد داریم ابتدا شما را با مادربرد کامپیوتر آشنا کرده و سپس به اجزای آن اشاره کنیم. پس با تیم سخت افزار رایانه کمک همراه باشید تا به راهنما جامع مادربرد کامپیوتر بپردازیم.

 

آنچه در این مقاله مطالعه میکنید:

برد مادربرد چیست به زبان ساده

مادربرد کامپیوتر چیست به زبان ساده

مادربرد از کجا آمده است (تاریخچه motherboard)

مادربرد در کامپیوتر چه وظیفه ای دارد؟

مادربرد چگونه کار می کند؟

مادربورد کامپیوتر کجاست؟

مادربورد لپتاپ کجاست؟

انواع مختلف مدل‌های مادربرد

انواع بردهای مادربورد کامپیوتر و لپتاپ (برد XT  matherboard)

اتصال دهنده‌ی Connector در مادربرد چیست؟

قیمت مادربرد کامپیوتر چقدر است؟

از کجا مادربورد خریداری کنیم؟

مادربرد با مادربورد چه تفاوتی دارد؟

سخن پایانی

 

برد مادربرد چیست؟

قبل از تعریف مادربرد کامپیوتر، باید با مفهومی به نام "بُرد" آشنا شوید. زیرا motherboard در کامپیوتر، یک نوع بُرد سخت افزاری است که بر روی آن قطعات مختلفی برای اتصال سایر قطعات قرار گرفته است.

در واقع هر وسیله‌ی الکتریکی برای برقراری بین اجزای خود نیاز به یک بُرد دارد که تمام اجزا روی آن قرار گیرد. کامپیوتر نیز از این قاعده مستثنی نیست. تمام اجزای سخت‌افزاری که در کامپیوتر وجود دارد مانند حافظه‌ی اصلی (RAM) ، پردازنده (CPU)، واحدهای ورودی و خروجی و… روی یک برد قرار می‌گیرد که به آن مادربرد می‌گویند.

مادربرد در کامپیوتر یک مدار چاپی بزرگ است که بین تمام اجزا ارتباط برقرار می‌کند. روی این بردها تراشه‌های دیگری نیز وجود دارد که هرکدام کارایی خاص خود را دارند مانند: خازن،مقاومت و...

 

مادربرد کامپیوتر چیست به زبان ساده

تعریف بالا یک توضیح علمی از این قطعه سخت افزاری است اما تعریف مادربرد به زبان ساده را تشریح کنیم باید گفت که مادربرد یک بستری است که سایر قطعات سخت افزاری به آن متصل میشوند تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم. مثلا برای استفاده از رم کامپیوتر، گرافیک، هارد و... به کامپیوتر لازم است ازmotherboard  استفاده کنید.

برای درک بهتر مفهوم مادربرد در کامپیوتر، به مثال زیر توجه داشته باشید. اگر هر قطعه سخت افزاری کامپیوتر را یکی از عضوهای بدن انسان تشبیه کنیم، درک آن ساده تر میشود.

مثلا cpu را میتوان به نخاع و مغز انسان تشبیه کرد. رم کامپیوتر را به عنوان دست های یک فرد تشبیه کرد. دراین صورت مادربرد کامپیوتر نقش همان اسکلت بندی بدن انسان را برعهده دارد که یک ساختار منسجم ایجاد میکند تا هر بخش در جای درست فعالیت خود را انجام دهند.

✴️✴️ تماس با پشتیبان سخت افزاری رایانه کمک برای عیب یابی و تعمیرات کامپیوتر: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

مادربرد از کجا آمده است (تاریخچه motherboard)

حالا که با مادربرد چیست به زبان ساده آشنا شدیم نوبت آن است که بدانیم مادربرد کامپیوتر از کجا آمده است و تاریخچه ساخت آن چیست.

هر قطعه سخت افزاری بلاخره از یک مکانی ساخته شده است. در سال 1981 شرکت IBM اولین نسخه مادربرد های امروزی را تولید کرد. . مخترع این فناوری مهندس به نام "پتی مک هیو" بود، که توانست بُردی را طراحی کند که چند قطعه سخت افزاری را بر روی خود جای داده است. البته در سال های قبل هم افرادی نمونه های اولیه مادربرد را تولید کرده بودند اما شکل ظاهری و کارکرد آنها با مادربرد های امروزی بسیار تفاوت داشت.

به همین دلیل انتقال تولید مادربرد های که امروزه روی لپتاپ و کامپیوتر های نوین استفاده میشود را میتوان همان سال 1981 دانست.

 

مادربرد در کامپیوتر چه وظیفه ای دارد؟

وظیفه مادربرد کامپیوتر تا حدودی مشخص است این قطعه میزبانی سایر قطعات سخت افزاری را انجام میدهد. اما اگر قصد داشته باشیم تخصصی وارد کار شویم به موارد زیر میتوان اشاره کرد.

مادربرد یک مسیر ارتباطی صحیح بین تمام سخت افزار های مختلف متصل به خود را ایجاد میکند تا بتوانند با یکدیگردر ارتباط باشید. ارتباط هر سخت افزار با یکدیگر بدون مادربرد کار سختی است حتی برخی از قطعات امکان روشن شدن بدون اتصال به motherboard را ندارند.

Motherboard میزان ولتاژ انرژی هر قطعه سخت افزاری را بررسی و به اندازه مورد نیاز برق ورودی و خروجی هر قطعه را اندازه گیری میکند تا هر بخش بتواند به اندازه انرژی دریافت کند.

کنترل کردن میزان پردازش سایر قطعات سخت افزار کیس یا لپتاپ تا همگی به درستی کار کنند و فشار بیش از حد به آنها وارد نشود.

البته شرح فعالیت مادربرد کیس کامپیوتر و لپ تاپ به همین تعداد وارد بالا محدود نمیشود، اما مورد های گفته شده جزو اصلی‌ترین کاربرد مادربورد کامپیوتر و لپ تاپ شناحته میشود.

 

مادربرد چگونه کار می کند؟

کارکرد مادربرد کامپیوتر ساده است. زیرا نقش اصلی آن یک پل ارتباطی بین سایر قطعه های سخت افزاری و بررسی و رساندن برق به آنها است. در این حالت سایر قطعات به دستی فعالیت خود را انجام میدهند.

در واقع کارکرد صحیح کامپیوتر در گرو درست کار کردن مادربرد است به همین دلیل اگر این بخش به درستی کار خود را انجام دهد همه چیز به درستی کار خواهد کرد.

 

مادربورد کامپیوتر کجاست؟

شاید این سوال برای شما عجیب باشد که مادربرد کامپیوتر و لپتاپ کجاست؟

اگر درون کیس خود را باز کنید با سایر قطعات سخت افزاری روبرو میشوید که هر کدام وظایف مخصوص به خود را دارند. اما یک پنل مانند تصویر زیر مشاهده میکنید که با چندین پیچ به بدنه خود کیس متصل شده است. این برد بزرگ مادربرد نام دارد.

مادربرد دارای پورت هایی برای اتصال تمام اجزای داخلی است. همچنین بر روی بدنه این قطعه یک محفظه برای قرار گیری cpu و چند اسلات برای اتصال رم، هارد، گرافیک و سایر قطعات وجود دارد.

در سمت چپ، مادربردها تعدادی پورت برای اتصال مانیتور، چاپگر، ماوس، صفحه کلید، بلندگو و کابل های شبکه دارند. همچنین مادربردها  دارای پورت های USBهستند که به دستگاه‌های سازگار اجازه می‌دهد به صورت پلاگین متصل شوند.

 

مادر بورد لپتاپ کجاست؟

مادربرد لپ تاپ هم دقیقا مانند توضیحات گفته شده در بخش بالا بخش های مختلفی برای اتصال رم، گرافیک، هارد، یو اس بی، انواع کابل ها و... را دارد. همچنین با استفاده از چند پیج به زیر لپ تاپ هماننند تصویر زیر وصل شده است.

اما نکته ای که وجود دارد این است که مادربرد لپتاپ نسبت به مادربرد های کامپیوتر کوچکتر است تا وزن و حجم لپتاپ کمتر باشد. همچنین از نظر قدرت تا حدودی میتوان گفت که motherboard های کامپیوتر توان و قدرت بیشتری نسبت به لپ تاپ ها دارند.

میدونی پاور ماژولار یعنی چی؟ پاور های نسل جدید یه سری امکانات و ویژگی خفن دارن که باعث کیفیت و کارایی اونا میشه، اما به شرطی که کاربر بدونه باید چطوری ازشون استفاده کنه؟ در مطلب "پاور ماژولار"    به صورت کامل به این موضوع پرداختیم.

انواع مختلف مدل‌های مادربرد

کامپیوتر فناوری است که برای ارتقای آن به‌طور مداوم امکانات سخت افزاری و نرم افزاری متعددی به آن اضافه می‌شود.

در اوایل ساخت مادربردها تمام قطعات به‌صورت مستقیم به مادربرد لحیم می‌شد که این کار باعث می‌شد دیگر نتوان سخت افزار کامپیوتر را ارتقا دهیم و یا اجزای دیگری به آن اضافه کنیم برای این کار طراحان و سازندگان مادربردها اجزایی را به آن لحیم کردند که قابلیت کارت‌هایی مانند شبکه و… را به صورت غیرمستقیم به برد اصلی را فراهم می‌کرد. این قابلیت توسط کارت‌هایی فراهم می‌شد که به مادربرد لحیم می‌شد و نام آن‌ها کارت توسعه بود، روی این کارت‌ها شکاف‌هایی وجود داشت که کارت‌های جانبی روی آن قرار می‌گرفت.

انواع بردهای مادر برد کامپیوتر و لپتاپ (برد XT  matherboard)

بردهای XT جزو اولین نوع مادربردها هستند که تمام اجزای سیستم روی مادربرد لحیم می‌شدند و کاربران برای نصب کارت‌های دیگر مانند چاپگر و شبکه و… از شکاف‌های توسعه استفاده می‌کردند. پیکربندی سخت افزاری سیستم‌ها نیز توسط مجموعه‌ای از دیپ سوییچ‌ها و جامپرها اضافه می‌شد و از مشکلات سهم این نسخه از مادربردها به نبود ارتقای اجزای سیستم اشاره نمود.

 

1. مادربرد سری AT , AT Baby:

بردهای AT و AT Baby که از یک خانواده با فاصله‌ی زمانی کوتاهی هستند. در این بردها حافظه‌ی اصلی توسط کارت‌هایی با عنوان simm روی مادربرد لحیم می‌شدند و به‌طور غیرمستقیم با مادربرد درارتباط بودند. درابتدای پدیدار شدن AT پردازنده‌ها مانند مادربردهای XT روی برد لحیم می‌شدند اما بعدا رونمایی از نسل جدید مادربردهای AT که پردازنده را توسط نگه دارنده یا سوکتی به نام PGA روی مادربرد نصب می‌کردند، ارتقا پردازنده برای ما ایجاد شد در این نوع مادربردها کارت‌های توسعه نیز همانند قبل وجود داشت.

  

2. مادروبورد سری ATX

بردهای ATX همانند بردهای AT، AT baby از سوکت‌های PGA و اسلاتی برای حافظه استفاده شده اما انواع آن‌ها نسبت به قبل بهتر شد. مثلا در نوع AT از کارت‌های Simm برای نگهداری حافظه‌ی اصلی استفاده می‌کردند اما با قرار دادن کارت‌های Dimm به جای آن سرعت انتقال داده بین مادربرد و حافظه‌ی بیشتر و هم‌چنین حافظه در جای خود محکم‌تر می‌شد.

هم‌چنین نسل PGA که در این بردها استفاده شیره از نوع ZIF است. این بردها با ارایه‌ی راهکارها و توانایی‌های جدیدتری توانستند جای خود را در بازار محکم کنند و جای بردهای AT و AT Baby را بگیرند. بهتر شدن فضا و کوچک شدن اندازه‌ی اجزا باعث شد که کارت‌های توسعه با اندازه‌های بیشتری روی مادربردر قرار بگیرند.

مزایایی که این برد نسبت به بردهای دیگر دارد:

🟢 نوع درگاه ماوس و کیبورد به صورت یکپارچه و از نوع PS/2 می‌باشد.

🟢 کاهش واسط‌های کارت‌های توسعه.

🟢 کانکتورهای بهتر برای منابع تغذیه.

🟢 پشتیبانی از ولتاژ ۳/۳ به جای ۵.

🟢 جریان بهتر هوای روی برد.

🟢 طراحی بهینه برای قابلیت ارتقاپذیری.

🟢 اجزای یک مادربرد شامل موارد زیر است:

🟢 سوکت پردازنده.

🟢 شکاف‌های توسعه.

🟢 اتصال دهنده‌ی پانل کیس، صفحه کلید و ماوس و اتصال دهنده‌های دیگر.

🟢 درگاه و اتصال دهنده‌های متفاوت.

🟢 مولد پالس سرعت. جامپر. گذرگاه. کنترلرها.

 

بانک حافظه‌ی اصلی RAM:

روی برد اصلی تعداد شکاف برای اتصال RAM به مادربرد وجود دارد که به هرکدام از آن‌ها یک Memory Bank می‌گویند. در مادربردهای اولیه qci این بانک‌ها وجود نداشت و حافظه به صورت مستقیم مادربرد متصل می‌شد. با عرضه‌ی مادربردهای AT این بانک‌ها روی مادربرد قرار گرفتند و در اوایل این بانک‌ها از نوع simm و بعد از نوع Dimm بودند.

 

سوکت پردازنده PGA:

همانطور که گفتیم در طراحی مادربردهای ابتدایی تمام اجزای کامپیوتر به خود مادربرد لحیم می‌شدند. پردازنده‌ها نیز بدین‌گونه بودند. اما با به وجود آمدن مادربردهای نوع Baby AT پردازنده‌ها روی مکان خاصی به نام PGA به بازار وارد شدند. از جمله وظایف اصلی این سوکت به موارد زیر اشاره کرد:

⚪ ایجاد فضای مناسب برای نگهداری پردازند.

⚪ قابل ارتقا بودن اجزا

⚪ خنک نگه داشتن پردازنده

⚪ برقراری ارتباط الکترونیکی بین پردازنده و مادربر

⚪ شکاف‌های کارت توسعه و اسلات ها

شکاف‌های کارت توسعه شیارهایی هستند که روی مادربرد قرار گرفته و به آن لحیم شده اند. این شیارها برای اتصال کارت‌های واسط مانند کارت شبکه و… در مادربرد به صورت غیرمستقیم به کار می‌رود. هدف از تولید کارت‌های توسعه این بود که کاربرد بتواند با توجه به نیازهای خود ابزارهای مورد نیاز خود را بدون تخصص خاصی به کامپیوتر اضافه نماید.

 

از انواع کارت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

🔵ISA (industry standard architecture)

🔵EISA (Extended industry standard architecture)

🔵PCI (peripheral component inter connect)

🔵AGP (accelerated graphics port)

🔵PCI-Express

🔵ISA و ELSA و AGP منسوخ شده اند

 

 

اتصال دهنده‌ی Connector در مادربرد چیست؟

برای اتصال دستگاه‌های ورودی و خروجی به کامپیوتر باید از اتصال دهنده‌ها استفاده کرد. در مادربردهای قدیمی این اتصال‌ها وجود نداشتند و برای اتصال هر یک از ورودی و خرجی‌ها مانند ماوس و کیبورد و… باید در یک کارت توسعه استفاده می‌کردند.

با پدیدار شدن مادربردهای ATX این مشکلات رفع شد و تمام اجزای ورودی و خروجی در پانل پشتی کیس قرار گرفت.

 

کانکتورهای منبع تغذیه:

منبع تغذیه بعد از تبدیل نمودن برق شهر به برق مورد نیاز کامپیوتر، از طریق کانکتوری باید انرژی الکتریکی را به اجزای مادربردهای قدیمی دارای ۲۰ پین و در مادربردهای جدید دارای ۲۴ پین می‌باشد.

 

کانکتور ماوس و کیبورد

یکی از رایج‌ترین ورودی‌های یک سیستم کیبورد است. انواع ورودی‌ها کیبورد به دو دسته تقسیم می‌شود:

🟣 AT: در مادربردهای AT کانکتور کیبورد به صورت یک کانکتور ۵ روزنه‌ی بزرگ.

🟣 PS/2: در مادربردهای ATX کانکتور کیبورد به صورت یک کانکتور ۶ روزنه‌ی کوچکتر از کانکتور AT است.

ماوس نیز یک وسیله‌ی ورودی است که بعد از آن به وجود آمدن سیستم عامل‌های گرافیکی طرفدارهای زیادی پیدا کرد.

انواع ورودهای مربوط به ماوس به سه بخش تقسیم می‌شود:

🟣 PS/2: کانکتور ماوس در مادربردهای ATX به صورت یک کانکتور ۶ روزنه کوچکتر از کانکتور AT است.

🟣 COMدر اوایل از درگاه سریال COM برای اتصال ماوس استفاده می‌شد.

🟣 USBپس از به وجود آمدن USBها بیشتر ماوس‌ها از یک نوع کانکتور برای اتصال به کامپیوتر استفاده می‌کردند.

 ✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای رفع مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری لپ تاپ: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

کانکتورهای مربوط به کیس

در ادمه به کانکتور های مربوط به کیس کامپیوتر و لپ تاپ اشاره خواهیم کرد.

 

اتصال دهنده‌ی بلندگو

🟤 اتصال دهنده‌ی Reset: که برای راه‌اندازی سیستم از آن استفاده می‌شود.

🟤 اتصال دهنده‌ی Power: کلیدی برای خاموش و روشن نمودن سیستم.

🟤 اتصال دهنده‌ی Power LED: چراغی برای نشان دادن روشن یا خاموش بودن سیستم.

🟤 اتصال دهنده‌ی HDD LED: چراغ LED جلوی کیس برای نشان دادن فعالیت هارد.

 

انواع گذرگاه‌ها مادربورد

روی برد اصلی اجزای سخت افزاری قرار گرفته‌اند که داده‌ها را توسط خطوط الکتریکی به نام گذرگاه بین خودشان ردوبدل می‌کنند.

انواع گذرگاه‌های یک رایانه عادی.

 

گذرگاه محلی:

گذرگاه پردازنده یا همان گذرگاه محلی، اجزای داخلی خود پردازنده مانند واحد محاسبه و منطق به واحد کنترل و…

 

گذرگاه سیستمی:

این گذرگاه بیشتر برای اجرایی که نیازمند سرعت انتقال زیادی باشد مورد استفاده قرار می‌گیرند. مانند انتقال داده‌ها از حافظه‌ی اصلی به پردازنده و یا کارت گرافیکی.

 

گذرگاه توسعه یا گذرگاه ورودی و خروجی:

این گذرگاه در اجزایی که سرعت خیلی ملاک نیست مورد استفاده قرار می‌گیرد. مانند ماوس و کیبورد و… این گذرگاه‌ها بیشتر به کارت‌های توسعه وصل می‌شوند.

 

گذرگاه دستگاه‌های جانبی خاص:

برای برقراری ارتباط بین هارد درایو، دی‌وی‌دی رام و… از این درگاه استفاده می‌شود که اکثرا توسط گذرگاه‌های SCSI و IDE به هم وصل می‌شوند.

 

گذرگاه AGP:

در کامپیوترهای پیش از نسل پردازنده‌ی پنتیوم اینتل گرافیک و چندرسانه‌ای مساله‌ی مهمی نبود اما با ساخت اینگونه از پردازنده‌ها کامپیوترها قادر به پخش فیلم و فایل‌های چندرسانه‌ای شدند.

یکی از سریع‌ترین گذرگاه‌های داخلی کامپیوتر این گذرگاه می‌باشد و بیشترین میزان بزرگی گذرگاه در رایانه را به این گذرگاه‌ها را واگذار شده است.

 

قیمت مادربرد کامپیوتر چقدر است؟

همانطور که میدانید در کشور ما، قیمت قطعات سخت افزاری با نوسان دلار جابه‌جا میشود به همین دلیل نوشتن قیمت مادربورد های مختلف کمی است و ممکن است به سرعت قیمت ها دستخوش تغییرات شوند.

اما قیمت مادربرد در بازار خارجی در سه دسته بندی مختلف ارائه میشود.

🟡 دسته بندی اول: برای کاربران عادی از قیمت 70 تا 130 دلار متغیر است.

🟡 دسته بندی دوم: برای خرید یک مادربورد میان رده از 150 دلار شروع شده و تا 180 دلار مناسب است.

🟡 دسته بندی سوم: و برای خرید مادربرد گیمینگ از 200 دلار شروع شده و تا 250 دلار هم میرود.

از کجا مادربورد خریداری کنیم؟

امروزه با پیشرفت اینترنت، بسیاری از سایت های فروش آنلاین سخت افراز کامپیوتر، اقدام به فروش انواع مادربرد های کامپیوتر و لپتاپ میکنند. به همین دلیل میتوانید در اینترنت و از فروشگاه های آنلاین اقدام به خرید کنید.

البته توجه داشته باشید که زمان خرید مادربرد برای کامپیوتر و لپ تاپ، حتما از فروشگاه معتبر اقدام کنید تا پس از خرید با مشکلات متعددی روبرو نشوید.

همچنین در صورتی که نیاز به مشاوره خرید مادربرد داشتید، میتوانید با کارشناسان رایانه کمک تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید. کارشناسان ما در طول 2 دهه فعالیت خود به کاربران بسیاری مشاوره خرید کامپیوتر داده اند. به همین دلیل اگر بین خرید دو یا چند مادربرد سردرگم شده اید و یا قصد دارید با یک فرد متخصص در این زمینه مشاوره دریافت کنید، کافی است با شماره های 9099071540 و 0217129 تماس حاصل فرمایید.

 

مادربرد با مادربورد چه تفاوتی دارد؟

ماردبورد یا مادربرد با یکدیگر تفاوتی ندارد. علت اینکه این قطعه سخت افزاری به دو شکل جداگانه نوشته میشود این است که خود این عبارت خارجی است و لغت فارسی ندارد. به همین دلیل کلمه motherboard را در ادبیات فارسی هم به شکل "مادربورد" و هم به شکل "مادربرد" نوشته میشود. البته توجه داشته باشید املا "مادربرد" بیشتر از مادربورد استفاده میشود.

 

باندل مادربرد کامپیوتر چیه؟

باندل مادربرد کامپیوتر میشه همون مادربرد کامپیوتر بعلاوه تمام قطعات سخت افزاری که به صورت عادی روی اون وجود داره مثل فن cpu ، خود پردازنده و...

در واقع هر جا شنیدین که میگن باندن مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر، میشه همون motherboard کامپیوتر همراه با یک سری قطعات سخت افزاری که روی اون وصل میشن. حالا ممکنه این قطعات متفاوت باشن...

مثلا باندن mainboard از نظر یک نفر بشه مادربرد، پردازنده و فن روی آن. از نظر یک فرد دیگه بشه مادربورد با پردازنده، فن، رم، هارد ssd و...

 

چند اتصال، پورت یا اسلات روی یک مادربرد وجود داره؟

هیچ استاندارد مشخصی برای تعداد اتصالات، پورت یا اسلات های روی مادربرد چند تا است یا چطوری باید وجود داشته باشه، وجود نداره!

در واقع یک نامگذاری روی مادربرد به همین تعداد اسلات و خروجی های است که روی اون وجود دارد.

بهترین روش برای اینکه بفهمیم مادربورد چند تا اسلات، پورت یا خروجی داره اینه که اطللاعاتش رو داخل اینترنت جستجو کنید و یا با کارشناسان رایانه کمک پاسخ این سوال رو جویا شوید.

عموما تو سایت های خود تولید کننده اون motherboard یک سری اطلاعات نوشته شده. حتی داخل بعضیاشون یک فایل pdf راهنما مادربرد نوشته شده که میتوانید با دانلود و مطالعه اون برای اکثر سوالاتتون جواب مناسب پیدا کنید؛ البته به شرطی که انگلیسی خیلی خوب مسلط باشید.

یه راه دیگه هم این که که کارشناسان بخش سخت افزار رایانه کمک با بیشتر سخت افزار های روز دنیا آشنایی دارن و وقتی ومدل و برند مادربرد خودتون رو بهشون ارائه بدید میتونن راهنماییتون کنن.

 

چرا شکاف و اتصالات مادربرد رنگ بندی مختلفی داره؟

جواب خیلی ساده است. هر کدوم از خروجی های اسلات مادربرد مخصوص یه کار خاصی ساخته شده و با رنگ بندی از هم جدا شدن.

از طرف دیگه رنگ بندی های مخلتلف معنی های خاصی میدن و نشون از تکنولوژی قابل پشتیبانی توسط اون خروجی رو نشون میده. مثلا رنگ داخل USB که آبی هستش یعنی نسل سوم USB هستش و اونی که رنگ داخلش مشکی هستش یعنی نسل دوم USB هستش.

اگر دوست داشتید بیشتر درباره نسل های مختلف USB کامپیوتر بدونید پیشنهاد میکنم نگاهی به مقاله رایانه کمک داشته باشید.

بنابراین یادتون باشه که رنگ های مختلف اتصالات مادربرد نشون از تکنولوژی قابل پشتیبانی اون سخت افزار هستش.

 

چطوری از مادربرد کامپیوتر مراقبت کنیم؟

نگهداری از مادربرد کامپیوتر ساده است و نیازی به کار خاصی نداره. در ادامه کامل بهتون میگم که چطوری از motherboard کامپیوتر یا لپتاپ خود مواظبت کنید.

تا زمانی که دستگاه رو خاموش نکردیم به مادربرد دست نزنیم، حتی الکتریسیته ساکن داخل بدن ما میتونه به مادربرد روشن دستگاه صدمه بزنه.

توجه داشته باشید که اگر با سخت افزار کامپیوتر آشنایی ندارید، بهتره با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید. کافیه از بخش نظرات همین مقاله با خودم در ارتباط باشید تا بهتون توضیح بدم.

 

آیا اندازه مادربرد تاثیری در قدرت و امکانات آن‌ داره؟

خیلی کم و ناچیز، اندازه مادربرد روی قدرت و کیفیت مادربرد تاثیر داره. اما نکته ای که وجود داره وقتی که برد ماردبرد کوچک باشه، قطعا جای زیاد برای قطعات سخت افزار نداره و شاید تو این زمینه تاثیر داشته باشه.

اما در کل قدرت مادربرد به اندازه نیست! بستگی به سال ساخت و قطعاتی که روش به کار رفته شده داره.

 

اسم مادربرد از کجا آمده است؟

شاید براتون سوال پیش بیاد که نام مادربرد از کجا اومده و چرا بهش میگن motherboard

مثلا چرا بهش نمیگن fatherboard یا چرا بهش نمیگم boyboard ؟!

جوابش خیلی جالبه 😊

داستان از اینجا شروع میشه که چون میتونه تمام سخت افزار های دیگه رو مدیریت کنه، اون رو به مادر بودن نسبت میدن. و هر کدوم از این قطعات دیگه رو فرزند ارائه میکنن.

به همین دلیل اسمش رو گذاشتن مادربرد کامپیوتر! جالبه بدونیم که ما دختربرد (daughterboard) هم داریم! 😄 بعدا براتون میگم این دیگه چیه.

 

آیا می‌توان روی هر مادربردی هر پردازنده‌ای را گذاشت؟

خیر، پردازنده ما لازمه با سوکت و چیپست مادربرد سازگار باشه، هر چیزی رو که نصب کنیم قطعا جواب نمیده.

 

معنی چراغ های روی مادربرد چیست؟

روی هر مادربرد چندین چراغ LED کار شده که هر کدام برای کار خاصی تعبیه شده است. مثلا در مادربرد های نسل جدید، حتی LED های رشته ای برای زیبا شدن بیشتر قرار گرفته است تا وقتی کیس را روشن میکنیم کیس زیباتر دیده شود.

اما به طور کلی روی هر قطعه بردمادر کامپیوتر حداقل یک چراغ قرار گرفته که به شرح زیر است.

🟢 چراغ وظیفه مادربرد: این چراغ زمانی که روشن است نشان میدهد که مادربرد سالم بوده و کابل برق پاور به درستی به دستگاه متصل شده است. همچنین نشان میدهد درون مین برد اصلی دستگاه همچنان برق وجود دارد. (عموما این LED به رنگ سبز است)

🟡 چراغ کاربرد مادربرد : این چراغ وظیفه کارکردن دستگاه را بر عهده دارد و هرچقدر دستگاه درگیر انجام فرایند خاصی باشد شروع به چشمک زدن میکند. (عموما این چراغ به رنگ قرمز یا زرد رنگ است)

🔴 چراغ هشدار مادربرد: اگر مادربرد دستگاه شما بلندگو داشته باشد، اگر زمان بوت شدن ویندوز با مشکل مواجه شود شروع به بوق زدن میکند، اما برخی مادربرد ها خطا را با روشن یا چمشک زدن LED قرمز نشان میدهند. این موضوع یعنی خطایی وجود دارد که دستگاه به درستی روشن نمیشود و لازم است توسط کارشناس سخت افزار بررسی شود.

 

از کجا بفهمیم مادربرد ما چیست؟

یک موضوع بسیار شایع بین کاربران کامپیوتری این است که از کجا متوجه شویم، مدل مادربرد کامپیوتر ما چیه؟

پیدا کردن مدل مادربرد خیلی ساده است به همین خاطر داخل مقاله دیگری چندین روش برای پیدا کردن مدل و برند مادربرد به شما معرفی کردیم. تا به اینجا مطالبی رو درباره فهمیدن مدل و مشخصات مادربرد کامپیوتر و لپ تاپ باهم بررسی کردیم حالا برای انتخاب رم مناسب Mainboard هم نیاز هست که یه سری نکات رو رعایت کنیم. پس این مقاله رو بخونید.Ddr چیست 

زمان خرید مادربرد به چه نکاتی توجه کنیم؟

حالا که به صورت کامل میدانید که مادربرد چیست و چه کاربردی دارد، زمان خرید میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید، اما در بازار ایران لازم است برای تهیه مادربرد یک راهنمای جامع خرید مادربرد داشته باشید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

مقاله راهنما خرید مادربرد کامپیوتر بهترین راهنمایی هستش که پیشنهاد میکنم از دستش ندید و کامل آن را مطالعه کنید.


مادربرد چیست
pdf

با توجه به این که بسیاری از کاربران ممکن است دسترسی به اینترنت پر سرعت نداشته باشند ولی دوست دارند که درباره این قطعه سخت افزاری اطلاعات بیشتری کسب کنند.

به همین دلیل ما مقاله مادر برد چیست به صورت PDF برای شما آماده کرده ایم که با کلیک روی لینک زیر میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.

مادربرد چیست (از تعریف مادربرد تا کاربرد آن) PDF

 

سخن پایانی

به طور کلی در این مقاله قصد داشتیم مادربرد را به شما معرفی کرده و کاربرد آن را توضیح دهیم. از طرف دیگر به هر سوالی که ممکن است زمان مطالعه این مقاله با آن روبرو شوید، پاسخ کامل دهیم. بنابراین اگر درهر بخش با مشکل یا سوال خاصی روبرو شده اید کافی است در بخش نظرات برای ما ارسال کنید تا در کمترین زمان ممکن به آن پاسخ دهیم.

همچنین برای دریافت مشاوره تخصصی و رفع مشکل مادربرد کامپیوتر یا لپ تاپ خود کافی است با شماره 9099071540 یا 0217129 تماس حاصل فرمایید.

همچنین رایانه کمک در فضای مجازی هم فعالیت داشته و میتواند با دنبال کردن اپارات رایانه کمک از ترفند های کامپیوتری و اخبار روز تکنولوژی استفاده کنید.

 

دیدگاه کاربران

" ممنون از اطلاعات خوبتون "

" ممنون کامل بود "

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد