تماس با کارشناس

تفاوت بین رم‌های DDR3 و DDR4 در چیست؟

از مجموعه مطالب آموزشی

 

تفاوتی که بین رم ddr3 و ddr4 وجود داره مانند به روزرسانی است که برای نرم افزار ها شرکت های مختلف ارائه میدهند ، شرکت های تولید کننده قطعات و اجزای سخت افزار کامپیوتر دائما در حال ارتقا سخت افزار های خود هستند ،  یکی از قطعات مهم و حیاتی هر کامپیوتری حافظه موقت یا RAM است که با توجه به آموزش های قبلی کارش نگه داری موقعت اطلاعات است که پردازنده مرکزی قصد استفاده از اون اطلاعات رو داره . کارشناسان فنی شرکت رایانه کمک در این مقاله قصد دارند  تفاوت بین دو ماژول حافظه DDR3 و DDR4 که در کامپیوترهای امروزی استفاده میشود را بررسی کنند تا شما عزیزان با این تفاوت ها آشنا شوید. DDR4 نسخه تکامل یافته تر این نوع از حافظه است و اکثر کامپیوترهایی که در حال حاضر فروخته می‌شوند از این ماژول به عنوان حافظه موقت در حال استفاده هستند.

 

تفاوت رم DDR4 و DDR3 از نظر حافظه

در ابتدا  میخواهیم کار را با مقايسه مشخصات فنی این دو ماژول رم از نظر حافظه شروع می‌کنیم و در نهایت به تفاوت‌های ظاهری هر کدام خواهیم پرداخت.

قبل از اینکه دررابطه با رم صحبت کنیم باید در نظر داشته باشید که این مادربورد کامپیوتر ما است که اسلات‌های لازم برای نصب رم را فراهم می‌کند، و ما نیاز است رمی تهیه کنیم که با مادربرد ما هم خونی داشته باشه یا به اصطلاح کامپیوتری کامپتیبل باشه ، بنابراین اگر قصد اضافه کردن حافظه رم را دارید ابتدا مادربرد خود را بررسی کنیم چرا که بسیار مهم است ، بدانید مادربورد کامپیوتر شما از چه نوع حافظه‌ای پشتیبانی می‌کند.

 

رم ddr یعنی چی ؟

حافظه‌های رم کامپیوتر با نوع Double Data Rate یا به اختصار رم DDR به شکلی طراحی شده‌اند تا بتوانند در هر چرخه ساعت یا به عبارتی در هر کلاک پالس دو عملیات را اداره کنند.( هم قسمت بالای کلاک پاس و هم قسمت پایین )  این در حالی است که حافظه‌های نوع Single Data Rate یا SDR ( که در حال حاضر دیگر استفاده نمیشود)  هر بار تنها یک عملیات خواندن یا نوشتن را انجام می‌دهند. و توانایی استفاده از هر دو سر پالس را نداشتند، برای انجام دادن چنین امکانی تراشه‌های DDR در هر چرخه از فرکانس ساعت دو بار فعال می‌شوند.

همچنین برای ارتقای رم لپ تاپ میتوانید این مقاله را بخوانید.

 

تفاوت های بین رم های DDR3 و DDR4

دو استاندارد DDR3 و DDR4 نیز همانند نسل‌های قبل از خود از این فناوری استفاده می‌کنند.یعنی توانایی استفاده از هر دو سر فرکانس ارسالی و دریافتی را دارند ، اما بین این دو نسخه از حافظه رم کامپیوتر آخر تفاوت‌های مهمی‌ وجود دارد که در ادامه فهرستی از این تفاوت‌ها را مشاهده می‌کنید، البته باز هم توجه داشته باشید ما اگر در رابطه با باس یا همان فرکانس به طور مثال صحبت میکنیم لازمه مادربرد شما هم از این باس پشتیبانی کنه ، و یا شکل و فرم اسلات های مادربرد نیازه ddr3 و یا ddr4 باشه

 

 

 


 

DDR 3:

فرکانس – 400 تا 1066

تعداد پین – 240

حافظه در هر ماژول – 1 گیگابایت تا 8 گیگابایت

نرخ داده – حداکثر تا 2133 مگابایت در ثانیه

حداکثر نرخ تبادل – 17 گیگابایت در ثانیه

DDR 4:

فرکانس – 1066 تا 2133

تعداد پین – 288

حافظه در هر ماژول – 2 گیگابایت تا 32 گيگابايت یا بیشتر

نرخ داده – حداکثر تا 3200 مگابایت در ثانیه

حداکثر نرخ تبادل – 25.6 گیگابایت در ثانیه

 

تفاوت بین نرخ داده در رم های ddr

تا حال چهار نسل از حافظه های DDR ارائه شده است. تفاوت اصلی میان نسل‌های مختلف حافظه رم، حداکثر نرخ انتقال داده‌ای است که در هر نسل از این تراشه‌ها قابل دستیابی است. به عنوان مثال، حداکثر نرخ انتقال داده‌ی حافظه DDR3 برابر با 12800MB/s  است و این عدد برای یک ماژول DDR2 مساوی است با 8533MB/s. .

البته به این نکته هم توجه داشته باشید که برخی از سازندگان ماژول‌هایی با سرعت‌های بالاتر از حد استاندارد در هر نسل ارائه می دهند که تنها در هنگام اوورکلاک قابل دسترسی است  که به طور عادی مادربرد، خروجی ماژول حافظه را روی آن سرعت تنظیم نمی‌کند.مگر اینکه شما ماژول رم را اورکلاک کنید ، به بیان ساده‌تر، اگر یک ماژول حافظه‌ی DDR3-2133 یا PC3-17064 خریداری و آن را بر روی سوکت DDR3 سیستم خود نصب کرده‌اید. عدد ۲۱۳۳ حداکثر سرعت کلاک موثر و فرکانس کلاکی که این ماژول در شرایط عادی با آن میتواند کار می‌کند، عددی کوچکتر است.

درواقع باید در نظر داشته باشیم که ما‌ژول‌های DDR3 عموماً با سرعت موثر استاندارد ۱۳۳۳ مگاهرتز (سرعت واقعی ۶۶۶ مگاهرتز) کار می‌کند و برای رسیدن به سرعت موثر ۲۱۳۳ مگاهرتز ( سرعت واقعی 1066 مگاهرتز در صورت پشتیبانی مادربرد) باید به صورت دستی حافظه‌ی رم را اورکلاک کنیم . برای اورکلاک هم باید از پشتیبانی مادربرد از آن میزان فرکانس هدف مطمئن بشید وگرنه حتی با انجام اورکلاک هم کاری از دست شما بر نمیاد و نرخ داده رم افزایشی نخواهد داشت ، تاجای امکان از حافظه‌هایی استفاده کنید  که توانایی دفع حرارت مازاد را در صورت خنک سازی داشته باشند. محدوده‌ی سرعت کلاک موثر در نسل های مختلف DDR به اضافه‌ی محدوده قابل دستیابی طی اورکلاک در شکل زیر بهتر دیده می‌شود.

 

 

تفاوت ddr3 و ddr4 از نظر مصرف انرژی

DDR4 نسل پیشرفته‌تر استاندارد DDR3 است و به همین دلیل ماژول‌های حافظه سازگار با این فناوری قادر خواهند بود تا در یک فرکانس بالاتر کار کنند. همچنین میزان مصرف انرژی آنها کمتر است و سازندگان را قادر می‌سازد تا ظرفیت‌های بیشتری را نسبت به نمونه DDR3 تولید کنند.

در مجموع، حافظه‌های DDR4 عملکرد بهتری را نسبت به DDR3 ارائه می‌کنند و صرفه جویی مصرف انرژی در آنها بهینه‌تر است به شکلی که در نمودارها ما شاهد ولتاژ پایینتر در ماژول های DDR4 هستیم که در ظرفیت‌های بالا تفاوت قابل ملاحظه‌ای را مشاهده خواهید کرد

تفاوت نرخ تبادل رم ddr3 و رم ddr4

در نمودار ما نرخ تبادل بالاتری را نیز شاهد خواهیم بود، بنابراین روی کاغذ و در حالت کلی DDR4 باید به میزان چشمگيری از نسل‌های قبل از خود بهتر عمل کند و سرعت کامپیوتر شما را افزایش دهد.

 

چطور متوجه بشم رم من ddr3  است یا ddr4 ؟

به طور کلی نوع استاندارد DDR که در حافظه رم ما استفاده شده  را می‌تونیم یا از طریق اطلاعات مندرج روی بسته بندی آن و یا اطلاعات وبسایت سازنده به دست بیاریم. اما اگر هر دو نوع حافظه را کنار هم قرار بدیم میتونیم  از تفاوت‌های ظاهری این دو نیز آنها را از هم تشخیص دهید.

اصلی‌ترین تفاوت ظاهری اختلاف تعداد پین‌ها (دندانه های ریز طلایی) در آنها است که با استفاده از آنها به مادربورد متصل مي‌شود. حافظه‌های DDR4 288 پین و حافظه DDR3 تنها 240 پین دارد. این به وضوح بیانگر این است که اگر شما این دو را کنار یک دیگر قرار دهید ماژولی که تعداد پین بیشتری دارد DDR4 است. درزیر میتوانید عکس مرتبط با این ماژول های رم را مشاهده کنید

 

 

 

تفاوت ظاهری رم ddr4 و ddr3

ماژول‌های حافظه‌ی  DDR از نظر فیزیکی با هم تفاوت‌هایی دارند که در این قسمت میخواهیم با هم بررسی کنیم . همانطور که میدانید ماژول‌های حافظه، بردهای الکترونیکی هستند که تراشه‌های DRAM به آنها متصل می‌شود. این ماژول‌ها در قسمت زیرین تعدادی پین دارند که از طریق این پین‌ها ارتباط ماژول با منابع مادربرد برقرار می‌شود(پین هایی که در قسمت قبل در مورد آنها با هم صحبت کردیم ) . همانطور که گفتیم حافظه‌های DDR۲ و DDR3 هر یک با ۲۴۰ پین به سوکت مادربرد متصل می‌شود و فقط محل بریدگی (Notch) در ماژول متفاوت است اما در رابطه با ddr4 متفاوت است هم محل قرار گیری شکاف و هم تعداد پین ها همانطور که متوجه شدین متفاوت است

همیشه یک فرو رفتگی بین دو ردیف از پین‌ها وجود دارد. این شکاف در DDR4 تقريبا در مرکز ماژول حافظه قرار دارد و در حافظه DDR3 بیشتر به یک طرف متمایل است.بنابراین مکان نصب حافظه‌های DDR4 بر روی سوکت‌های DDR3 وجود ندارد

 

 

تفاوت رم های ddr با هم از نظر اتصال dram ها

 

در نظر داشته باشید که در حافظه‌های DDR2 به بعد تراشه‌های DRAM به روش لحیم‌کاری (Ball Grid) به برد الکترونیکی متصل شده است . اما میدانیم که در حافظه‌های نسل اول DDR این اتصال از طریق پایه‌های فرو رونده در برد است ، با توجه به تفاوت‌های فیزیکی موجود میان نسل‌های مختلف حافظه‌های DDR، امکان استفاده از یک حافظه بر روی سوکت حافظه‌ی قدیمی‌تر وجود ندارد بنابراین برای استفاده از حافظه‌های جدیدتر نیاز به ارتقای مادربرد و احتمالاً ارتقای پردازنده خواهد بود، در صورتی که در زمینه سخت افزار کامپیوتر و مشکلات کامپیوتری سوالی داشته باشید میتونید با شماره 9099071540 از طریق تلفن ثابت و با شماره 0217129 از طریق موبایل با شرکت رایانه کمک در ارتباط باشید 

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد