تماس با کارشناس

معرفی بخش تونل زنی tunnelling و یا IP tunnel در مودم

از مجموعه مطالب آموزشی

ما در این مقاله از رایانه کمک تصمیم داریم به معرفی بخش تونل زنی tunnelling و یا IP tunnel در مودم بپردازیم، اگر شما هم به این مبحث علاقه داشته و تمایل دارید با تونل زدن و Tunneling آشنا شوید، به شما پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی و پشتیبانی شبکه رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

 

آنچه در این مقاله می خوانیم:

Tunnelling چیست؟

تونل وی پی ان چیست؟

greپروتکل چیست؟

ip tunnel چیست؟

آموزش ssh tunnel

Ipv6 tunnel چیست؟

تونلینگ در مودم میکروتیک

پیکربندی تونل IP IP در مودم میکروتیک

پیکربندی تونل IP IP در مودم سیسکو

سخن پایانی

 

Tunnelling چیست؟

تونلینگ یا Tunnelling همانند هر آنچه در دنیای واقعی است معنا میدهد، همانطور که تونل ها راهی به جهت عبور از زمین و بخشهایی است که نمیتوان بصورت عادی از آن عبور کرد، Tunnelling در شبکه نیز بدان معنی میباشد.

تونلها در شبکه روشی جهت انتقال داده ها با کمک پروتکلهایی هستند که توسط شبکه پشتیبانی نمیشود، تونلسازی در شبکه های مجازی خصوصی (VPN) استفاده شده و میتواند ارتباطی ایمن و کارآمد را ایجاد کند.

Tunnelling یا تونلسازی با کپسوله سازی همراه است، کپسوله سازی شامل داده های کوچکی هستند که در مقصد در یک فایل بزرگتر کنار هم قرار میگیرند، در واقع بسته های کپسوله شده بسته ای است در داخل بسته ی دیگر، در بسته های کپسوله شده هدر و payload بسته اول به payload بسته کناری وارد شده و بسته ی اصلی به payload تبدیل میشود.

 

پیشنهاد مطلب:اگر چراغ مودم شما خاموش میشود  برای حل مشکل خاموش بودن چراغ adsl روی لینک کلیک کنید و مقاله رو حتما بخونید

 

 

تونل وی پی ان چیست؟

VPN اتصالی رمزگذاری شده میباشد، در واقع تونل زنی اقدامی است که بر اساس آن بسته های VPN به مقصد برسند. وی پی ان ها از مجموعه پروتکلهای مختلفی استفاده میکنند، از جمله مهمترین پروتکلهای tunneling  میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

PPTP (Tunneling Protocol): این پروتکل بعنوان اولین پروتکل استاندارد vpn میباشد. توجه داشته باشید تمامی دیوایسها و مودمهایی که از قابلیت وی پی ان پشتیبانی میکنند پروتکل PPTP را نیز دارند. این پروتکل توسط ویندوز پشتیبانی شده اما به دلیل نوع رمزگذاری 128 بیتی مشکلاتی در زمینه ی امنیتی دارد و برای افرادی که امنیت ارتباط برایشان اهمیت زیادی ندارد مناسب میباشد.

L2PT/ IPsec (Layer 2 Tunneling Protocol): این نوع پروتکل vpn از هیچ رمزگذاری استفاده نمیکند. به همین دلیل باید با پروتکل رمزگذاری دیگری آنرا پیاده سازی کرد این پروتکل با IPsec اجرا شده و امنیت لازم را برای کاربران تامین میکند. نصب این پروتکل همانند PPTP ساده بوده و دستگاه های جدید از آن پشتیبانی میکنند. این پروتکل امنیت مناسبی دارد.

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol): این پروتکل در زمان ارائه ی ویندوز ویستا توسط مایکروسافت معرفی شد. این پروتکل در سیستم عامل لینوکس و گروهی از روترها نیز پشتیبانی میشود.

IKEv2 (Internet Key Exchange Version 2): این پروتکل بر پایه ی IPsec بوده و توسط مایکروسافت و سیسکو ارائه شده است. این پروتکل با دیوایسها و پلتفرمهای مختلف سازگاری دارد. امنیت IKEv2 نیز بسیار بالا میباشد. اتصال سریع و مجدد ارتباط در صورت قطع اتصال یکی از ویژگیهای مهم این پروتکل است.

چرا پشتیبانی اینترنت اینقدر اهمیت دارد؟ پشتیبانی اینترنت مخابرات را مطالعه کنید.

gre پروتکل چیست؟

تونلهایی که بر اساس پروتکل GRE tunneling  هستند معمولا بین دو مودم یا روتر برقرار میشوند در این حالت هر روتر در نقش یک سر تونل بوده تا تنظیمات پکتهای GRE را بصورت مستقیم به یکدیگر انتقال دهند، روتر دیگری بین این دو روتر پکتهای کپسوله شده را باز نکرده و آن ها را منتقل میکند.

