تماس با کارشناس

مودم چیست و چه کاربردی در شبکه دارد

از مجموعه مطالب آموزشی

این روزها نیاز به استفاده از اینترنت یک نیاز اساسی در زندگی همه ما شده است، اگر شنیده اید که برای استفاده از اینترنت نیاز به یک مودم دارید و به دنبال آن به این مقاله در اینترنت رسیده اید دقیقا جای درستی هستید چرا که پاسخ سوال خود را در این مقاله در خواهید یافت ما در این مقاله به شما میگوییم چرا برای اتصال به اینترنت به مودم احتیاج دارید؟ همچنین در رابطه با استفاده از مودم در شبکه نیز با هم صحبت خواهیم کرد و این موضوع را در خواهید یافت که آیا نیاز است در تمامی شبکه های کامپیوتری از مودم استفاده کنیم و یا نه؟

این مقاله از طرف پشتیبان های شبکه ای رایانه کمک برای شما عزیزان به تحریر در آمده است، امیدواریم این اطلاعات برای شما عزیزان کافی باشد ، در صورتی که نیاز به مشاوره کامپیوتری داشته باشید میتوانید با شماره 9099071540 از طریق تلفن های ثابت سراسر کشور تماس حاصل فرمایید ، همچنین برای تماس با ما از طریق موبایل میتوانید شماره 0217129 را شماره گیری کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با modem که یکی از تجهیزات شبکه است به صورت کامل آشنا شوید.

در این مقاله چه خواهیم خواند؟

✅مودم چیست و چه کاربردی دارد؟

✅کاربرد آن در شبکه 

✅هدف مودم چیست ؟

✅منظور از مودم خارجی چیست ؟

✅منظور از مودم داخلی چیست؟

✅مودم pc card چیست؟

✅مودم چگونه کار میکند

✅با انواع مودم های موجود در بازار آشنا شویم

✅آشنایی با مودم هایی ADSL

✅مودم VDSL چیست ؟

✅آشنایی با مودم WiMAX

✅مودم G/4G 3 LTE   چیست؟

✅مودم TD-LTEچیست؟

✅سخن آخر

 

مودم چیست و چه کاربردی دارد؟

مودم خلاصه‌ای از دو کلمه‌ی Modulator/Demodulator بوده که سه حرف ابتدایی هر کدام را گرفته و کلمه MoDem را تشکیل داده و یک دستگاه سخت افزاری است که وظیفه‌اش تبدیل سیگنال‌های دیجیتال به آنالوگ و بالعکس است.

 

کاربرد مودم اینترنت در شبکه کامپیوتر و تلفن همراه

کاربرد مودم را به صورت خلاصه در بالا مطالعه کردین تبدیل سیگنال های دیجیتال به آنالوگ و برعکس اما اگر بخواهیم به صورت واضح برای شما این دستگاه را شرح دهیم باید بگوییم همانطور که گفتیم مودم از دو واژه Modulator/Demodulator تشکیل شده است بنابراین یک مودم دو بخش دارد

Modulator : مدولاتور بخشی است که مودم با استفاده از این بخش اطلاعات دیجیتال خروجی از یک کامپیوتر یعنی در واقع (صداهای قابل شنود) را به سیگنال آنالوگ تبدیل میکند تا این امکان فراهم شود که این سیگنال ها از طریق خط تلفن، DSL  یا کابل ارسال شود.

Demodulator : دمدولاتور کاری برعکس مدولاتور انجام میدهد یعنی سیگنال‌های ورودی آنالوگ را  برای کامپیوتر به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌کند تا کامپیوتر بتواند این سیگنال ها را دریافت و از این داده ها استفاده کند.

میتوانیم بگوییم کار اصلی مودم این است که کامپیوتر ها و روتر ها با استفاده از آن میتوانند اطلاعات را از شبکه ای مثل اینترنت دریافت کنند و یا اطلاعاتی را به این شبکه ارسال کنند.

بنابراین اگر میخواهید به دنیای اینترنت وارد شوید کلید اصلی شما استفاده کردن از یک مودم است، برای مثال برخی از شرکت های isp یعنی شرکت های سرویس های اینترنتی ارائه میدهند مودم را نیز به عنوان یک بخشی  از قرار داد خود به شما ارائه میدهند اما مودم هایی که معمولا شرکت ها به صورت آفر بر روی بسته ای اینترنت خود قرار میدهند از امکانات بالایی برخوردار نیست ( مودم ها نیز با توجه به مدل و شرکت سازنده امکانات ویژه ای دارند که میتواند در شبکه شما بسیار کارآمد باشد ) بنابراین بهتر است یک مودم مناسب به صورت مجزا خریداری کنید.

اگر زمان تنظیم کارت شبکه با مشکل روبرو شدی مطلب آموزش تنظیمات کارت شبکه در ویندوز را مطالعه کنید.

 

هدف استفاده از مودم چیست ؟

هدف یک دستگاه مود برقرار کردن اتصال اینترنت است، در گذشته که استفاده از اینترنت تا به این حد امروز باب نبود مودم ها دستگاه های بسیار سنگین و بزرگی بودند که خط تلفنی را به آنها متصل میکردند و با استفاده از این خط تلفن اتصال اینترنتی را از طریق مودم برقرار میکردند

اما در دهه 1190 میلادی با همه گیر تر شدن اینترنت مودمهای کوچک تری به وجود آمد که در دو شکل کارت های داخلی برای کامپیوتر ها دسکتاپ و آداپتور های usb برای لپ تاپ ها مورد استفاده افراد قرار میگرفت!

در قرن 21 زمانی که اینترنت کابلی پهن باند با سرعت بالاتر از 56 کیلو بیت در ثانیه به وجود آمد مودم های خارجی بیش از پیش مورد استقبال قرار گرفتند

بنابراین متوجه شدین که مودم ها در سه دسته ی مختلف میتوانند قرار بگیرند که هر کدام استفاده خاص خود را داشتند و در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت در ادامه با رایانه کمک همراه باشید

  1. دستگاه های مودم خارجی
  2. مودم های داخلی
  3. pc card

خدمات رایانه کمک : رایانه کمک با تکیه بر دانش فنی و تجربه چندین ساله که در حل مشکلات شبکه و مشکلات کامپیوتر و موبایل داشته است میتواند در کمترین زمان ممکن مشکلات شما را برطرف کند برای تماس با ما کافیه شماره 9099071540 را شماره گیری کنید.

میدونی شبکه وایرلس چیه و چه فرقی با مودم چیه؟ میدونی نقشش داخل شبکه چیه؟ پیشنهاد میکنم مطلب شبکه وایرلس چیه مطالعه کنید.

منظور از مودم خارجی چیست ؟

مودم خارجی دستگاهی است که به صورت مستقل میتواند دستگاه های کامپیوتری را به اینترنت متصل کند، شما در راه اندازی مودم خارجی راحت تر میتوانید کارها را به تنهایی انجام دهیدچرا که نیازی به باز کردن کیس و نصب مودم داخل کیس ندارید ، این مودم ها یک منبع تغذیه مجزا دارند در واقع یک دستگاه کاملا مجزا هستند، شما از طریق وای فای و یا به صورت کابل میتوانید به این نوع مودم متصل شوید و ارتباط خود را با اینترنت برقرار کنید ، همچنین این امکان وجود دارد که در صورت نیاز مودم را خاموش کنید! از طریق چراغ هایی که بر روی مودم قرار دارد میتوانید اتصال اینترنت خود را بررسی کنید و در کل مزایایی بسیار زیادی نسبت به مودم های داخلی دارند

 

دوست داری بدونی علت خاموش بودن چراغ adsl مودم چیست؟ مطلب" حل مشکل روشن نشدن چراغ ADSL " را مطالعه کنید.

منظور از مودم داخلی چیست؟

این نوع مودم در داخل کیس کامپیوتر شما متصل میشوند این مودم ها به صورت یک تراشه جداگانه بر روی اسلات های داخلی کیس کامپیوتر قرار میگیرند که معمولا این تراشه از ابتدا بر روی کامپیوتر نصب است و نیازی به نصب مجزا آن نداریم ، برای مثال گوشی همراه را مشاهده کنید ، تراشه مودم بر روی گوشی های همراه وجود دارد به همین دلیل است که شما میتوانید بدون استفاده از هیچ وسیله جانبی دیگری از طریق سیم کارت خود و از طریق اپراتورهای تلفن همراه به اینترنت متصل شوید! معمولا مودم های داخلی به دلیل تطابق بیشتر با سیستم های کامپیوتری نیاز به توجه کمتری از سمت ما دارند! مودم داخلی زمانی که ارتباط اینترنتی فعال باشد شروع به فعالیت میکند و زمانی که این ارتباط قطع میشود از کار میوفتد! نکته ی دیگری که در این مودم ها میتوانیم به آن اشاره کنیم این است که از مودم های خارجی ارزان تر است اما این اختلاف خیلی زیاد نیست!

پیشنهاد مطلب:  کارت شبکه از مهمترین تجهیزات سخت افزاری محسوب می شود برای آشنایی و روش نصب این قطعه مهم، مقاله کارت شبکه چیست را از دست ندهید.

مودم pc card چیست؟

مودم هایی داریم با عنوان pc card مودم که برای استفاده کردن در لپ تاپ ها طراحی شده اند، این دستگاه به اندازه یک کارت اعتباری است ، که درون اسلات pc card قرار میگیرد که در لپ تاپ ها موجود است، اگر نیازی به این مودم نداشته باشید میتوانید آن را از دستگاه خود جدا کنید ، معمولا افرادی که نمیخواهند به هیچ عنوان دستگاهشان از نظر امنیتی به اینترنت متصل شود این قطعه را جدا  میکنند. بنابراین متوجه شدین که کاربرد این نوع مودم صرفا برای لپ تاپ هاست.

دوست داری روش های امنیت شبکه را بدونی" روشهای تامین امنیت شبکه کامپیوتر و لپ تاپ"

مودم چگونه کار میکند

تا به اینجا به وظیفه مودم و انواع آن آشنا شدین حالا میخواهیم به صورت کامل نحوه کارکرد مودم را مورد بررسی قرار دهیم، سیستم های کامپیوتری به صورت دیجیتال هستند یعنی داده ها را به صورت دیجیتال پردازش میکنند ، سیستم های تلفن داده ها را به صورت آنالوگ استفاده میکنند، زمانی که میخواهیم انتقال اطلاعاتی انجام دهیم لازم است که سیستم ها با هم پیوستگی داشته باشند، برای مثال اگر شما زبان انگلیسی ندونید و فردی با شما به این زبان صحبت کند شما هیچ چیز از کلام او را درک نمیکنید بنابراین ما نیاز به یک فردی داریم که بتواند صحبت های فرد مورد نظر را برای شما ترجمه کند مودم نیز کاری مشابه انجام میدهد

مودم از یک طرف به یک خط تلفن متصل میشود و از طرف دیگر به یک کامپیوتر و یا حتی چندین کامپیوتر متصل میشود، نحوه کار modem به این صورت است که از کامپیوتر سیگنال های دیجیتال را دریافت میکنند و سپس آن را به سیگنال های آنالوگ اضافه میکند که به اینکار مودم مدوله کردن گفته میشود، حالا این امکان فراهم شده است که این سیگنال ها از طریق خط تلفن انتقال پیدا کند به همین راحتی توانستیم بین کامپیوتر و دنیای آنالوگ ارتباط برقرار کنیم.

در تصویر زیر میتوانید دنحوه اتصال مودم به کامپیوتر و دستگاه تلفن را مشاهده کنید.

 

نحوه اتصال مودم به تلفن | پشتیبان اینترنت رایانه کمک

 

با انواع مودم های موجود در بازار آشنا شویم

در ادامه با انواع مودم هایی که در شبکه های کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرد آشنا میشویم

آشنایی با مودم هایی ADSL

یکی از رایج ترین روش هایی که اغلب افراد برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند، استفاده کردن از مودم های ADSL است، در این نوع ارتباط بین مودم با سرویس دهنده اینترنت از طریق یک پورت متصل به شبکه تلفن انجام میپذیرد و زمانی که تنظیمات مودم را به درستی انجام دهید به راحتی میتوانید به اینترنت متصل شوید

در صفحه تنظیمات انواع مودم ما تنظیمات مودم های ADSL در برند های مختلف را مورد بررسی قرار داده ایم میتوانید برای تنظیم کردن مودم خود و انجام پیکربندی آن از این آموزش ها استفاده کنید

در مودم های ADSL شما میتوانید به دو صورت برای انتقال اطلاعات به مودم متصل شوید روش اول استفاده از سیگنال های وای فای است که ارتباط بی سیم و یا وایرلس را برقرار خواهید کرد و روش دوم استفاده از کابل های lan است که ارتباط با استفاده از سیم انجام میشود. برخی از کاربران رایانه کمک در رابطه با بهترین مودم های adsl موجود در بازار پرسیده اند که میتوانیم بگوییم پرفروش‌ترین مودم‌های ADSL، بازار ایران هم برندهای D-Link و TP-Link هستند.

 

مودم VDSL چیست ؟

این روزها شما هم در رابطه با مودم های VDSL زیاد شنیده اید درسته ؟ لابد برای شما هم این سوال پیش آمده است که مودم vdsl چیست و چه تفاوتی با adsl دارد؟ ما در مقاله " تفاوت مودم adsl و vdsl " در رابطه با این موضوع کاملا صحبت کرده ایم اما اگر بخواهیم به صورت کوتاه توضیح بدیم باید بگوییم سرعت ارتباطات و همچنین پهنای باند در این شبکه بسیار بالاتر است ، و انتقال داده در این فناوری از طریق فیبر نوی انجام میشود یعنی از isp یا شرکت ارائه دهنده اینترنت از طریق فیبر نوری انتقال داده انجام میشود که فعلا در ایران این انحصار از آن مخابرات است و مناطقی که پوشش فیبر نوری داشته باشند میتوانند از این فناوری استفاده کنند.

مودم های سیم کارتی TDLTE رو دیدی؟ میدونی چطوری کار میکنند و مزیت و معایبشون برای کار شما چیه؟

آشنایی با مودم WiMAX

یکی دیگر از انواع مودم رایج در بازار که قطعا نام آن را شنیده اید مودم های وایمکس است ، که بدون نیاز به خط تلفن و با استفاده از فناوری وایمکس میتوانید از این مودم ها استفاده کنید ، پهنای باند در این مودم ها برابر است با 30 الی 40 مگابیت بر ثانیه که اولین فناوری وایمکس در سال 2001 روانه بازار شده است و آخرین مدل این فناوری درسال 2011 با نام wimax2+ در بازار معرفی شد.

اولین شرکتی که از فناوری وایمکس در ایران استفاده کرد شرکت مبین نت بود و بعد از این شرکت ایرانسل نیز از این فناوری استفاده کرد و افراد معمولا دو مودم وایمکس یکی ایرانسل و دیگری مبین نت را میتوانستند خریداری کنند،اما شرکت ایرانسل پس از گذشت  مدتی به دلیل قیمت بالای این تکنولوژی و استقبال کمی که از آن توسط کاربران شده بود، اعلام به عدم پشتیبانی از این فناوری کردند و تمامی مودم‌های وایمکس کاربران خود را به صورت رایگان با مودم های TD-LTE تعویض کرد.فناوری وایمکس، را میتوانیم  اولین بستر ارائه اینترنت، بدون نیاز به خط تلفن معرفی کنیم.

مودم G/4G 3 LTE   چیست؟

اینترنت LTE 3G, 5G فناوری است که به صورت بی سیم ارایه میشود و تا به حال در گوشی های همراه مورد استفاده قرار میگرفته برای اینکه بتوانیم در این بستر انتقال داده هایی را انجام دهیم نیاز به وجود ایستگاه‌های فرستنده امواج (BTS) بوده است که اپراتورها های تلفن های همراه همواره تلاش می‌کنند، تعداد این ایستگاه‌ها را با توجه به رقابتی که در بستر استفاده از خدمات اینترنت سیم کارت های مختلف وجود دارد ، افزایش دهند تا پوشش دهی خود را بالا ببرند و بتوانند کابران بیشتری را از آن خود کنند، که با انجام کارهای مختلف روند استفاده از این اینترنت را سرعت داده اند و شرایط لازم جهت ارائه اینترنت نسل سوم و یا نسل چهارم را فراهم کرده اند. تفاوت نسخه‌های مختلف G4 LTE در پهنای باندی است که در اختیار کاربران خود قرار میدهند.

 ✴️✴️ تماس با پشتیبان شبکه رایانه کمک برای حل مشکلات مودم و اینترنت : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

مودم TD-LTEچیست؟

و در نهایت میرسیم به جدید ترین نسل مودم ها یعنی مودهای TD-LTE این مودم ها نیز مانند مودم LTE از فناوری مشابهی استفاده میکنند اما این مودم نسخه ثابت این فناوری محسوب میشود، شما میتوانید با استفاده از مودم های مخصوص این فناوری از فناوری تی دی ال تی ای استفاده کنید که تبادل داده‌ها در مودم های TDLTE با فرکانس ۲۰ مگاهرتز انجام می‌گیرد.

فناوری TD-LTE در حقیقت نسخه ثابت از فناوری LTE است.

 

پرسش و پاسخ مودم چیست و چه کاری انجام میدهد

در بخش بالا به صورت کامل مودم چیست و کاربرد modem اشاره کردیم و تفاوت های آن را گفتیم اما در این بخش قصد داریم به برخی از سوالات کاربران بپردازیم. پس با ما همراه باشید و در صورتی که نیاز به مشاوره در این زمینه دارید از بخش نظرات مشاوره رایگان کامپیوتری دریافت کنید.

 

آیا روتر router همان مودم modem است؟

بله. در کشور ایران هر وسیله ای که قابلیت ارائه اینترنت را داشته باشد مودم میگویند اما در خارج از کشور این دو از یکدیگر متفاوت هستند.

مودم وسیله ای است که شبکه خانگی شما را به ارائه دهنده خدمات اینترنتی یا ISP شما متصل می کند اما روتر وسیله ای است که به همه دستگاه‌های سیمی و بی‌سیم شما اجازه می‌دهد از آن اتصال اینترنت به طور همزمان استفاده کنند.

در واقع تفاوت زیادی برای ما این دو ندارند اما به خاطر داشته باشید مودم های ADSL که ما از آنها استفاده میکنیم در خارج با نام روتر شناخته میشوند

 

آیا برای دریافت اینترنت نیاز به مودم داریم؟

بله در صورتی که برای خانه یا محل کار خود از طریق شرکت های ارائه دهنده، اینترنت خریداری کرده اید لازم است از مودم استفاده کنید. اما اگر برای سیم کارت خود اینترنت خریداری کرده اید نیازی به مودم نیست تنها کافی است موبایل دیتا گوشی خود را روشن کنید.

 

چگونه سرعت اینترنت خود را بالا ببریم؟

فرایند بالا بردن سرعت اینترنت بخشی به شرکت ارائه دهنده اینترنت مرتبط میشود و برخی بر دوش کاربر است.

بخش ارائه دهنده اینترنت تنها کافی است زمان خرید بسته اینترنتی، اینترنت با سرعت بهتری را خریداری کنید. اما برای نقش کاربر روش های مختلفی وجود دارد که در مقاله آموزش افزایش سرعت اینترنت مودم به صورت کامل به آن اشاره کردیم. پیشنهاد میکنم این مقاله را مطالعه کنید.

 

آیا اینترنت استارلینک نیاز به مودم دارد؟

بله برای تبدیل سیگنال آنالوگی اینترنت به دیجیتال لازم است مودم داشته باشید. در واقع برای اینکه سیگنال ماهواره ای اینترنت استارلینک را به سیگنال دیجیتال برای دستگاه کنید به مودم احتیاج دارید.

اما اینترنت استارلینک، مودم مخصوص به خود را دارد و برای اینکه از اینترنت ایلان ماسک استفاده کنید لازم است مودم و یک سری تجهیزات خاص را خریداری کنید. این مودم ساختار مخصوص به خود را دارد بنابراین امکان استفاده از اینترنت ماهواره ای با مودم های سیم کارتی یا ADSL وجود ندارد.

 

برای استفاده از اینترنت استارلینک به چه مواردی نیاز دارید؟

جدا از خرید اکانت از سایت استارلینک، لازم است یک کیف مخصوص که با نام starlink internet شناخته میشود تهیه کنید. قیمت این کیف نزدیک500 دلار است و درون آن موارد زیر وجود دارد.

  • مودم مخصوص اینترنت ماهواره ای
  • دیش مخصوص ارتباط با ماهواره اینترنت
  • پایه مخصوص نگهداری دیش
  • کابل برق و دیگر کابل های اتصال
  • دفترچه راه اندازی

در این کیف تمام موارد بالا وجود دارد که برای استفاده از اینترنت استارلینک نیاز است.

 

سخن آخر

در این مقاله به صورت کامل با مودم آشنا شدین و با انواع مودم موجود در بازار نیز به صورت کامل آشنا شدین امیدواریم این آموزش برای شما عزیزان مفید بوده باشد در صورتی که نیاز به پشتیبانی اینترنت ، شبکه و یا کامپیوتر داشته باشید میتوانید با رایانه کمک تماس بگیرید ، ما مشکل شما را به صورت ریموتی و یا تلفنی برطرف میکنیم ، برای تماس با رایانه کمک شماره 9099071540 را میتوانید از تمامی تلفن های ثابت سراسر کشور شماره گیری کنید همچنین اگر قصد تماس با ما از طریق موبایل را داشته باشید میتوانید از شماره 0217129 استفاده کنید.

دیدگاه کاربران

" ازتلاش بی وقفه وتحلیل های ریز و مو شکافانه شما وتمام عوامل سازنده وهمراهان انها کمال تشکر و سپاسگداری را دارم به امید روزهای موفق برای یک به یک شماعزیزان ممنونم6487 "

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد