تماس با کارشناس

منظور از رانژه خط تلفن چیست؟

از مجموعه مطالب آموزشی

قبل از اینکه اینترنت بیاد، از خط تلفن فقط برای ارسال فکس یا گرفتن تماس تلفنی استفاده می‌شد. اما بعد از اومدن اینترنت کاربرد این خطوط گسترده‌تر شد و در حال حاضر بسیاری از کاربران اینترنت از خطوط تلفن برای برقراری ارتباط با شبکه جهانی اینترنت استفاده می‌کنند. اینترنت Dial-Up که جزو نسل‌های اولیه اینترنت بود، باعث می‌شد تا وقتی کاربر به اینترنت وصل می‌شه خط تلفن اشغال بشه و استفاده همزمان از اینترنت و تلفن غیر ممکن بود. پس وقتی با تلفن تماس می‌گرفتی اینترنت قطع می‌شد و وقتی که به اینترنت وصل می‌شدی دیگه نمی‌تونستی تماس تلفنی بگیری. اما خوشبختانه تو نسل‌های بعدی اینترنت که همون ADSL  نام داره این موضوع تغییر پیدا کرد و در حال حاضر بدون اشغال شدن خط تلفن، امکان استفاده از اینترنت روی همون خط وجود داره.

این کار با استفاده از رانژه خط تلفن انجام میشه. پس اگه تو هم دوست داری از خط تلفنت برای اتصال به اینترنت استفاده کنی، با ثبت درخواست رانژه خط مخابرات می‌تونی این کار را انجام بدی. من تو این مقاله می‌خوام در خصوص رانژه خط تلفن اطلاعات مفیدی در اختیارت قرار بدم. پس اگه تو هم دوست داری درباره این موضوع بیشتر بدونی با من در ادامه مقاله همراه باش.

برای رفع مشکلات به وجود اومده تو ADSL   می تونی با رایانه کمک تماس بگیری تا در کوتاه ترین رمان ممکن مشکلت رو حل کنی.

فهرست

اصطلاح رانژه خط تلفن به چه معناست؟

اسپلیتر چیست و چه کاربردی دارد؟

هزینه لازم برای رانژه کردن خط تلفن چقدر است؟

فرایند رانژه کردن خط تلفن چقدر به طول می‌انجامد؟

اصطلاحات مرتبط با رانژه کردن خطوط تلفن

جمع بندی

اصطلاح رانژه خط تلفن به چه معناست؟

کسایی که واسه راه‌اندازی سرویس اینترنت پرسرعت ADSL  اقدام کردن حتماً اصطلاح رانژه خط تلفن به گوششون رسیده. رانژه خط تلفن جزو اصلی‌ترین مراحل راه‌اندازی سرویس اینترنت پرسرعت ADSL  هست که به وسیله مخابرات برای ارائه دهنده های اینترنت (isp) انجام می‌شه. پس اصطلاح رانژه یکی از پرکاربردترین اصطلاحات در صنعت مخابراته. رانژه کردن فرایندیه که شرکت مخابرات در طول اون کار برقراری ارتباط خط تلفنی شما به نزدیک‌ترین مرکز تلفن محل سکوتتون رو انجام میده. پس رانژه خط تلفن به وسیله مخابرات و در مرکز مخابراتی انجام می‌شه. در طول این عملیات مسیر تلفن مشترک تغییر پیدا می‌کنه و از تجهیزات آی  اس پی عبور می‌کنه.

این تغییر مسیر به وسیله مخابرات انجام می‌شه، ولی ثبت درخواست اون به وسیله اون شرکت آی اس پی صورت می‌گیره .پس برای اینکه بتونی اینترنت adsl دریافت کنی باید خط تلفنت رانژه شه.

وقتی که درخواست اینترنت adsl می‌کنی، کارشناس مخابرات بهت میگه که اول باید خطت رانژه بشه و بعد از انجام این کار امکان استفاده از اینترنت پرسرعت برات فراهم میشه. خطوط رانژه شده توانایی انتقال دیتا و سیگنال‌های صوتی به صورت همزمان روی یه خط رو دارا هستند.


اسپلیتر چیست و چه کاربردی دارد؟

وقتی که یه نفر خط تلفنش رو رانژه می‌کنه، یعنی می‌خواد از اون خط تلفن هم برای انتقال ویس و هم انتقال دیتا استفاده کنه .پس نیاز به یک وسیله برای جدا کردن دیتا و ویس از روی خط تلفن از همدیگه داره. دستگاهی که این کار رو انجام میده اسمش اسپلیتره که در بازار با نام نویزگیر هم به فروش می‌رسه. این دستگاه یه قطعه خیلی کوچیکه که یه سیم واسه اتصال به خط اصلی تلفن و دو تا پورت واسه اتصال به مودم و تلفن داره. بعد از اینکه مودم و تلفن رو با استفاده از کابل‌هاشون به پورت‌های اسپلیتر وصل کردی، عملیات انتقال داده و مکالمه تفکیک شده و با استفاده از اسپلیتر انجام میشه. وجود یا عدم وجود اسپلیتر نقش بسیار مهمی در جداسازی و تفکیک کردن این دو خطوط از همدیگه داره و در صورت عدم وجود اسپلیتر، اینترنت و تلفن با هم تداخل پیدا می‌کنند و موقع استفاده از تلفن برای برقراری مکالمه، کاربر نویزهای خیلی شدیدی رو حس می‌کنه و مکالماتی که بدون اسپلیتر انجام بشن کاملاً بی‌کیفیت و پر از نویز خواهند بود.


برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه استفاده از اسپلیتر برای تفکیک خط تلفن و دیتا از هم دیگه میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.

هزینه لازم برای رانژه کردن خط تلفن چقدر است؟

از اونجایی که تعرفه‌های مخابرات هر سال تغییر پیدا می‌کنه، هزینه مربوط به رانژه کردن خط تلفن هم ثابت نیست و نمیشه عدد ثابت و مشخصی را برای اون عنوان کرد. طبق آخرین اطلاعی که کسب کردم هزینه انجام این کار در سال جاری حدود ۶۰ هزار تومان بوده. اما برای اینکه از قیمت دقیق اون در سال جاری آگاه بشید بهتره با تماس با مخابرات هزینه انجام این کار رو از کارشناسان مربوطه بپرسید. هزینه رانژه خط تلفن هم معمولاً رو اولین قبضی که پس از رانژه خط براتون صادر می‌شه، این مبلغ روی قبض کشیده می‌شه و می‌تونی از این طریق این هزینه رو پرداخت کنی. آسون‌ترین راه برای استعلام مبلغ رانژه خط تلفن تماس با پشتیبانی 2020 مخابرات هست.


پیشنهاد مطلب: قطعی اینترنت حسابی  باعث میشه کلافه بشیم ، مقاله با موضوع چگونه مشکلات رایج اینترنت را عیب یابی کنیم؟ رو از دست نده.    

 

فرایند رانژه کردن خط تلفن چقدر به طول می‌انجامد؟

وقتی که مشترکی قصد خریداری سرویس adsl رو داشته باشه، این درخواست رو با اون شرکت آی اس پی که قصد دریافت خدمات اینترنت ازش را داره در میون می‌ذاره. حالا اون شرکت به مخابرات درخواست می‌کنه که خط تلفن مشترک ثبت شده رو رانژه کنه که این فرایند بین ۱ تا ۳ روز کاری طول می‌کشه. در کل معمولاً شرکت‌های isp توسریعترین زمان ممکن درخواست‌هایی که کاربران برای رانژه کردن خط به اون‌ها ارسال کردن رو به شرکت مخابرات می‌فرستن. اما شرکت مخابرات یک سری پروسه‌های فنی  و اداری برای انجام این کار طی می‌کنه و همین موضوع باعث میشه که شرکت مخابرات در رانژه کردن خط تلفن کمی کند عمل کنه. متاسفانه بارها چالش‌هایی بین شرکت‌های isp و مخابرات بر سر همین موضوع به وجود اومده تا مخابرات این پروسه رو کمی کوتاه‌تر کنه، اما هنوز متاسفانه این پروسه کوتاه نشده و زمان بره.


اصطلاحات مرتبط با رانژه کردن خطوط تلفن

اگه بخوای خط تلفنت رو رانژه کنی، ممکنه وقتی که کارشناس فنی اون شرکت isp باهات ارتباط برقرار می‌کنه یه سری اصطلاحات رو به کار ببره که دقیقاً ندونی معنیشون چیه و کمی گیجت کنه. به همین خاطر لازم دونستم تو این قسمت از مطلب اصطلاحات پرکاربردی که تو این حوزه ازشون استفاده می‌شه رو برات بازگو کنم:


🟠اولین اصطلاح مربوط به خود کلمه رانژه هست که ممکنه کارشناس فنی isp به اون دایر کردن هم بگه. پس اگه این اصطلاح رو شنیدی بدون که معنیش همون رانژه کردن میشه.

🟠اصطلاح بعدی واژه درانژه هست که به اسم تخلیه هم شناخته شده. پس رانژه یعنی دایر کردن و دراژه یعنی تخلیه کردن.

🟠 اصطلاح سومی که در طول عملیات رانژه کردن خطوط تلفن کاربرد داره، پورت هست. برای رانژه یا درانژه کردن خطوط تلفن نیازه که یه پورت خالی از طرف مخابرات به فرد درخواست دهنده تخصیص پیدا کنه.

🟠اصطلاح مهم بعدی که در طول عملیات رانژه کردن ممکنه بهش بر بخورید واژه MDF  که مخفف Main Distribution Frame هست. معنی این واژه توزیع کننده اصلی خطوط ورودی و خروجی در یک مرکز مخابراتیه.

🟠همه اصطلاحاتی که در این قسمت بهشون اشاره کردم با همدیگه در ارتباطن و شما برای اینکه بتونید خط تلفنتون رو رانژه کنید، نیازه که یه پورت خالی تو MDF  مرکز مخابراتی نزدیک محل زندگیتون داشته باشید.

جمع بندی

در این مقاله در رابطه با نحوه رانژه کردن خط تلفن صحبت کردم و گفتم که برای اینکه بتونی به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشی و به طور همزمان از خط تلفنت برای برقراری مکالمات صوتی استفاده کنی، لازمه که خط تلفنت رانژه بشه. برای انجام این کار کافیه یه درخواست برای شرکت isp که قصد خرید اینترنت از اون رو داری ارسال کنی تا اون شرکت با ثبت درخواست در شرکت مخابرات، طی ۱ تا ۳ روز کاری عملیات رانژه کردن خط تلفن رو برات انجام بده. بعد از اینکه خطت رانژه شد باید یه اسپلیتر برای خونه بخری تا با جدا کردن خط دیتا از خط ویس بتونی به طور همزمان از یک خط تلفن برای برقراری ارتباط با اینترنت و مکالمات تلفنی استفاده کنی.

آیا تو هم تا به حال تجربه رانژه کردن خط تلفن رو داشتی؟ این کار تو چند روز برات انجام شده؟ ممنون میشم نظرات و تجربیات مفید در این زمینه را در بخش کامنت با من و بقیه کاربران به اشتراک براری. در آخر می‌خوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم بهت کمک کنم تا با نحوه رانژه کردن خط تلفن برای دسترسی به اینترنت پرسرعت آشنا شی.

اگر سوالی درباره نحوه رانژه کردن خط تلفن برای دسترسی به اینترنت پر سرعت داشتی، به راحتی می‌تونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی و کارشناسان ما سوالاتت را در کمترین زمان پاسخ می دهند و ابهاماتت را برطرف می کنند.

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد