تماس با کارشناس

اسپلیتر چیست و splitter مودم ADSL چگونه کار می‌کند؟

از مجموعه مطالب آموزشی

اگه چه اینترنت دنیایی پر از شگفتی هست و خدمات زیادی را به ما ارائه داده اما در مسیر استفاده ازش همیشه با چالش هایی روبرو شدیم. مثلا سرعتش کم بوده و سایت هامون را  باز نکرده! یا همینجور قطع و وصل شده! همه این چالش ها بی دلیل نیست. یکی از این چالش ها پارازیت هایی هست که بر روی سیگنال های اینترنت اتفاق میفته و موجب قطعی نت و یا کاهش سرعتش میشه حالا سوال اینه چه ابزاری میتونه برای رفع اش کمکمون کنه؟

اسپلیتر (splitter) یا نویزگیر سخت افزاری هست که جداسازی امواج صوتی (voice) و داده ها (Data) را بر روی بستر تلفن انجام میده. که این وسیله از اختلالات جانبی روی صدای تلفن، قطع یا وصل شدن تلفن و اینترنت جلوگیری میکنه! از مشکلات اکثر کاربران اینترنت ثابت خانگی (ADSL) پارازیت و نویز های ناشی از سیم کشی های قدیمیه که شرکت های ارائه دهنده اینترنت به کاربران توصیه می کنند تا از نویزگیر استفاده کنند. شاید برای شما هم اتفاق افتاده که از این قطع و وصلی ها کلافه شدین و دنبال ی راهکارید. 

حالا همراه تیم کارشناسان رایانه کمک باشید کاربران در این رابطه سوال های زیر را می پرسند شاید سوال  شما هم باشه: 

  • اسپلیتر مودم چیست؟
  • قطعی بی دلیل ADSL
  • صدای نویز در گوشی تلفن ثابت
  • مشکلات موجود در ADSL
  • برطرف کردن نویز خط ADSL
  • نویز شدید روی خط تلفن به چه علتی است؟ 

که ما در این مقاله به این سوالات جواب میدیم. اگر همچنان سوال دیگه داشتید میتونید از کارشناسان ما در رایانه کمک  بپرسید. برای تماس با رایانه کمک میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 تماس حاصل فرمایید.

 

آنچه در این مقاله می خوانیم:

اسپلیتر چیست؟

تفاوت امواج صوتی و داده چیست؟

کار نویزگیر چیست؟

ساختار داخلی اسپلیتر چگونه است؟

فیلتر پایین گذر در splitter چه کاربردی دارد؟

اسپلیتر فیبر نوری در اسپلیتر چیست؟

مقایسه اسپلیتر ۱xN  با ۲xN به صورت کامل

پرسش و پاسخ درباره نویزگیر مودم

سخن پایانی

 

اسپلیتر چیست؟

 وسیله ای است سه پورتی که برای تقسیم سیگنال کابل بین دو یا چند دستگاه استفاده می شود. در واقع این نویزگیر تقسیم کننده سطح سیگنال است  که از یک ورودی خط تلفن و دو خروجی برای مودم و تلفن تشکیل شده است. البته استفاده مکرر آن می تواند باعث از دست دادن متناوب سرویس یا در موارد نادر، خرابی سرویس شود. توصیه می کنیم مودم یا گیرنده اسپکتروم خود را به جای استفاده از نویزگیر مستقیماً به پریز برق وصل کنید.

بسیاری از کاربران این سوال را داشته اندکه نویزگیر مودم چیست و چه کاربردی در مودم دارد. اسپلیتر دستگاهی است که وظیفه جدا کردن و تفکیک امواج صوتی (تلفن) از داده (Data) را بر عهده دارد و از تداخل این دو با همدیگر جلوگیری می کند. به این ترتیب سیگنال های آنالوگ به سمت تلفن و سیگنال های دیجیتال به سمت مودم می روند و دیگر اختلالی برای این دو پیش نمی آید. اسپلیتر با نام دیگر میکروفیلتر (Micro Filter Splitter) نیز شناخته می شود و در اینترنت ADSL کاربرد دارد. همانطور که می دانید اینترنت ADSL مبتنی بر خط تلفنی است که در خانه ها استفاده می شود و از آن برای انتقال داده استفاده می کند. در این مقاله تصمیم داریم در مورد نویزگیر و نویزگیر مودم  توضیحات بیشتری را ارائه دهیم با ما همراه باشید.

ایستگاه مطالعه: اسپلیترها با نام دیگر میکروفیلتر (Micro Filter Splitter)شناخته می شوند. اما میکروفیلترها به عنوان نویزگیر سر راه خط تلفن ها قرار می گیرند و نویز تلفن را از بین می برند و جداکننده سیگنال صوتی و دیتا نیستند.

 

کار نویزگیر و نویزگیر مودم چیه؟ 

قطعا مشاهده  یک فیلم آموزشی می تواند به شما بیشتر کمک کند. در این ویدیو به صورت کامل شما را با مفهوم نویزگیر آشنا می کنیم و پس از آن توضیح می دهیم که چطوری از spliter استفاده کنید.

 

 

تفاوت امواج صوتی و داده چیست؟

محدوده فرکانس امواج صوتی که انسان قادر به شنیدن آنهاست بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلو هرتز قرار دارد که به عنوان یک سیگنال آنالوگ حساب می شود. سیگنال آنالوگ به صورت سینوسی و به زمان وابسته است که با گذر زمان مقدار آن کم و یا زیاد می شود.

دیتا یا سیگنالی که وارد مودم ADSL میشه به صورت دیجیتال و با فرکانس بالا است که در هر ثانیه به تعداد دفعات زیادی تغییر وضعیت میدهد.

خط تلفن منزل های ما دارای دو سیگنال آنالوگ و دیجیتال هست که یکی به صورت صوتی و دیگری به صورت دیتا وارد مودم ADSL شما میشود.در بعضی از خانه ها به علت سیم کشی ضعیف و یا فرسوده این دو سیگنال باهم تداخل پیدا می کنند و نویز شدیدی بر روی خط تلفن می اندازند که باعث کندی سرعت اینترنت شما می شود.

غالبا شرکت های ارائه دهنده اینترنت به مشترکین خود در هنگام نصب مودم پیشنهاد نصب اسپلیتر را برای کاهش نویز روی خط تلفن می دهند.پس اگر بخواهیم به صورت خلاصه به سوال نویزگیر چیست بپردازیم باید بگوییم که، نویزگیر مودم کار تفکیک دیتا را از صدا برای بهتر شدن کیفیت اینترنت انجام می دهد. و اگر بر روی مودم شما متصل باشد باعث کیفیت و سرعت بیشتر اینترنت شما می شود.

کار اسپلیتر چیست؟

همانطور که اشاره کردیم نویز یا اختلال عامل اصلی بروز مشکلات متعدد در سرویس های ADSL است که به دو صورت شنیداری روی بوق خط تلفن و کندی سرعت اینترنت روی خط ADSL وجود داشته و موجب افت کیفیت می شود. بنابراین برای افزایش سرعت اینترنت و داشتن یک اینترنت با پایداری مناسب برطرف کردن نویز خط اینترنت از مهم ترین مسائل است. وظیفه اصلی نویزگیر مودم جلوگیری از اختلالات جانبی روی صدای تلفن، قطع یا وصل بودن تلفن و اینترنت است. اگر شما با نصب جداکننده روی خط تلفن خود کماکان مشکلات قطعی و کندی را مشاهده کردید یا ممکن است شما هنگام مکالمه با تلفن خود ارتباط با اینترنت را از دست بدهید، در این صورت احتمال خرابی جداکننده ( نویزگیر) یا اشتباه در راه اندازی آن را داشته اید.

 

ساختار داخلی نویزگیر چگونه است؟

 splitter دارای ۳ پورت داخلی شامل مدار الکلرونیکی خازن ، مقاومت و سلف (سیم پیچ) است. در ساختار بعضی از نویزگیرها مقاومت حذف شده و فقط سیم پیچ و خازن مشاهده می شود. نحوه چینش خازن و سلف یک فیلتر پایین گذر ایجاد می کند که کار این فیلتر حذف فرکانس بالای ADSL و عبور دادن فرکانس پایین خط تلفن است.

سیگنال ورودی به دو بخش ADSL  و تلفن تقسیم می شود، سیگنال ADSL که دارای فرکانس بالاتر است بدون دستکاری وارد پورت اینترنت می شود و سیگنال تلفن که فرکانس پایین تری دارد وارد فیلتر پایین گذر شده و به خروجی تلفن منتقل می شود.

 

اسپلیتر دارای ۳ پورت داخلی شامل مدار الکلرونیکی خازن ، مقاومت و سلف (سیم پیچ) است.در ساختار بعضی از اسپلیتر ها مقاومت حذف شده و فقط سیم پیچ و خازن مشاهده میشود. نحوه چینش خازن و سلف یک فیلتر پایین گذر ایجاد میکند که کار این فیلتر حذف فرکانس بالای ADSL و عبور دادن فرکانس پایین خط تلفن است

 

پیشنهاد می کنم پیج اینستاگرام و آپارات رایانه کمک را دنبال کنید تا با ترفندهای کامپیوتری و اخبار روز تکنولوژی باخبر شوید.

فیلتر پایین گذر در splitter چه کاربردی دارد؟

در صورتی که یک خازن به صورت موازی با ورودی سیگنال متناوب قرار گیرد از عبور سیگنال های با فرکانس بالا جلوگیری می کند، همچنین شما می توانید با قراردادن یک سیم پیچ به صورت سری در مدار نیز از ورود سیگنال بالا جلوگیری کنید. در صورت استفاده از خازن و سیم پیچ در کنار یکدیگر شما یک فیلتر پایین گذر ساخته اید.

نکته:در مدل های معمولی اسپلیتر یا نویز گیر یک خازن به شکل موازی و یک سیم پیچ به شکل سری در مدار قرار دارد.

در مدل های بهتر از ۲ سیم پیچ (سلف) به صورت سری و یک خازن به صورت موازی یا ۲ خازن به صورت موازی و یک سیم پیچ به صورت سری استفاده می شود. این نویزگیرها عمل فیلتر فرکانس را چندین مرحله انجام می دهند تا درصد عبور فرکانس بالا به صفر نزدیک تر شده و کیفیت بالاتر رود.

 یکی از ساده ترین کارهای برای رفع مشکلات و هنگ کردن مودم، reset کردن آن است که هر فردی باید آن را بلد باشد، پس پیشنهاد میکنم مطلب " ریست  کردن مودم و راه اندازی دوباره آن " را مطالعه کنید.

 

اسپلیتر فیبر نوری چیست؟

نویزگیرهای نوری Fiber Optic Splitter اشتراک سیگنال های ارسالی  PON و GPON را در سیستم های مخابراتی برای مشترکین میسر می سازد که در انواع۱XN  (اسپلیتر فیبر ۱:۲ یا یک به دو) و ۲XN  (اسپلیتر فیبر ۲:۴ یا ۲ به ۴) در بازار موجود هستند.

 

مقایسه نویزگیر ۱xN  با ۲xN به صورت کامل

نویزگیرهای فیبر نوری قدرت ورودی را به صورت یکنواخت در پورت های خروجی پخش می کنند. حرف N در نام مدل نویزگیرهای نوری به تعداد پورت های خروجی اشاره دارد. بعضی از اپراتور های ارائه دهنده سرویس فیبر نوری از نویزگیر هایی که دارای ۲ خروجی هستند استفاده می کنند تا در صورت قطع شدن یکی از کابل های فیبر و خراب شدن آن سرویس مورد نظر دچار قطعی نشود.

 

بلدی خودت مودم خونتن رو راه بندازی؟ وصل كردن مودم و اتصال مودم به خط تلفن

 

نکاتی برای نصب نویزگیر مودم

  • اگر در خانه یا محل کار دو یا چند تلفن دارید باید به ازای هر تلفن یک نویزگیر قرار دهید.
  • اسپلیتر را در محلی که به آن آب یا باران می خورد قرار ندهید.
  • در هنگام نصب نویزگیر حتما سوکت ها و کیفیت اتصالات را بررسی کنید.
  • اگر با نصب نویزگیر مودم ADSL باز هم تلفن شما نویز داشت، مودم خود را مقداری از تلفن فاصله دهید.

اگر پس از نصب اسپلیتر همچنان اینترنت قطع و وصل می شود یا پینگ بالایی دارید، امکان دارد که نویزگیر خراب شده باشد و باید جدید بخرید. پس  علائم خرابی اسپلیتر را بشناسید.  علائم و نشانه های خراب شدن اسپلیتر مودم مواردی مانند نوسان شدید در اینترنت، پینگ بالا و قطع مکرر آن است.

 

 

پرسش و پاسخ درباره نویز گیر مودم

در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با نویزگیر و نویزگیر مودم  پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند. شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

همچنین برای انتخاب بهترین اسپلیتر مودم می توانید از مشاوره کارشناسان ما در رایانه کمک بهره مند شوید.  کافیست همین الان تماس بگیرید!

 

چرا مودم قطع و وصل میشه؟

اصلی ترین دلیل قطع و وصل شدن اینترنت مودم این است که نویز تلفن بر روی مودم افتاده و همین موضوع باعث می شود مودم یک بار قطع و وصل شود تا ارتباط را از دوباره بررسی کند به همین دلیل زمانی که با قطع و وصل شدن مودم روبرو میشوید موارد زیرا را انجام دهید.

قدم اول: ابتدا بررسی کنید که اتصال کابل از پریز به مودم را درست انجام داده باشید.

قدم دوم: مطمئن شوید که ورودی و خروجی های اسپلیتر را به درستی انجام داده اید.

ثدم سوم: با اپراتور سرویس ارائه دهنده اینترنت خود تماس گرفته و موضوع را به آنها گزارش دهید.

 

آیا استفاده از نویزگیر الزامیست؟

بسته به شرایط استفاده شما از اینترنت دارد در صورتی که قصد دارید ارتباط بهتر و بدون نویز اینترنت داشته باشید بهتر است از این سخت افزار استفاده کنید. همچنین زمانی که قصد داشته باشید از یک حروجی تلفن به تلفن خانه و مودم را به آن متصل کنید به نویزگیر نیاز خواهید داشت.

بنابراین بهتر است همیشه از نویز گیر مودم استفاده کنید تا اگر با آینده با قطع و وصلی مودم یا نویز روی خطا تلفن روبرو شوید مطمئن باشید که ایرادی بابت نبوداین ابزار نیست.

اگر دوست داری تعمیرات شبکه کامپیوترت رو دست افراد کاردون بپساریی پیشنهاد ما اینه که حتما نگاهی به مقاله تعمیرات شبکه کامپیوتر رایانه کمک بندازی

 

آیا استفاد از اسپلیتر باعث افزایش سرعت اینترنت میشود؟

در صورتی که روی خط تلفن نویز وجود داشته باشید وجود نویزگیر مودم میتواند سیگنال های هر دو را از جدا کرده و باعث افزایش کیفیت اینترنت با اسپلیتر شود. بنابراین تا حدودی میتوان گفت که این ابزار باعث افزایس سرعت شود اما این موضوع به حدی نیست که محسوس باشد.

 

آیا اسپلیتر باعث کاهش کیفیت اینترنت مودم میشود؟

خیر همانطور که در قسمت بالا گفته شد نقش نویزگیر در مودم این است که سیگنال های مرتبط به تلفن و اینترنت را از روی خط تفکیک کرده و مانع از تداخل این دو شود به همین دلیل ارتباطی با کاهش سرعت اینترنت ندارد.

 اگر کامپیوتر یا لپتاپ که داری به اینترنت وصل نمیشه با 7 علت قطع شدن شبکه کامپیوتر میتونی مشکل ور پیدا کنی و خودت رفعش کنی!

 

سخن پایانی

و در آخر امیدوارم این مطلب آموزشی برای ما مفید بوده و مطلب " اسپلیتر چیست " به تمامی سوالات و مشکلات اینترنتی شما پاسخ کامل داده باشد.

همچنین به یاد داشته باشید که رایانه کمک یک شرکت پشتیبانی و خدمات کامپیوتری آنلاین است که به صورت شبانه روزی آماده حل مشکلات کامپیوتری و موبایلی شما است. پس اگر با ایراد یا مشکل سخت افزاری یا نرم افزاری در کامپیوتر یا موبایل خود روبرو شدید، کافیست با شماره 0217129 یا 9099071540 تماس گرفته و از کارشناسان ما مشاوره تلفنی و اینترنتی ارزان دریافت کنید.

📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.

 

دیدگاه کاربران

" سلام وقتتون بخیر خیلی کامل توضیح دادید اما من یه سوال دارم میشه اسپلیتر خراب بشه؟ مثلا یهویی خراب بشه و نیاز به تعمیر اسپلیتر داشته باشیم؟ "

" سلام بله اسپلیتر هم خرابی داره ولی اصولا چون ارزش تعمیر نداره بیشتر تعویض میشه "

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد