کارت گرافیک چیست؟ به زبان ساده
کارت گرافیک یکی از قطعات سخت افزاری است که امروزه درون هر کیس و لپ تاپی یافت میشود. این قطعه به مادر برد سیستم کامپیوتری ما متصل میشود و وظیفهی آن تولید و ارسال تصاویر خروجی به نمایشگر است. کارت های گرافیک دارای چند بخش می باشد که این بخش ها عبارتند از:واحد پردازش،حافظه،سیستم خنک کننده و اتصالات به یک دستگاه نمایش. ما در این مقاله قصد داریم شما را با کارت گرافیک بیشتر آشنا کنیم، پس از این رو همراه تیم فنی رایانه کمک باشید. شما می توانید با بررسی دمای کارت گرافیک از سلامت کارت گرافیک خود مطمئن شوید.
چرا کارت گرافیک یک از مهمترین قطعات سخت افزاری درون کیس و لپ تاپ است؟
از کجا میتوان به خرید کارت گرافیک برای لپ تاپ و کامپیوتر اقدام کرد؟
آنچه در این مقاله می خوانیم:
✅ کارت گرافیک یا GPU چیست؟
✅ انواع کارت گرافیک
✅ RAMDAC چیست؟
✅درایور کارت گرافیک چیست؟
✅ پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با کارت گرافیک چیست؟
✅ سخن آخر
تقریبا همهی ما کم و بیش با کارت گرافیک آشنایی داریم و میدانیم که بهطور گستردهای این سختافزارها مورد استفادهی گیمرها و تمام کسانی که کارهای گرافیکی انجام میدهند قرار میگیرد. نام دیگر کارت گرافیکی GPU مخفف کلمهی Graphic-Processing-Unit یعنی واحد پردازشگر گرافیکی میباشد و از کارخانههای سازندهی آنها میتوان NVIDIA و AMD اشاره کرد.
کارت گرافیک یا GPU چیست؟
می توان گفت کارت گرافیک قطعهای است که به کامپیوتر اجازه میدهد تا اطلاعات گرافیکی دیجیتال برای نمایش در دستگاههایی مانند مانیتور و یا پروژکتور به اطلاعات گرافیکی آنالوگ تبدیل کند همانند کارت صدا. کارت گرافیک نیز دارای پردازندهی اختصاصی است که پردازش اطلاعات گرافیکی را تاحدی که مسئولیت پردازندهی اصلی CPU کم شود، انجام میدهد.تا به حال شده cpu سیستمت داغ بشه و علتشو ندونی ؟ بنابراین پیشنهاد میکنم مقاله چک کردن دمای cpu رو حتما بخوانید.
کارت گرافیک به تنهایی خود یک مدار چاپی است((مانند مادربرد)) که دارای واحد پردازش و حافظه اختصاصی خود میباشد که این خود مانند یک نوع کامپیوتر است.
GPU یک تراشهی منطقی قابل برنامهریزی است که برای رندر (RENDER) رندر تصاویر، ویدیوها و انیمیشنها برای صفحه نمایش کامپیوترها به کار میرود و همچنین GPU عملیات پردازشهای موازی را انجام میدهد و اطلاعات دوبعدی نظیر زوم کردن و تصاویر متحرک نیز مورد استفاده قرار میگیرد.یک کارت گرافیک خوب در کیفیت گرافیک شما میتواند تفاوت بسیار زیادی ایجاد کند.پس اگر بازی میکنید یا با ادیت ویدیو و عکس سرکار دارید، خرید کارت گرافیک خوب یک امر بسیار ضروری است.
پیشنهاد میکنم مطلب " بهترین کارت های گرافیک سال ۲۰۲۰ " را مطالعه کنید.
ویژگی کارت گرافیک چیست؟
انواع کارت گرافیک
امروزه به دلیل شرکت های متعددی که در ساخت کارت گرافیک نظیر ( AMD ، nvidia و...) فعالیت میکنند، انواع کارت های گرافیک در اندازه و میزان قدرت مختلف به بازار عرضه شده است. Graphic cart ها که ممکن است اندازه بسیار کوچکتری نسبت به حد معمول داشته باشند، اما قدرتمند تر از ورژن های قبلی هستند و از این رو نصب سخت افزار کارت گرافیک در درون کامپیوتر یا لپ تاپ را برای کاربران ساده میکنند. در ادامه همراه رایانه کمک باشید تا با انواع مختلف کارت گرافیک های ساخته شده آشنا شویم.

کارت گرافیکهای یکپارچه integrated
این نوع کارت گرافیکها از حافظهی اختصاصی خودشان استفاده نمیکنند بنابراین از حافظهی اصلی سیستم SD RAM استفاده میکنند در اینصورت اگر کامپیوتری با ۴ گیگابایت RAM داشته باشیم کارت گرافیک میتواند هرجا که نیاز داشت از ۱ تا ۵ درصد از حافظه RAM سیستم میتواند استفاده کند. گرچه این درصد استفاده از RAM به میزان کاری که انجام میگیرد بستگی مخصوصا اگر چند کار به ارزان بودن آنها اشاره کرد و همچنین این دسته از کارت گرافیکها به نسبت کارت گرافیک میتوان Dedicated گرمای کمتری تولید میکند و به همین منظور برق کمتری نیز مصرف میکند. به این دسته از کارت گرافیکها برای انجام کارهای روزمره و ساده مانند پخش ویدیوهای دوبعدی، ویرایش ویدیوهای دوبعدی و تصاویر دوبعدی استفاده میشود.
اگر با مشکل کارت کرافیک مواجه شده اید و به دنبال راهحلی برای رفع ایراد یا مشکل graphic cart خودتان هستید، مطلب " رفع خطای کارت گرافیک " میتواند به شما کمک کند.
کارت گرافیکهای اختصاصی
کارت گرافیکهای اختصاصی Dedicated ،این نوع کارت گرافیکها خود دارای حافظهی اختصاصی میباشند و از حافظهی اصلی سیستم SD RAM استفاده نمیکنند. اگر ما دارای کارت گرافیک GEFORCE GTX 680M باشیم که دارای ۲ گیگابایت حافظهی مخصوص خودش مانند و سیستم ما دارای ۸ گیگ RAM باشد، گرافیکها بهطورکلی از حافظهی خودش برای انجام پردازشهای خود استفاده میکند و از RAM سیستم هیچ استفاده نمیکند.این نوع کارت گرافیکها برای کسانی مثل گرافیک کارهای حرفهای که کارهای گرافیکی سنگین انجام میدهند و همچنین گیمرهایی که گیمهایی با کیفیت بالا بازی میکنند و استفاده میکنند. کارت گرافیکهای Dedicated به دلیل گرمای زیادی که تولید میکنند نیازمند فنهای خنک کنندهی قوی میباشند. این کارت گرافیکها برق زیادتری نسبت به کارت گرافیکهای integrated مصرف میکنند البته این به کاری که انجام میدهید نیز بستگی دارد. این نوع کارت گرافیکها از کارت گرافیکهای integrated گرانتر هستند و توصیه میشود اگر از لپتاپی استفاده میکنید که این نوع کارت گرافیکها را دارا میباشد حتما از Cool pad نیز هنگام کار با لپتاپ استفاده کنید.
GPU-Z یکی از نرم افزار های پر کاربرد برای مشاهده ی سخت افزار گرافیک است. برای دانلود نرم افزار GPU-Z مقاله مار رو از دست نده.
RAMDAC چیست؟
RAMDAC که چیپ واحد کارهای گرافیکی است که وظیفهی تبدیل کردن کدهای دیجیتالی تصاویر به سیگنالها آنالوگ را برعهده دارد که توسط دستگاهی همانند مانیتور برای نمایش تصاویر مورد استفاده قرار میگیرد. RAMDAC شامل ۴ جزو مختلف میباشد. SRAM برای ذخیره کردن Color Map نقشهی رنگها و سه مبدل DAC یا Digital analog convertor میباشد.
VRAM چیست؟
VRAMها برخلاف RAMهای معمولی میتوانند به صورت همزمان توسط دو دستگاه مورد استفاده قرار گیرند. این RAMDACها را قادر میسازد تا در هر زمان دادههایی که توسط پردازندهی کارت گرافیک پردازش میشود به VRAM دسترسی بیابد و دادهها را بر روی صفحهی نمایش بارگذاری کند. بازدهی VRAM بر روی عملکرد کارت گرافیکها بسیار تاثیر میگذارند اما VRAMها از RAMها معمولی گرانتر میباشد. نوع خاصی از VRAMها به WRAM (Windows RAM) مشهور است. بازده WRAMها از VRAMها نیز بالاتر است.
آموزش رفع خطای کارت گرافیک به چه صورت است؟
SGRAM چیست؟
SGRAM مخفف کلمهی Synchronous Graphics RAM است که در masked write قادر است تا بهجای انجام عملیات چندگانه روی داده، تنها با انجام یک عملیات داده را تغییر دهد.

همانطور که میدانید منبع تغذیه یا پاور قطعه ای حیاتی در سیستم های کامپیوتری می باشد که وظیفه تامین نیروی مورد نیاز سیستم را دارد پس بنابراین مطالعه مقاله پاور ماژولار چیست را فراموش نکنید.
درایور کارت گرافیک چیست؟
در واقع میتوان گفت درایور رابط بین سخت افزار و نرم افزار است.
همانند اکثر سخت افزارها، کارت گرافیک برای فعال شدن خود نیاز دارد که درایور آن (Video Driver) بر روی سیستم عامل نصب شده باشد. تفاوت درایور گرافیک با سایر درایورهای سخت افزارها این است که باید دائما بروزرسانی شود.
هنگامی که یک کارت گرافیک تهیه میکنیم کارخانهی تولید کننده یک DVD که حاوی درایور کارت گرافیک است برای نصب درایور کارت گرافیک بر روی سیستم عامل به ما ارائه میدهد و برای آپدیت درایور کارت گرافیکها میتوان از سایت سازنده همان کارت گرافیک استفاده کرد.
بهطور مثال آپدیت درایورهای کارت گرافیک شرکت AMD در سایت Support.amd.com قرار میگیرد و شما کافیست نام کارت گرافیک و نوع سیستم عاملتان را انتخاب کنید تا برایتان لیست درایور را ارائه دهد.
در این زمینه میتوانید مطلب " آموزش آپدیت کارت گرافیک | آسان ترین نحوه آپدیت درایور " را مطالعه کنید تا بتوانید به بروزرسانی کارت گرافیک خود بپردازید.
علت نصب نشدن کارت گرافیک بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ چیست؟
یکی از سوالات رایانه ای و حل مشکلات کامپیوتری می توان به نصب نشدن درایور کارت گرافیک اشاره نمود،که شما عزیزان می توانید با مرکز رایانه کمک تماس گرفته و با مطرح نمودن سوالات کامپیوتری و مشکلات سخت افزاری کامپیوتر خود به رفع مشکلات رایانه و تلفن همراه بپردازید.
رایانه کمک همیشه مانند یک اورژانس کامپیوتری به صورت شبانه روزی آماده پشتیبانی و خدمات کامپیوتری تلفنی به شما کاربران عزیز خواهد بود.همچنین اگر به یادگیری ترفند های کامپیوتری و حل ایرادات موبایلی علاقه دارید، میتوانید از آپارات رایانه کمک را دنبال کنید.

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با کارت گرافیک چیست؟
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با کارت گرافیک پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

سخن آخر
در این مقاله به توضیح و تعریف کارت گرافیک چیست پرداختیم و انواع آن را شرح دادیم. همانطور که گفتیم کارت گرافیک یکی از قطعات سخت افزاری است که درون هر سیستم کامپیوتر و لپ تاپ پیدا می شود و برای نرم افزارهای گرافیکی و بازی های کامپیوتری قطعا به آن نیاز داریم. امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید.در صورت بروز هرگونه مشکل در زمینه کامپیوتر و شبکه می توانید از طریق شماره گیری تلفن های ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ و ۷۱۲۹-۰۲۱ با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس بگیریدرایانه کمک به صورت شبانه روزی مانند یک اورژانس کامپیوتری اماده پشتیبانی و حل مشکلات کامپیوتری تلفنی شما کاربران عزیز است.
📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.