تماس با کارشناس

انواع cpu و کاربرد های آن

از مجموعه مطالب آموزشی

 

برای آشنایی با انواع CPU و کاربردهای آن ابتدا لازم است با سی پی یو آشنا شویم. می توان گفت این قطعه یکی از مهمترین قسمت های کامپیوتر است که به عنوان مغز سیستم هم یاد می شود. بدون سی پی یو، کامپیوتر یا لپ تاپ شما نمی تواند هیچ محاسبه و پردازش اطلاعاتی را داشته باشد. این قطعه انواع مختلفی دارد که ما در این مقاله از رایانه کمک به بررسی انواع CPU و کاربردهای آن می پردازیم با ما همراه باشید.

هم چنین علت داغ شدن سی پی یو یکی از سوالات نگران کننده برای کاربران می باشد که در مطلب علت داغ شدن سی پی یو کامپیوتر به ان اشاره کرده ایم..

آنچه در این مقاله مطالعه میکنید:

سی پی یو چیست؟

انتخاب بهترین CPU

انواع پردازنده

پردازنده دسکتاپ

پردازنده های لپتاپ و موبایل

انواع cpu دسکتاپ

چگونه پردازنده مناسب سیستم خودم را انتخاب کنم؟

تفاوت پردازنده های cpu موبایل با کامپیوتر

apu چیست؟

انواع apu ها

سخن آخر

سی پی یو چیست؟

کلمه CPU به معنای Central Processing Unit یا واحد پردازشگر مرکزی کامپیوتر است که به نام CPU شناخته می شود.

سی پی یو در واقع یک چیپ الکترونیکی در کامپیوتر یا لپ تاپ است که وظیفه اجرای برنامه های کامپیوتری و پردازش را برعهده دارد. اگر می خوای با این قطعه الکتریکی بیشتر آشنا بشی بهت پیشنهاد می کنم حتما مقاله CPU چیست را مطالعه کن.

انتخاب بهترین CPU

می توان گفت که هر سری انواع CPU برای دستگاه های مختلف تولید می شود، به عنوان مثال سی پی یوهای اینتل سری Celeron، Pentium، Core برای کامپیوترهای دسکتاپ و لپتاپ ها تولید شده اند و همچنین سری های اینتل xeon ، Itanium ، برای سیستم های سرور و سری Atom، Quark SoC برای دستگاه های کوچکتر و موبایل طراحی شده اند که در مقاله به معرفی و مقایسه سری های دسکتاپ و لپتاپ این پردازنده ها می پردازیم.

همجنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله انواع فن CPU را مطالعه کنید.

انواع پردازنده

انواع پردازنده شامل موارد زیر می باشند:

پردازنده دسکتاپ

این نوع پردازنده ها برای کامپیوترهای رومیزی مناسب است و معمولا طوری طراحی شده است که می توان در سیستم های خانگی و کاری از آنها استفاده کرد. تفاوتی که این نوع از پردازنده دسکتاپ با دیگر پردازنده ها دارد این است که این مدل از پردازنده ها به دلیل تحمل بالای دما، مناسب اورکلاک بوده و برای سیستم های گیمینگ و سیستم های دسکتاپ نیز بیشتر استفاده می شود. (اورکلاک چیست؟)

پردازنده های لپتاپ و موبایل

با نفوذ بیشتر کامپیوتر های کوچک و لپتاپ ها نیاز به پردازنده های مناسب با ساختار این نوع دستگاه ها نیز بیشتر احساس شد از همین رو شرکت های سازنده پردازنده مانند اینتل نیز دست به کار شده و پردازنده های مخصوص لپتاپ و تبلت خود را روانه بازار کردند.

این نوع پردازنده ها به دلیل مصرف کمتر انرژی و دمای کارکرد پایینتر گزینه مناسبی برای دیوایس های کوچک و لپتاپ ها می باشند.

انواع cpu دسکتاپ

در موارد زیر خلاصه ای از انواع CPU های دسکتاپ، را مورد بررسی قرار می دهیم .

پردازنده اینتل سری Celeron

پردازنده Celeron که ساخت شرکت اینتل است جزء کم مصرف ترین پردازنده هایی است که برای مصارف سبک، عمومی، خانگی مصرف می شود. این مدل پردازنده دارای قدرت محاسباتی بالایی ندارد و مناسب برای نرم افزارهای آفیس، نرم افزارهای مانند شاد، اسکای روم و وبگردی و تماشای فیلم قدرت مناسبی دارد و همچنین مناسب برای امور محاسباتی و حسابداری می باشد. همچنین می توان گفت عملکرد این پردازنده و سرعت اورکلاک آن با مقایسه با پردازنده های اینتل مانند Pentium و Core کمتر است . از این سری پردازنده ها به دلیل مصرف انرژی کم در برخی لپتاپ های اقتصادی نیز از این سری استفاده می شود.

پردازنده اینتل سری Pentium

این سری پردازنده  که شامل شش نسل مختلف میشود   توسط شرکت اینتل عرضه شده است و در سال 1995 به بازار عرضه شده اند. این پردازنده از نظر انرژی بالاتر از دیگر سری ها است . می توان گفت این مدل از پردازنده در مقایسه با Celeron قوی تر می باشند و می توانید با آین پردازنده کارهای بیشتری انجام دهید. این پردازنده مناسب نرم افزارهای آفیس و حسابداری و همچنین ویرایش عکس و به طور کلی کار های نیمه سنگین می باشند.

سری Core از پردازنده های اینتل  که یکی از پر فروش ترین پردازنده های شرکت اینتل هستند در سال 2006 معرفی شده اند. این پردازنده ها جایگزینی برای  پردازنده های پنتیوم شدند که از عملکرد بسیار بالایی نسبت به نسل های قبلی برخوردار هستند. سری های Core در بازار مدلCore 9  Core i3، i5،  i7 موجود می باشند که هر یک دارای مدل های مختلفی می باشند. هر کدام از سری پردازنده های core اینتل مدل های مختلفی دارند که در انتهای نام مدل هریک از آنها حروف H، U، K و F مشخص می شوند که هر کدام از این مدل ها نیز خصوصیات خاص خود را دارد. به عنوان مثال: سری u پردازنده های مخصوص لپ تاپ می باشند و یا سری F پردازنده هایی می باشند که دارای جیپ گرافیکی مجزا نمی باشند.

پردازنده های سرور xeon

این نوع از پردازنده علاوه بر این که دارای توان بالایی هستند عملکرد بسیار خوبی  هم دارند. به طوری که در سیستم های سرور از این سری استفاده می شود ، این پردازنده های به دلیل امکان فعالیت مداوم و مسمتر گزینه مناسبی برای سیستم های همیشه فعال مانند سرور ها می باشند،. پردازنده های سرور شامل موارد زیر هستند:

پردازنده اینتل سری Xeon Phi

پردازنده Xeon Phi با هدف پردازش در سرورها و دیتا سنترها تولید شده اند. می توان گفت این نوع از پردازنده ها از نظر تعداد هسته و فرکانس و کش پردازنده از Core i بالاتر هستند.

پردازنده Itanium

کمپانی اینتل برای سرورهای بزرگ، پردازنده های مخصوصی را طراحی کرده است، که Itanium هم یکی از آنهاست و می توان گفت از سرعت پردازش بالایی برخوردار است.

پردازنده Atom

پردازنده Atom را به منظور کاهش مصرف انرژی طراحی کرده اند و دارای ولتاژ بسیار کم در برابر با پردازنده های Core میباشند و همچنین مصرف برق کمتری را هم دارند. این سری از پردازنده ها در کنار پردازنده های مدل U  از سری core  گزینه های مناسبی برای لپتاپ ها و دستگاه های جمع و جور می باشند

چگونه پردازنده مناسب سیستم خودم را انتخاب کنم؟

با کمک موارد زیر به راحتی می توانید پردازنده اینتل مناسب برای سیستم خود را انتخاب کنید این موارد عبارتند از:

 اگر قصد بازی کردن با لپ تاپ و انجام کارهای پردازشی سنگین مانند ویرایش ویدئو دارید، پردازنده های سریcore   برای شما مناسب است.

  اگر هدف شما کاربری روزانه و گاهی اوقات سنگین است، پردازنده های Core  و پنتیوم  را پیشنهاد می‌کنیم اگر تعداد زیادی صفحه وبسایت یا پنجره در لپ تاپ خود باز می‌کنید یا معمولاً ویرایش چند عکس را با هم انجام می‌دهید، پردازنده های Core i7 برای شما مناسب‌تر است.

  کاربری روزانه و کارهای اداری سبکCore i5

 لپ تاپ نازک و الترابوک ها (عملکرد متوسط): پردازنده Core i3 و Core i5

  برای لپ تاپ های اقتصادی پردازنده های سری Celeron, pentium گزینه های مناسبی می باشند که البته در این بین میتوان گفت پردازنده های سلرون امروزه دیگر از رده خارج شده اند.

تفاوت پردازنده های cpu موبایل با کامپیوتر

پردازنده ها از نظر دیوایس مورد استفاده سه نوع هستند موبایلی و دسکتاپ و سرور که در ادامه به تفاوت این سه می پردازیم:

  • ابعاد CPU
  • معماری طراحی
  •  ولتاژ کاری سی‌پی‌یو
  •  میزان انرژی مصرفی
  • قدرت یا توان پردازش
  •  تعداد پین‌ها
  •  حافظه Cache
  •  تعداد هسته‌ها
  •  سرعت کلاک CPU
  •  نیاز داشتن یا عدم نیاز به اجزای خنک کننده چون فن
  •  میزان بار کاری

apu چیست؟

APU مخفف عبارت Accelerated Processing Unit به معنای واحد پردازش می باشد، که می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای CPU و GPU باشد. این پردازنده توسط شرکت AMD تولید شده است که از قدرت پردازش گرافیکی بالایی برخوردار است. درواقع APU  یک چیپ مجتمع متشکل از پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی می باشد.

انواع apu ها

به طور کلی دو تولید کننده اصلی سی پی یو وجود دارد که به نام اینتل و ای ام دی می باشند که برای بهینه کردن مصرف انرژی، کاهش هزینه و افزایش قدرت پردازش تراشه های خود به سمت طراحی و تولید تراشه های APU  حرکت کردند. شرکت AMD نام های اختصاصی را برای تولیدات خود در زمینه APU انتخاب کرده است اما شرکت اینتل نام خاصی را انتخاب نکرده است. پردازنده های core اینتل به غیر از سری F در کنار پردازنده های اصلی از چیپ های گرافیکی نیز استفاده می کنند که می توان گفت از نوع ای پی یو به حساب می آیند.

سخن آخر

خرید سیستم های کامپیوتری و همچنین انتخاب نوع CPU می تواند مهمترین موارد در هنگام خرید سیستم باشد. چرا که پردازنده سیستم های کامپیوتری مغز اصلی یک کامپیوتر می باشد. بنابراین باید در انتخاب نوع سی پی یو توجه کنید. همچنین گرفتن مشورت گرفتن از یک فرد متخصص هنگام خرید کامپیوتر و قطعات آن می تواند به شما در انتخاب یک پردازنده خوب برای سیستمتان کمک کند.

 

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد