درون تمام کامپیوترهای دنیا قطعات سخت افزاری مختلفی وجود دارد که هر کدام برای کار مشخصی ساخته شده اند. یکی از مهمترین قطعات کامپیوتری رم میباشد که بسیاری از کاربران سوالاتی در مورد رم چیست؟ رم کامپیوتر چطور کار میکند؟ و یا installed ramچیست؟در ذهنشان ایجاد میشود.
مطمئناً تمام کسانی که از کامپیوتر استفاده میکنند یک بار نام رم به گوششان خورده اما ممکن است اطلاعاتی در این مورد نداشته باشند. به همین دلیل گروه فنی رایانه کمک در این مقاله قصد دارد به موضوعاتی نظیر ram کامپیوتر چیست؟ یا چه رم برای کامپیوتر مناسب است اشاره کنیم تا همه چیز را درباره رم کامپیوتر بدانید.
آنچه مطالعه میکنید:
✅رم یا ram کامپیوتر چیست؟
✅تاریخچه رم در کامپیوتر از کجا آمده است؟
✅رم کامپیوتر چه وظیفه ای دارد؟
✅حافظه رم چند نوع دارد؟
✅تفاوت حافظه های Static Ram و Dynamic Ram
✅اصلیترین کاربرد حافظه رم کامپیوتر چیست؟
✅محل نصب رم (RAM) کامپیوتر کجاست؟
✅چه وقت نیاز به رم کامپیوتر داریم؟
✅انواع ماژول رم کامپیوتر
✅تفاوت رم کامپیوتر با رم گوشی
✅ آموزش مشاهده مقدار رم کامپیوتر در ویندوز 7،8،10 و 11
✅قیمت رم کامپیوتر چقدر است؟
✅چه مقدار رم برای من مناسب است؟
✅سخن پایانی
رم یا ram کامپیوتر چیست؟
اگر قصد داشته باشیم به زبان کتابی رم کامپیوتر را تعریف کنیم باید گفت که، Random-access memory یا به فارسی "حافظه با دسترسی تصادفی" که به اختصار آن را RAM یا رم میشناسیم.
اما اگر قصد داشته باشیم رم کامپیوتر را به زبان ساده توضیح دهیم، باید گفت: رم نوعی سخت افزار است که همانند یک قطعه به کامپیوتر متصل شده و برای ذخیره سازی موقت فایلها مورد استفاده قرار میگیرد.
منظور از حافظه ذخیره سازی موقت این است که اطلاعات پس از پردازش توسط سایر قطعات سخت افزاری کامپیوتر، ابتدا در رم ذخیره میشوند. این ذخیره سازی به دستگاه این امکان را میدهد تا با سرعت بیشتری تغییرات را بر روی دیتا انجام داده و پس از اتمام کار دوباره آن را بر روی حافظه ذخیره سازی کند.
همانطور که در تصاویر این مقاله مشاهده میکنید، رم کامپیوتر یک برد نازک و کشیده است که بر روی آن تراشههای ذخیره سازی اطلاعات قرار گرفته است. حافظه RAM در کامپیوتر، تعدادی سلول خالی دارد که هر کدام آدرس مخصوص به خودشان را دارند اطلاعات در این سلولها به صورت تصادفی ذخیره میشوند تا پس از اعمال تغییرات بر روی آن دوباره به حافظه ذخیره سازی شما HDD یا SSD ذخیره شوند.
دوباره به رم در کامپیوتر و لپ تاپ توجه داشته باشید. یک طرف رم به طور کامل از دندانههای الکترونیکی تشکیل شده که برای قرار گرفتن در شیار مادربورد است زمانی که قصد داشته باشید از ram برای کامپیوتر یا لپ تاپ خود استفاده کنید لازم است از این طریق رم را به مادربوررد دستگاه متصل کنید.
اگه تصمیم داری رم سیستمت رو ارتقا بدی شاید بهتره نکات مهم قبل از ارتقای رم کامپیوتر و لپتاپ رو بخونی
رم در کامپیوتر از کجا آمده است؟ (تاریخچه ram)
در قسمت اول توضیحاتی ابتدایی درباره اینکه رم روی کامپیوتر چیست و شکل آن چگونه است دادیم. قبل از اینکه به جزئیات بیشتر آن اشاره کنیم بهتر است با تاریخچه ram کامپیوتر اشاره کنیم و اینکه این قطعه سخت افزاری از کجا متولد شده است.
اولین نسخه رم کامپیوترهایی که به شکل امروزی وارد بازار شدند به سال 1951 برمیگردد که با نسخههای امروزی بسیار متفاوت بودند. اکنون که به یک رم کامپیوتر جدید نگاه میکنید، قطعه سبک و کوچکی را مشاهده میکنید که توان جابه جایی چندین گیگابایت اطلاعات در هر ثاینه را دارد. اما اولین نسخههای رم کامپیوتر چیزی شبیه به تصویر زیر بودند و تنها میتوانستند چند کیلو بایت اطلاعات را ذخیره کنند، این رم در سال ۱۹۴۵ توسط فردی به نام Williams Tube اختراع شد که انقلابی در نگهداری دیتا به صورت موقت است.
❇️ اگه دنبال یه راه برای برگردوندن sms های پاک شده آیفون و آیپدت هستی چطوره مطلب سطل زباله پیام های آیفون رو ببینی❓🧑
این قطعه سخت افزار عجیب چند سال بعد یعنی سال 1951 به شکل امروزی تغییر کرد و میتوانست تا زمانی که روشن است دیتا را در خود ذخیره سازی کند، اما پس از خاموش شدن تمام اطلاعات از روی آن حذف میشد و لازم بود دوباره بر روی آن دیتا ذخیره شود.
از سال 1951 تا سال 1970 رمهای کامپیوتر همچنان در نسخههای اولیه تولید میشدند زیرا کمتر کسی دانش کار با کامپیوتر را در آن سالها داشت اما دنیا به این شکل نماند و مموری کامپیوتر از دهه 70 میلادی به بعد دچار تغییر و تحولهای بسیاری شد. به طوری که امروزه ram کامپیوتر با تکنولوژیهای مختلف تولید و به بازار وارد میشود.
رم کامپیوتر چه وظیفه ای دارد؟
پس از آشنا شدن با مموری در کامپیوتر و سابقه تولید ram در دنیا، نوبت آن است که به شکل روشن تری با وظیفه این قطعه سخت افزاری آشنا شویم.
کاربرد رم در کامپیوتر بسیار مهم است و جزو قطعات ضروری برای استفاده از کامپیوتر محسوب میشود. رم به اجزای سیستم اجازه میدهد که دستگاه سریعتر به اطلاعات دسترسی داشته باشد. بنابراین در عملکرد کامپیوتر بسیار کاربردی است و سرعت سیستم را افزایش میدهد البته در این مورد باید سازگاری رم با سیستم مادربورد و اجزای مهم کامپیوتر برقرار باشد در غیر این صورت هرچند رم خوب باشد شما نمیتوانید استفاده بهینه از رم کامپیوتر خود داشته باشید.
در واقع اگر قصد داشته باشیم کاربرد رم کامپیوتر را به زبان ساده توضیح دهیم باید با مثال این مسئله را تشریح کنیم.
برای اینکه مثال واقعی تری داشته باشید باید بدانید که کیس کامپیوتر برای کارکرد عادی به 5 قطعه سخت افزاری نیاز دارد...
- پاور: وظیفه برق رسانی به سایر قطعات را دارد و همچنین درباره تفاوت پاور های ماژولار و غیر ماژولار نیز قبلا صحبت کرده ایم.
- مادربورد: بستر قرار گیری تمام قطعات در کامپیوتر است.
- پردازنده اصلی: وظیفه مدیریت سایر قطعات سخت افزاری را دارد.
- هارد: تمام اطلاعات را در خود ذخیره میکند.
- حافظه مموری یا همان رم: که دیتاهای مصرفی را در خود نگه میدارد.
حالا وقتی کاربر قصد دارد فایلی را روی سیستم اجرا و آن را ویرایش کند، ابتدا پردازنده از داخل هارد کامپیوتر، اطلاعات را پیدا کرده و به رم کامپیوتر منتقل میکند. حال کاربر هر تغییراتی که روی فایل اعمال کند پردازنده کامپیوتر هم اطلاعاتی که روی رم قرار دارد را ویرایش میکند. پس از اینکه فعالیت کاربر تمام شد و قصد داشت آن تغییرات را سیو کند، پردازنده اطلاعات را سیو کرده و دوباره آن را به هارد کامپیوتر منتقل میکند.
در واقع رم کامیپوتر مانند یک میز آشپزخانه است که برای درست کردن یک غذا خوشمزه ابتدا آشپز (پردازنده) وارد یخچال (هارد) شده و مواد اولیه را برمی دارد. پس از آن تمام مواد غذایی را به میز آشپزخانه (رم) منتقل کرده و شروع به اعمال تغییرات میکند. پس از اینکه غذا آماده شد، آن را برداشته و دوباره به یخچال (هارد) منتقل میکند. با اینکار میز آشپزخانه (رم) خالی شده و میتواند به فعالیت بعدی برسد.
حافظه رم چند نوع دارد؟
برای اینکه با انواع رم کامپیوتر آشنا شوید لازم به ذکر است که رم ها به دو دسته استاتیک DRAM ( یا ایستا ) و دینامیک SRAM (یا پویا) تقسیم می شوند.
Static RAM مانند سایر RAM ها یک مدل حافظه فرار می باشد. به زبان ساده یعنی زمانی که جریان برق آنها قطع شود، اطلاعات آنها پاک می شود. رم استاتیک از flip-flop ها تشکیل شده است؛ هر کدام از فلیپ فلاپ ها از پیش هم قرار گرفتن 4 یا 6 ترانزیستور بوجود می آید.
البته ترانزیستورهای دیگری هم داخل رم های ایستا وجود دارند که وظیفه آنها این است که ذخیره سازی داده را کنترل می کنند. در SRAM های قدیمی تر جهت ذخیره سازی هر بیت از 6 ترانزیستور استفاده می شد اما امروزه ممکن است بعضی SRAM ها برای این کار از 8 ، 10 و یا تعداد بیشتری ترانزیستور استفاده کنند.
کاهش تعداد ترانزیستورها با کاهش سایز سلول های حافظه ارتباط مستقیم دارد. هر سلول رم ایستا در هر لحظه ممکن است روی یکی از سه وضعیت Read ، Write و Standbyقرار بگیرد. زمانی که نیاز به خوانش اطلاعات باشد روی حالت Read، هنگامی که نیاز به ثبت و تغییر اطلاعات باشد روی حالت Write و تایمی که به آن نیازی نیست به وضعیت Standby می رود.
Dynamic RAM هم درست مثل SRAM از نوع حافظه فرار یا همان volatile می باشد. با این تفاوت که در رم های پویا به جای ترانزیستور از خازن برای نگهداری اطلاعات استفاده می شود. هنگامی که یک خازن شارژ داشته باشد مقدار 1 و زمانیکه شارژ نداشته باشد مقدار 0 را نشان می دهد و به این ترتیب ذخیره سازی بیت ها انجام می شود.
عملکرد DRAM ها به این شکل است که در هر سلول یک خازن و یک ترانزیستور وجود دارد که ترتیب قرارگیری آنها با نظم و به شکل چهارگوشه می باشد. بیشترین کاربرد DRAM ها در رایانه های شخصی به عنوان حافظه اصلی می باشد.
تفاوت حافظه های Static Ram و Dynamic Ram
خصوصیات رم های دینامیکی به این شرح است که ارزانتر و کندتر از رم های ایستا هستند و همچنین ساختار ساده تری دارند، این رم ها نیاز دارند که جریان برق در آنها حفظ شود. مورد استفاده آنها معمولا به عنوان حافظه اصلی در PC ها می باشد.
DRAM ها برعکس رم های دینامیکی نیازی ندارند که اطلاعات آنها دائما نوسازی شوند، سریعتر هستند، مصرف برق کمتری دارند و استفاده از آنها به عنوان Cache در سیستم ها معمول است.
اصلیترین کاربرد حافظه رم کامپیوتر چیست؟
اصلیترین کاربرد حافظه رم افزایش سرعت کار با کامپیوتر است. در زمان قدیم وقتی نیاز اجرا برنامه یا تغییر اطلاعات یک فایل را داشتید، مستقیماً اطلاعات از هارد فراخوانی میشد و با هر کلیک یا فشردن یک کلیک کیبورد توسط کاربر، تمام اطلاعات روی هارد ذخیره میشد. حالا فرض کنید در این شرایط چند نرم افزار را به صورت همزمان روی کامپیوتر خود اجرا کنید! فارغ از کندی وحشتناک سرعت، امکان سوختن هارد کامپیوتر وجود داشت زیرا در هر ثانیه لازم بود اطلاعات را دانلود و آپلود کند.
اما امروزه با وجود کاربرد رم کامپیوتر، دیگر نیازی نیست هر ثانیه هارد کامپیوتر شما درگیر باشد، وقتی نیاز به تغییرات اطلاعات خود را داشته باشید و یا قصد استفاده از رم کامپیوتر داشته باشید اطلاعات مورد نظر از هارد کامپیوتر به رم منتقل میشود پس از آن تغییرات روی آن اعمال شده و با بستن برنامه مورد، اطلاعات دوباره از رم به هارد انتقال میابد.
محل نصب رم (RAM) کامپیوتر کجاست؟
وقتی با کارکرد رم آشنا شدیم، در مرحله بعدی باید بدانیم که محل قرار گیری رم کامپیوتر کجاست تا بتوانیم دید بهتری از آن داشته باشیم. اگر به تصاویر بالا مقاله آموزشی رایانه کمک توجه داشته باشید مکان قرار گیری رم کامپیوتر را نشان داده ایم.
برای وصل کردن و کندن رم کامپیوتر باید به مادربورد دستگاه خود توجه کنید زیرا ram با دندانههایی که در بخش بالا اشاره کردیم به مادربورد متصل میشود. البته بر روی تمام مادربرد های لپ تاپ و کامپیوتر شیار مخصوص اتصال حافظه مموری به آن وجود دارد.
برای نحوه تعویض و نصب حافظه رم در کامپیوتر و لپ تاپ نیاز به تخصص سخت افرای دارید زیرا اگر به درستی این کار انجام داده نشود امکان آسیب به مادربورد یا خود رم زیاد است. تاکنون بسیاری از کاربران هنگام نصب رم کامپیوتر به اشتباه باعث خرابی مادربورد شده اند به همین دلیل پیشنهاد میکنیم اگر با سخت افزار کامپیوتر آشنایی ندارید، حتماً از یک متخصص کامپیوتری کمک بگیرید. برای اینکار با شماره 9099071540 یا 0217129 تماس حاصل فرمایید. حالا که با محل قرار گیری حافظه موقت کامپیوتر آشنا شدید ممکن است این سوال ذهن شما را مشغول کند که چه زمانی نیاز به رم کامپیوتر دارید؟ در ادامه به همین موضوع اشاره خواهیم کرد.
چه وقت نیاز به رم کامپیوتر داریم؟
خیلی ساده به شما میگوییم، کامپیوتر یا لپ تاپی که حافظه رم نداشته باشد روشن نمیشود! در واقع هر زمان که دکمه روشن شدن دستگاه را بزنید کیس روشن شده و پس از زدن چند بوق ممتد دوباره خاموش میشود. این موضوع قطعیترین پاسخ به سوال "چرا باید از رم کامپیوتر استفاده کنیم" است.
بنابراین برای استفاده از دستگاه خود نیاز به داشتن رم دارید. حالا بستگی دارد که قصد دارید با کامپیوتر خود چه فعالیتی انجام دهید. اگر قصد تجربه بازی یا نرم افزارهای گرافیکی را دارید، لازم است از رمهای کامپیوتر با تکنولوژی نسل جدید استفاده کنید. اما برای انجام کارهای روزمره استفاده از یک ram لپتاپ یا کامپیوتر ساده مناسب است.
انواع ماژول رم کامپیوتر
رم روی کامپیوتر انواع مختلفی دارد که ما میخواهیم در مورد رمهایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند صحبت کنیم این رمها عبارت اند از ddr1 و ddr2 وddr3 و ddr4 .باید توجه داشته باشیم که رمها دارای سرعت و ورژنهای مختلفی میباشند پس حتماً یک رم ۴ گیگ ۸۰۰ هرتز DDR2 با رم ۲ گیگ، ۱۳۳۳ هرتز DDR3 تفاوتهایی دارد.
برای اینکه بتوانیم تفاوت رمهای کامپیوتر را تشخیص بدهیم باید به شیارهای روی رمها و همچنین تراشههای روی آنها توجه کنیم. به عکس زیر توجه کنید ddr1 و ddr2 و ddr3 کاملاً با هم متفاوت میباشند.
برای دانستن دقیقتر این تفاوتها میتوانید از روی تعداد پینها نوع رم را تشخیص دهید مثلاً تعداد پین در رم DDR1 184 پین میباشد یا در رم DDR2 تعداد پین ۲۴۰ عدد میباشد و در رم DDR3 هم ما ۲۴۰ پین داریم.
از سال ۲۰۰۷ تاکنون ماژولهای حافظه رم DDR3 در سیستمهای ما وجود داشته اند که در این زمان کمکم به جایی رسیدهاند که دیگر برای پردازشهای سنگین و انتقال اطلاعات با سرعت بسیار بالا پاسخگوی نیاز ما نیستند.
به همین علت اعضای موسسه JEDEC که استانداردهای ماژولهای حافظه RAM را تعیین میکنند، استانداردهای حافظههای نسل جدید رم DDR4 را به تصویب رسانده و اینتل نیز در پردازندههای جدید Haswell-E و چیپست X99، قابلیت پشتیبانی از این ماژولهای حافظه را در نظر گرفته است تا کاربران بتوانند در سیستمهای تجاری و شخصی از این ماژولهای حافظه استفاده کنند.
کمپانی اپیسر هم به تازگی از ماژولهای ۴ و ۸ گیگابایتی با استاندارد رمDDR4 رونمایی کرده و از ویژگیهای اصلی حافظه رم DDR4 میتوانیم به توان مصرف کم و سرعت بالای آن اشاره کنیم.
برخلاف حافظههای رم DDR3، فرکانس پایه در حافظههای جدید رم DDR4 برابر با ۲۱۳۳ مگاهرتز است که باعث میشود پهنای باند پایه به هفده گیگابایت در ثانیه افزایش بیابد که به معنی چهارده درصد افزایش عملکرد آن است.
همچنین با کاهش ۲۵ درصدی ولتاژ مورد نیاز برای این ماژولهای حافظه، مقدار ولتاژ لازم برای اینسری از ماژولها ۱٫۲ ولت ذکر شده، که نتیجه آن کاهش ۵۰ درصدی توان مصرفی است. به گفته Anderson Chang که مدیر محصولات PC کمپانی اپیسر است استفاده از ولتاژ کم باعث کاهش توان مصرفی و کاهش دمای تولیدشده توسط سیستم میشود که در نتیجه آن ثبات کلی و کارآیی سیستم افزایش خواهد یافت.
ماژولهای DDR4-2133 کمپانی اپیسر به طور صددرصد با مادربردهای جدید مجهز به چیپست X99 و پردازندههای Haswell-E اینتل هماهنگ هستند و در کنار هم میتوانند مجموعه ای با ثبات و کارآیی بالا ارائه دهند. Anderson Chang در ادامه میگوید با معرفی استاندارد رم DDR4 از سوی JEDEC و پشتیبانی اینتل از آن، یک تغییرجهت بزرگ و غیرقابل امتناع در این صنعت رخ داده است. ما در کمپانی اپیسر نیز به خوبی برای این تغییرجهت مهم آماده هستیم و این آمادگی را با عرضه ماژولهای چهار و هشت گیگابایتی DDR4-2133 به خوبی نمایش دادهایم.»
ماژولهای حافظه جدید DDR4-2133 تستهای دشوار مختلفی (شامل تستهای دما و فشار کاری مختلف در مدتزمان طولانی و همچنین آزمایش روی مادربردهای مختلف) را پشت سر گذاشته تا از کارآیی و ثبات آن اطمینان حاصل شود. همچنین این ماژولهای حافظه انواع تستها و آزمونهای مختلف در سراسر دنیا را نیز تجربه کرده اند که تمامی این موارد بیانکننده تطابق کامل و بدون دردسر آن با انواع دستگاهها و لوازم تولیدشده برای کامپیوترهای شخصی و تجاری سرور نسل جدید G9 است.
برای اطلاع بیشتر درباره انواع تکنولوژیهای رم کامپیوتر پیشنهاد میکنم نگاهی به مقاله معرفی تکنولوژی مختلف ram داشته باشید.
تفاوت رم کامپیوتر با رم گوشی چیست؟
Ram کامپیوتر با ram موبایل با هم تفاوت دارند. رمهایی که ما برای گوشی و تبلتهای خود تهیه میکنیم نوعی حافظه برای نگه داری اطلاعات در زمان طولانی مدت میباشد مثلاً میتوانید یک عکس داخل اینگونه رمها بگذارید و نگهداری کنید. زمانی که بگوییم من یک رم ۳۲ گیگ بر روی گوشی خود دارم به معنی این میباشد که ۳۲ گیگ فضا برای ذخیره فایلها و اطلاعات دارم.
اما زمانی که میگوییم یک رم ۳۲ گیگ بر روی کامپیوترم نصب کردیم یعنی ما۳۲ گیگ فضا برای ذخیره سازی موقت اطلاعاتمان داریم که اینگونه اطلاعات از روی دیوایسی مانند هارد گرفته میشود و بر روی رم قرار میگیرد.
سپس برای پردازش نهایی به cpu ارسال میشود بعد از پردازش توسط cpu برای کارت گرافیک فرستاده میشود و در اختیار کارت گرافیک قرار میگیرد رم کامپیوتر نوعی پردازشگر به حساب میآید نه رم ذخیره دائم اطلاعات. دلیل موقت بودن این حافظه پاک شدن اطلاعات روی رم کامپیوتر پس از خاموش شدن میباشد در اینجا سوالی برای ما پیش میآید که محل ذخیرهٔ دائم اطلاعات در کامپیوتر کجاست؟ جواب سوال ما بسیار راحت میباشد زیرا محل ذخیرهٔ اطلاعات دائم هارد دیسک است و تنها در گوشی برای ذخیرهٔ اطلاعات دائم میتوان از رم استفاده کرد.
آموزش مشاهده مقدار رم کامپیوتر در ویندوز 7،8،10 و 11
در این مرحله که کامل با رم چیست آشنا شدیم نوبت آن است که نحوه تشخیص مشخصات رم در سیستم خود را یاد بگیریم.
برای اینکه متوجه شویم مقدار ram سیستم کامپیوتر ما چقدر میباشد، دو راهکار وجود دارد.
روش اول اینکه درب کیس خود را باز کنید، رم را از مادربورد خارج کرده و اطلاعات نوشته شده بر روی آن را مطالعه کنید. این روش از نظر عملی کار پیچیده ای است و امکان خطا یا آسیب به دستگاه بسیار زیاد است.
روش دوم اینکه از طریق ویندوز مشخصات و اطلاعات سیستم را مشاهده کنید. این روش سادهتر است به همین دلیل در ادامه به آموزش مشاهده میزان رم نصب شده در کامپیوتر میپردازیم. مزیت این روش برای کاربران لپتاپ بیشتر دیده میشود که دیگر نیازی نیست برای فهمیدن اطلاعات رم لپتاپ خود، آن را باز و بسته کنند.
- در قدم اول روی آیکون my computer کلیک راست کنید و روی گزینهٔ properties کلیک کنید.
- صفحه properties برای شما نمایش داده خواهد شد که در قسمت install memory ram میتوانید مقدار رم نصب شده روی سیستم خود را مشاهده کنید.
قیمت رم کامپیوتر چقدر است؟
در صورتی که قصد خرید رم کامپیوتر را داشته باشید ممکن است این سوال ذهن شمارا مشغول کند که برای تهیه ram کامپیوتر لازم است چقدر هزینه پرداخت کنید؟ و یا کدام رم برای کامپیوتر شما مناسب است.
اگر تا کنون اقدام به خرید قطعات سخت افزار کامپیوتر کرده باشید متوجه می شوید که چقدر انتخاب کردن سخت است زیرا در کنار اینکه رم با فرکانس و قسمتهای مختلف در بارار وجود دارد، نبود یک شرکت گارانتی کننده شناخته شده هم میتواند مزید بر علت سردرگمی باشد.
از این رو انتخاب رم کامپیوتر با قیمت مناسب و وجود یک مرکز گارانتی کننده همیشه سخت است. به همین دلیل کارشناسان رایانه کمک همیشه پیشنهاد میکنند از یک مرکز معتبر اقدام به خرید رم کنید. برای دریافت مشاوره خرید سخت افزار پیشنهاد میکنیم با شماره 09120217129 تماس حاصل فرمایید تا از واحد سخت افزار رایانه کمک مشاوره دریافت کنید.
چه مقدار رم برای من مناسب است؟
برای اینکه متوجه شدید چه مقدار رم برای کامپیوتر شما نیاز است لازم است برسی کنید که قرار است چه کاری را با دستگاه خود انجام دهید.
در صورتی که فقط قصد استفاده از کامپیوتر برای کارهای روزمره را دارید نظیر وب گردی، مشاهده عکس و فیلم و... داشتن یک رم 4 گیگابایت هم میتواند برای کامپیوتر و لپ تاپ شما مناسب باشد.
اگر قصد دارید کمی حرفه ای تر با دستگاه خود کار کنید، از نظر کارشناسان رایانه کمک رم 8 گیگابایتی گزینه مناسبتری است. در این حالت بیشتر برنامهها روان اجرا شده و هزینه زیادی برای خرید قطعه سخت افزاری هم نمیکنید.
اما اگر قصد دارید با کامپیوتر خود بازی کنید یا از نرم افزارهای گرافیکی استفاده کنید، رم 16 تا 32 گیگابایتی گزینههای مناسبتری هستند.
سخن پایانی
به طور کلی در این مقاله قصد داشتیم شما را با مفهوم رم کامپیوتر آشنا کرده و به هر سوالی که ممکن بود ذهن شما را درباره ram کامپیوتر مشغول کند پاسخ دهیم. در صورتی که در حین مطالعه این مقاله با سوال یا مشکل خاصی در رم روبرو شده اید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید. همنچنین برای دریافت مشاوره خرید رم کامپیوتر یا رفع مشکلات رم کیس و لپ تاپ، کارشناسان رایانه کمک آماده پاسخگویی و رفع آن هستند، کافی است تنها با شماره 9099071540 یا 0217129 تماس حاصل فرمایید.