 

 

پیشنهاد مطلب: هک شدن مودم برای همه کاربران باعث نگرانی می باشد، مقاله افزایش امنیت مودم را از دست ندهید. 

ip tunnel چیست؟

(what is ip tunnel)

IP-in-IP پروتکل تونل زنی چهت کپسول سازی بسته های آیپی در داخل دیگر بسته های آیپی میباشد. در واقع IP-in-IP بسته ها را رمزگذاری نکرده و از آن به جهت تنظیم مسیرهای شبکه استفاده میشود. در واقعIPIP  پروتکل تونلینگ بوده که بصورت استاندارد ارائه شده که تمامی مودم ها، روترها و سیستم عاملها از آن پشتیبانی میکنند.

 

آموزش ssh tunnel

تونل ssh چیست؟ کاربران بسیاری در خصوص اینکه Ssh tunneling چیست؟ از ما سوال میپرسند در یک تعریف ساده باید گفت پروتکل Secure Shell در واقع مربوط به تنظیم اتصالات رمزگذاری شده بین سرور و کلاینت میباشد. در واقع با کمک SSH Tunneling آدرس آیپی در محیط اینترنت پنهان مانده و کسی قادر به مانیتورینگ کردن شما نخواهد بود. SSH برای راه اندازی یک تونل امن استفاده میشود.

 

Ipv6 tunnel چیست؟

اگر با Ipv6 و تنظیمات آن در مودم آشنایی ندارید به شما پیشنهاد میکنیم مطالعه ی مقاله ی " غیر فعال کردن ipv6 روی مودم های ایرانسل" را از دست ندهید.

 

تونلینگ در مودم میکروتیک

چنانچه مودم قابلیت پشتیبانی از VPN را داشته باشد میشود IP tunnel را اجرا و پیاده سازی کرد، از جمله مودمهایی که در این دسته قرار میگیرند مودمهای سیسکو و میکروتیک هستند.

میکروتیک از تعداد زیادی پروتکلهای تونلینگ پشتیبانی میکند که از آن جمله میتوان به GRE، PPTP، SSTP، L2TP، IP IP، OPEN VPN و L2TP اشاره کرد. جالب است بدانید میکروتیک شامل یک پروتکل اختصاصی با نام EOIP نیز بوده که در لایه دو کار میکند. استفاده از تونلینگ با میکروتیک کم هزینه بوده در صورت استفاده از مودم میکروتیک و نداشتن IP public باید در تنظیمات مودم، میکروتیک را بعنوان DMZ معرفی نمایید.

 

 

پیکربندی تونل IP IP در مودم میکروتیک

جهت پیکربندی روتر MikroTik جهت تونلینگ بین دو شبکه باید مراحل ذیل را انجام دهید:

  •  در قدم اول باید آدرسهای IP بر روی روتر میکروتیک را اختصاص دهید.

 

 

  •  در این مرحله باید اقدام به نوشتن route  دیفالت به سمت اینترنت نمایید.

 

 

  •   اکنون باید IPIP Tunneling را بر روی روتر میکروتیک فعال نمایید.

 

 

  •   بعد از فعال شدن تونل IPIP باید بر روی اینترفیس تونل ایجاد شده، آیپی آدرس را تنظیم نمایید.

 

 

  •  با تنظیم static route در هر روتر ارتباط دو شبکه برقرار خواهد شد.

 

 

پیکربندی تونل IP IP در مودم سیسکو

 در قدم اول به بخش CLI روتر Cisco  وارد شده و آدرس آیپیهای ذیل را بر روی روتر تنظیم کنید:

  • Cisco# conf t
  • Cisco(config)#interface fastEthernet 0/0
  • Cisco(config-if)#ip address 210.100.50.2 255.255.255.252
  • Cisco(config-if)#no shutdown
  • Cisco(config-if)#exit
  • Cisco(config)#interface fastEthernet 0/1
  • Cisco(config-if)#ip address 172.16.30.1 255.255.255.0
  • Cisco(config-if)#no shutdown
  • Cisco(config-if)#exit

اکنون باید یک دیفالت Route به سمت اینترنت طبق ذیل انجام شود:

  • Cisco(config)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 210.100.50.1

حال باید بر روی روتر سیسکو تونل IPIP را فعال نمایید. برای اینکار یک آدرس آیپی بر روی اینترفیس تونل از طریق نوشتن static route بطریق ذیل تنظیم کنید.

  • Cisco(config)#interface tunnel 0
  • Cisco(config-if)#tunnel source fastEthernet
  • 0/0||5::http://tosinso.com/files/get/036a9a25d78441188d7fb330234ae5da||
  • Cisco(config-if)#tunnel destination 50.96.10.2
  • Cisco(config-if)#ip address 192.168.10.1 255.255.255.252
  • Cisco(config-if)#no shutdown
  • Cisco(config-if)#exit
  • Cisco(config)#
  • Cisco(config)#ip route 172.16.60.0 255.255.255.0 192.168.10.1

 

 

سخن پایانی

ضمن تشکر از همراهی شما تا انتهای مقاله ی "معرفی بخش تونل زنی tunnelling و یا IP tunnel در مودم" امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد. شما میتوانید برای رفع مشکلات کامپیوتری خود از طریق شماره های 909071540 یا 0217129  با کارشناسان رایانه کمک تماس بگیرید.

جهت مطالعه ی مقالات آموزشی بیشتر میتوانید به سایت آموزشی رایانه کمک مراجعه نمایید.

 

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد